Вежбање са tuber гумама

ccaterpillar

Legenda
Poruka
56.059
Није реклама, мислим да је већина вас чула за ово, занима ме ваше мишљење, може ли се с овим добити на маси/снази, или бар одржати достигнуто, или је ово добро само за прву помоћ, кад си негде на путу па немаш услова да натовариш тег и одрадиш чучањ или мртво дизање...

Momak koji demonstrira radio je iskljucivo sa Tuber gumama...nije podigao teg vec 3-4 god. Apsolutno sve moze da se odradi, a pumpa je cak i bolja nego sa tegovima.

Posebno su dobre ako imas povrede kao ja tako da tegove ne mozes da dizes (rame koje ispada i koleno koje je skrseno).

Odlicne su da uvezbavas udarce i eksplozivnost.

Momak koji demonstrira radio je iskljucivo sa Tuber gumama...nije podigao teg vec 3-4 god. Apsolutno sve moze da se odradi, a pumpa je cak i bolja nego sa tegovima.

Posebno su dobre ako imas povrede kao ja tako da tegove ne mozes da dizes (rame koje ispada i koleno koje je skrseno).

Odlicne su da uvezbavas udarce i eksplozivnost.
У теретани у којој сам вежбао биле су 2 овакве гуме (остале су или пукле или су покрали гости), слажем се за пумпу, поготово руке, али мене занима може ли ово да буде замена за тегове бар на неко време, мислим на очување масе и снаге, јер ми се дешава да саставим недеље на терену, без услова за иоле озбиљан тренинг, испаднем из форме, улењим се па онда још толико не идем у теретану итд и тако стално...

А овај момак је ок, али без увреде, фали му оне raw густине и масе мишића..

Te gume sa videa nisam vidjao ali garantiram da su dobre . Govorim to zato sto sam nekada trenirao sa drugacijim gumama a imam i puno
iskustva sa federima .Ne mogu procijeniti koliko su gume jake ali se mogu nabaviti dva kompleta . Neko ce ti reci da gume ne valjaju za zglobove
ali to su gluposti . Slusao sam ih i ja i to od ljudi koji nemaju nikakva iskustva sa njima .Mogu se raditi i vjezbe mase i definicije . Sve ovisi o jacini
opterecenja i broju ponavljanja .Uz takve gume ti tegovi i ne trebaju , a treningom ces dobiti izuzetnu snagu . Ja sam svojim kolegama koji su krupniji
od mene obarao ruke kao od sale .

Mene zanima drugo. Pošto bi pitanje moglo da bude nezavisna tema nek mi gusenica (caterpillar) oprosti.
Da li ima razlike između snage stečene tzv (kako bi neki rekli) prirodnim vežbama (sklekovima, zgibovima) i jačanja sa tegovima, spravama?
Prvenstveno za čeličenje, borbu, a samo ne radi pukog oblikovanja i kulture tela. Danas, ukoliko vas napadnu, to će biti često više protivnika a vi, ukoliko nemate oružje, jedina šansa da se izborite je da budete mnogo pokretljiviji i da jako udarate kako bi se izborili a pogotovu biti stamen izdržati udarce i to je još jedan od razloga za ovo pitanje tj. kako bi uvideo prednosti i mane jednog i drugog vida jačanja.
Za mene su teretane jedna američka subkultura tj. pomodarstvo pa su mi zato mrske sa nekakvim programima koji mi se čine kao saveti iz lepote i zdravlja, na takvu podkulturu mislim.

Poslednja izmena:
Jedan set je sasvim dovoljan. Naravno ako smatras da ti treba vise ti naruci vise :D

A sto se tice njegove gustine misica...mozda je ovako najbolje pokazati sta dobijete kada trenirate samo sa gumama...na nekih 85kg. Nije bilder vec se bavi BJJ-om, vezba u stanu i nije na hemiji.

https://fbcdn-photos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/s720x720/321669_303075126387342_210195790_n.jpg
http://sphotos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/316589_2387244234196_758128124_n.jpg
http://sphotos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/254125_229709543709806_6221298_n.jpg

Naravno masa najvise zavisi od hrane, a koristeci gume ima dovoljno opterecenja da se podstakne hipertrofija.

