Vezite se, jer... (tema o Saturnu)

malena strelica:
Meni je saturn u VIII na 22 stepenu u škorpiji, kvadrat sa marsom(u XI u vodoliji), sekstil sa jupiterom(u X u jarcu). E šta bi to sad trebalo da znači?
Ovako laički, ne liči mi na dobro... :???:

Pa, uslovno receno moze govoriti o izvesnim problemima vezanim za genitalije, kao i o nekim zdravstvenim problemima koji mogu zahtevati operaciju/e ... Naravno, to je jedno od (x) tumacenja, i kao sto sam rekla - vrlo uslovno receno dok se ne vidi ostatak horoskopa - a posto sam ovde komentarisala iz ugla zdravlja, naravno -VI polje i vladara Asc-a (posle i ostalo).

Samo se nemoj sad preterano istripovati :wink: Nije ovo dovoljno da bi se dao neki precizan odgovor ... to pretpostavljam da znas ;)

little danny:
a saturn u vagi u 5 kuci

Saturn u Vagi u V kuci ... sta ? Mislim, iz kog ugla posmatranja te zanima. Ovako se moze reci 1 000 stvari.

Zavisi o cemu se tacno radi?:)

Saturn tradicionalno spada u grupu malefika, da ( kao i Mars, Uran, Neptun i Pluton) - takodje i Jupiter u benefike ali ostro bi bilo po meni reci "losa i "dobra " planeta.
Stavise, ja izbegavam na delim planete da generalno lose i dobre, sve zavisi od njihovog polozaja i aspekata.

Saturn je strogi ucitelj, planeta koja ogranicava u izvesnom smislu ali to ga ne cini "losim" niti je njegov doprinos nasem razvoju manje vazan ili obavezno stetan.
Isto vazi i za Jupiter. Da to jeste planeta ekspanzije, dobrobiti ali i on sam cesto moze da napravi pravi haos :D
Moze ponekad dobri Saturn doneti vise srece i uspeha nego slabasni jupiter.

Tako da ne bih mnogo brinula da sam na tvom mestu:)

Molim sve koje se razumeju u ove dve planete i njihovo znacenje u horoskopu, da mi napise. da li je Saturn "los" a Jupiter "dobar"

Pozzz:neutral:

Sa spada pod malefike a Ju pod benefike ali to ne mora da znaci da ce Saturn da ti donese lose a Jupiter dobro.
Svaka planeta kao i znak ima i poztivne i negativne osobine.Poenta je da se ljudi generalno plase Saturna jer je strog ali i pravican.
Sve zavisi kako su te planete postavljene,nekoga ce Saturn da namuci nekom ce da donese dobro,kod njega ide sve po zasluzi.
Rad,red i disciplina!
Npr.Ju u 7 cesce daje razvod nego srecan brak.

- - - - - - - - - -

Da li Jupiter u prvoj kući u Raku daje preveliku emotivnost ili nije toliko ličan uticaj te planete? Da li utiče smao na izgled obzirom da je prva kuća ili ostavlja veliki uticaj i na karakter?

Kada gledas emotivnost posmatras Mesec

Sa spada pod malefike a Ju pod benefike ali to ne mora da znaci da ce Saturn da ti donese lose a Jupiter dobro.

Znači. Ne može Jupiter da ti donese loše, osim kao tranzit. Jupiter je najbolja planeta u Natalu i svaki astrolog prvo traži Jupiter da pronađe spas osobi. Zatim traži Veneru. Zatim traži Merkur i Sunce. Zatim gleda Ascedent i ceo natal.

Saturn ne donosi boljitak, već tegobe. razmišljati kako je Saturn pravičan je kao reći da je Mao Ze Dong bio pravičan prema narodu Kine kada je pobio gomilu ljudi. Nemaš pojma o čemu pišeš jer nisi Astrolog, a braniš Saturn samo zato što je to vladar znaka Jarca.

Pozicija Saturna, Kina Vaga

https://www.astrotheme.com/astrology/Mao_Zedong

Spremaj se polako od Decembra 21og za tranzit Saturna. Prolazi ti pored svih onih silnih planeta.

... pricamo o SATURNU. Gde se kome nalazi, ko je najgore prosao, kako izvuci mudrost iz njegovih udaraca, i da li mislite da je sa svojim prstenovima najlepsa planeta?
Jeste najlepša planeta!Kažu kada je dobro postavljen u nastalu, ženama daruje lepotu.Kad je darežljiv, ume baš lepo da nagradi, kad nije vraća nas i vuče nazad da bismo uvideli svoje greške i krenuli opet ako treba i ispočetka,ali svakako napred. Tako ga ja doživljavam iz lične perspektive.Samo nema protekcije, pa tako ko je šta zaslužio, to i dobija!Zato ga zovu "učiteljem", dok ga mnogi doživljavaju kao uništitelja, što je nepravedno.

Back