Ви у детињству...

• Začetnik teme Začetnik teme Vexy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Какви сте били у детињству?
Да ли сте били послушно дете или сте правили несташлуке?
Који су то несташлуци били?
Какав сте били ђак?
И уопште какви сте били као дете?

Bio sam dobro dete i takav ostao :mrgreen:
Znam da me je majka samo jednom istukla i to zasluzeno i vise nikada.Otac cak nikada nije ni povisio glas na mene a kamoli da me je tukao.Oni su zivi dokaz da se autoritet i postovanje dece prema roditeljima ne stice batinama i drekom.
Nisam imao nekih nestasluka a bio sam prilicno dobar djak.Moja majka jos negde cuva moje 5+ i 6 ocene iz osnovne skole.Bio sam odlican do 6 razreda a posle vrlo dobar.

Moje detinjstvo je bilo bas bezbrizno...bila sam vukovac,mnogo sam volela da čitam,roditelji su bili ponosni na mene,dosli su iz Australije tek kada sam imala 6 g.( a ostavili me sa 2g.kod babe i dede)...nikada mi to nije bila neka trauma sto u ranom detinjstvu nisam imala nekoga da mi čita bajke pre spavanja,da me pomazi,zagrli...baba i deda su mi bili prilično neemotivni...naučila sam da sam sebi najveći prijatelj i da mi je uvek sa mnom zabavno hahah...nikada me nisu tukli,niti sam imala zabrane...jednostavno,znala sam granice...leta sam po ceo dan provodila vozeći bicikl sa drugarima iz kraja,samo bi dosli da jedemo kući...nije bilo manijaka,pedofila, jurcali smo se po atarima ( Banat je u pitanju) gde su bili neki partizanski bunkeri...kao Tom Sojer i Hak...kada dođe ringispil za neku slavu,uskakali u pokretu ( kad potrosimo sve pare) i tako se vozili krug-dva...dok nas ne razjure...dok ovo pisem,lebdi mi osmeh ne usnama,jer se odmah setim leta,zuta polja,crvene bulke...ma jedna sloboda....pa uveče sedimo na klupama ispred kuća,a došla banda iz NS ,BG i ostalih gradova kod svojih tetki,baba...ma uzivancija...ali u 22h na spavanjac...niti je neko sedeo da mi objasnjava matis niti sam imala privatne časove...ma to tada nije ni bilo,nego ako neko ne zna od drugara/ca svrati i objasnim mu...za dzabe,normalno...pomagali smo se...a kada sam upisivala srednju,niko se nije mesao a ni fakultet..pa i kad sam tri puta menjala fax dok se nisam pronasla,opet se roditelji nisu mesali...zao mi je sto moja deca nemaju takvu vrstu slobode...čim izadje iz zgrade,može neki suludi vozač da ga pokupi autom bez obzira sto je tu parking....i na parkingu voze kao da su na auto-putu..:(

Bila sam hirovito i razmaženo dete, i volela sam da radim stvari iz inata. Osim toga, šikanirala sam mlađu braću. Dobro, ovog najmlađeg baš i nisam puno jer me je slušao, ali srednjeg jesam jer je voleo da mi se suprotstavlja, a i stalno je trčao za mnom. A baš mi je skoro srednji brat priznao da me se jako bojao kao mali, a mislim da i dalje malo štreca od mene, samo ne znam zašto jer ga više ne šikaniram. :lol:
Iako sam umela da budem đubre od deteta, nisam dobijala batine. Srećom imam razumne roditelje, pa su me uvek psihički obuzdavali, a ne fizički. Osim toga sam bila ok dete, i nisam pravila probleme. Bila sam dosta mirna i povučena (kad je sve bilo po mom, naravno :lol: ), a kada sam već krenula u više razrede osnovne škole dosta sam vremena provodila čitajući i gledajući TV.

U suštini, bila sam hiroviti, razmaženi, tvrdoglavi mali štreber. z:lol:

Bio sam čista katastrofa, pet odraslih ljudi niije moglo da me sačuva kad nešto naumim, a ideje su mi bile jako interesantne. Kažu da sam voleo da se skidam i igram na stolu kad moji piju jutarnju kafu.To je jedan od razloga zašto neću da se razmnožim.. da dete ne bude k'o ja.
Voleo sam da se zavlačim i u kućicu gde je spavala naša kuja sa svojim štencima.
Zatim voleo sam da radim kolut unapred dok nisam znao kako treba da hodam.
Voleo sam da žvrljam po zidovima.
Pa da se kupam, pa niko u kući bez mene nije mogao da se okupa. Tata mučenik se kupao u kupaćim gaćama do moje pete godine.
Mnogo sam vrišta, mnogo se drao... i sa razlogom i bez razloga.
Voleo sam da izvlačim posuđe, al' to valjda sva deca vole.. al' ne sedaju sva u tiganje i teraju odrasle da ih voze...
Dobro drugo dete nisam ubio tako što sam ga jahao, žena se bila okrenula na minut.
Sve u svemu nisu baš smeli da me ostavljaju samog.

- - - - - - - - - -

Onda u malo starijem dobu voleo sam da budem kolovođa, a i dalje sam imao fiks ideje..
U pubertetu sam bio valjda ok... nisam se mngo drogirao, pušio, pio...
Sad sam u suštini najgori.

Back