Prilozi

• 321669_303075126387342_210195790_n.jpg
    321669_303075126387342_210195790_n.jpg
    28,4 KB · Pregleda: 280
Poslednja izmena:
У теретани у којој сам вежбао биле су 2 овакве гуме (остале су или пукле или су покрали гости), слажем се за пумпу, поготово руке, али мене занима може ли ово да буде замена за тегове бар на неко време, мислим на очување масе и снаге, јер ми се дешава да саставим недеље на терену, без услова за иоле озбиљан тренинг, испаднем из форме, улењим се па онда још толико не идем у теретану итд и тако стално...

А овај момак је ок, али без увреде, фали му оне raw густине и масе мишића..
Taj momak sa videa bi mnogim bilderima iscupao ruku iz ramena . Vjeruj mi da znam sta pricam . On ima gradju i misice gimnasticara .
Posmatraj pazljivije kako radi sklekove opterecen gumom . Da ne bi ispalo da pricam bez veze , samo da kazem da imam preko pedeset
godina , a i sada treniram i imam teretanu u kuci . Uglavnom treniram na gladijatoru . Sa treninzima sam poceo u 4~5 . razredu osnovne
pa racunaj koliko je to godina .
ycPcss.jpg

Mene zanima drugo. Pošto bi pitanje moglo da bude nezavisna tema nek mi gusenica (caterpillar) oprosti.
Da li ima razlike između snage stečene tzv (kako bi neki rekli) prirodnim vežbama (sklekovima, zgibovima) i jačanja sa tegovima, spravama?
Prvenstveno za čeličenje, borbu, a samo ne radi pukog oblikovanja i kulture tela. Danas, ukoliko vas napadnu, to će biti često više protivnika a vi, ukoliko nemate oružje, jedina šansa da se izborite je da budete mnogo pokretljiviji i da jako udarate kako bi se izborili a pogotovu biti stamen izdržati udarce i to je još jedan od razloga za ovo pitanje tj. kako bi uvideo prednosti i mane jednog i drugog vida jačanja.
Za mene su teretane jedna američka subkultura tj. pomodarstvo pa su mi zato mrske sa nekakvim programima koji mi se čine kao saveti iz lepote i zdravlja, na takvu podkulturu mislim.

То смо 100 пута апсолвирали. Снага код тренирања се мери бројем подигнутих килограма, склекови су природни таман колико и бенч прес, само код склекова нема дозирања оптерећења, па ни изазивања хиперторфије мишића, тачније повећања масе и снаге, уствари има, али само код тешких почетника.
Ако хоћеш да тренираш да издржиш ударац, ту ти неће превише помоћи ни склекови ни тегови, да би издржао ударац мораш да примаш ударце, то је једини вид челичења и истоврмено ментална припрема. А ни то ти неће помоћи много, прецизан и чак не много јак ударац у браду, плексус или бок је довољан да те онеспособи у сваком тренутку.

Једино што може помоћи је утренираност, рефлекси и аутоматска примена онога што си научио на тренингу, ескиважа, или бар ублажавање ударца постављањем у повољнију позицију (ударац склизне), а у случају више противника то је све крајње неизвесно, ту је најбоља стара добра школа, удри најближег и бежи што брже можеш.

