Pozdrav svima,
Pokušaću da budem što sažetiji.
@ccaterpillar
TubeR neće moći da ti zameni 250kg tegova za čučanj i mrtvo. Sa druge strane, može da ti omogući da odradiš sasvim dobar trening sa opterećenjem kad si na putu. Po onome što sam merio, maksimalno opterećenje koje daje sport set je 144kg kada se gume istegnu 3x od početne dužine (više od toga nije nikako preporučljivo). Što se tiče mog izgleda, to je više do mene nego do TubeR-a. Nikada nisam imao preko 83-4kg (bavim se sportom od šeste godine). Prošle godine sam sa 80kg skočio na 92kg (što mi je i bio cilj) tako što sam radio 4 treninga nedeljno sa TubeR-om, išao 2x nedeljno na BJJ, jeo bar 1000din hrane dnevno. Međutim, moj metabolizam sprži sve preko 85kg ako ne nastavim sa nenormalnim unosom kalorija (prošle godine sam imao BF od 3.8%), a da budem iskren, uopšte mi ne prija da jedem svaki dan po kilo mesa. Pošto u teretani imate samo 2 gume, nije mi problem da dođem i donesem ceo set da odradiš ceo trening i vidiš da li ti odgovara ili ne.
@gnjec, sarvas
Hvala.
@georgejune
Možeš da izliješ i tegove od betona u limenim kantama, kao što smo svi verovatno i radili, ali nije to-to.

TubeR nije neka fancy sprava, već ozbiljno trenažno sredstvo. Koristi se manje ili više u zavisnosti od toga šta je cilj. Posebno mi je drago što ga sve češće kupuju ljudi koji se profesionalno bave fizičkom pripremom fudbalera, košarkaša, odbojkaša, rukometaša, vaterpolista, boraca... Niko od njih više nema potrebu da se dovija i koristi unutrašnje gume od bicikle, jer postoji mnogo bolje rešenje koje omogućava precizno doziranje opterećenja i izvođenje skoro neograničenog broja vežbi. Pritom, nije svaka guma ista, TubeR se pravi od lateksa koji daje sasvim drugačije opterećenje od gume za bicikl.