Taj momak sa videa bi mnogim bilderima iscupao ruku iz ramena . Vjeruj mi da znam sta pricam . On ima gradju i misice gimnasticara .
Posmatraj pazljivije kako radi sklekove opterecen gumom . Da ne bi ispalo da pricam bez veze , samo da kazem da imam preko pedeset
godina , a i sada treniram i imam teretanu u kuci . Uglavnom treniram na gladijatoru . Sa treninzima sam poceo u 4~5 . razredu osnovne
pa racunaj koliko je to godina .
ycPcss.jpg

Да си икад гледао рвача који ради мртво дизање са 250kgx10 понављања знао би о чему ја причам, какви гимнастичари, какви бакрачи, гимнастичари су високи метар и жилет и тешки у просеку 50 кила, а ја говорим о зверинама од 2 метра и 140 кила мишића, шипке се савијају као да су од гуме кад такви вежбају...

slikacu da vidite kakvu gumu imam..a i sam sam pravio takav expander sa ruckama..moze i unutyrasnja od bajsa da posluzi uopste nema potrebe bacati pare na fensi sprave
Не може једна гума, мора да постоји дозирање оптерећења, онај tuber има чак 6 гума у сету, од тањих ка дебљима, а можеш да комбинујеш и више њих одједном...

То смо 100 пута апсолвирали. Снага код тренирања се мери бројем подигнутих килограма, склекови су природни таман колико и бенч прес, само код склекова нема дозирања оптерећења, па ни изазивања хиперторфије мишића, тачније повећања масе и снаге, уствари има, али само код тешких почетника.
Ако хоћеш да тренираш да издржиш ударац, ту ти неће превише помоћи ни склекови ни тегови, да би издржао ударац мораш да примаш ударце, то је једини вид челичења и истоврмено ментална припрема. А ни то ти неће помоћи много, прецизан и чак не много јак ударац у браду, плексус или бок је довољан да те онеспособи у сваком тренутку.

Једино што може помоћи је утренираност, рефлекси и аутоматска примена онога што си научио на тренингу, ескиважа, или бар ублажавање ударца постављањем у повољнију позицију (ударац склизне), а у случају више противника то је све крајње неизвесно, ту је најбоља стара добра школа, удри најближег и бежи што брже можеш.

Очекивао сам баш овакав одговор и хвала што си ми растурио ову дилему. Хехе, гледање бокса је добра едукација.
Чиста логика јер је тако исто интензивније трчање са ранцем пуним терета него без иако мислим да је савлађивање сопствене тежине и гравитације теже него вежбе с теговима и справама.
Ја чак и отворио посебну тему јер помислих да сам људе сморио питањем и да побегоше са теме коју су они сами поставили:D.

Poslednja izmena:
Pozdrav svima,

Pokušaću da budem što sažetiji.

@ccaterpillar
TubeR neće moći da ti zameni 250kg tegova za čučanj i mrtvo. Sa druge strane, može da ti omogući da odradiš sasvim dobar trening sa opterećenjem kad si na putu. Po onome što sam merio, maksimalno opterećenje koje daje sport set je 144kg kada se gume istegnu 3x od početne dužine (više od toga nije nikako preporučljivo). Što se tiče mog izgleda, to je više do mene nego do TubeR-a. Nikada nisam imao preko 83-4kg (bavim se sportom od šeste godine). Prošle godine sam sa 80kg skočio na 92kg (što mi je i bio cilj) tako što sam radio 4 treninga nedeljno sa TubeR-om, išao 2x nedeljno na BJJ, jeo bar 1000din hrane dnevno. Međutim, moj metabolizam sprži sve preko 85kg ako ne nastavim sa nenormalnim unosom kalorija (prošle godine sam imao BF od 3.8%), a da budem iskren, uopšte mi ne prija da jedem svaki dan po kilo mesa. Pošto u teretani imate samo 2 gume, nije mi problem da dođem i donesem ceo set da odradiš ceo trening i vidiš da li ti odgovara ili ne.

@gnjec, sarvas
Hvala. :)

@georgejune
Možeš da izliješ i tegove od betona u limenim kantama, kao što smo svi verovatno i radili, ali nije to-to. :) TubeR nije neka fancy sprava, već ozbiljno trenažno sredstvo. Koristi se manje ili više u zavisnosti od toga šta je cilj. Posebno mi je drago što ga sve češće kupuju ljudi koji se profesionalno bave fizičkom pripremom fudbalera, košarkaša, odbojkaša, rukometaša, vaterpolista, boraca... Niko od njih više nema potrebu da se dovija i koristi unutrašnje gume od bicikle, jer postoji mnogo bolje rešenje koje omogućava precizno doziranje opterećenja i izvođenje skoro neograničenog broja vežbi. Pritom, nije svaka guma ista, TubeR se pravi od lateksa koji daje sasvim drugačije opterećenje od gume za bicikl. :)

@ccaterpillar
TubeR neće moći da ti zameni 250kg tegova za čučanj i mrtvo. Sa druge strane, može da ti omogući da odradiš sasvim dobar trening sa opterećenjem kad si na putu. Po onome što sam merio, maksimalno opterećenje koje daje sport set je 144kg kada se gume istegnu 3x od početne dužine (više od toga nije nikako preporučljivo). Što se tiče mog izgleda, to je više do mene nego do TubeR-a. Nikada nisam imao preko 83-4kg (bavim se sportom od šeste godine). Prošle godine sam sa 80kg skočio na 92kg (što mi je i bio cilj) tako što sam radio 4 treninga nedeljno sa TubeR-om, išao 2x nedeljno na BJJ, jeo bar 1000din hrane dnevno. Međutim, moj metabolizam sprži sve preko 85kg ako ne nastavim sa nenormalnim unosom kalorija (prošle godine sam imao BF od 3.8%), a da budem iskren, uopšte mi ne prija da jedem svaki dan po kilo mesa. Pošto u teretani imate samo 2 gume, nije mi problem da dođem i donesem ceo set da odradiš ceo trening i vidiš da li ti odgovara ili ne.

Јесам ли ја добро разумео или си ти лик из клипа који сам поставио у првом посту?

Нисам ја дизао никад 250kg на мртвом дизању, нисам ни 200, био сам био ту негде, али није ни важно.
Кажеш да си мерио опретећење кад се гуме истегну 3 пута? Је ли то значи да си закачио цео сет, и који сет је у питању, онај man sport сет са 6 гума?

Мени су и две гуме биле довољне да ме ствар заинтригира, па и да пробам што сам хтео, осећај током вежбања ми се јако свидео, поготово могућност да погодим бицепс и трицепс на начин како не може с тегом, већи отпор у задњем делу покрета кад мишић развија највећу снагу па му треба веће оптерећење.
Дакле нема потребе да долазиш да бих ја било шта пробао, мене занима ефекат на дуже стазе, поготово у смислу хипертрофије, јер верујем да је за експлозивност ово супер ствар.
Приметио сам да после јаког тренинга (руку) са тубером сутрадан нема оног осећаја на који сам навикао с теговима, упала, тежина у рукама, мени је то сигнал да сам вежбао јако, да ли је навика после 20 година с теговима или шта је, не знам, али ме занима како ничега од тога нема после јаког тренинга с гумама.
Иначе, ја сам од оних који кад вежбају раде то до даске, али не узимам ништа од хемије, једем нормалну храну, и пошто је тако, гледам да ствари укомонујем да буде довољно одмора, тим пре што нисам у цвету младости.

Да, радио сам и вежбе комбинујући тег и гуму, тек то је лудило, дакле натоварим на бенч 50% 1RM, окачим крајеве једне, мислим најдебље (црвене) гуме за шипку, а гуму затегнем и провучем испод клупе. Тег лако иде од груди наравно, али ако му се не да довољан залет, постаје са сваким понављањем све теже изгурати га до кључа.

У сваком случају, мислим да би свака теретана требало да има сет- два тих гума, али то је једна ствар, кад имаш тегове, па вежбаш с теговима, па комбинујеш тег и гуму, а за вежбање само с гумама нисам сигуран, мислим да је нешто друго.

Pozdrav svima,

Pokušaću da budem što sažetiji.

@ccaterpillar

@gnjec, sarvas
Hvala. :)

@georgejune
Možeš da izliješ i tegove od betona u limenim kantama, kao što smo svi verovatno i radili, ali nije to-to. :) TubeR nije neka fancy sprava, već ozbiljno trenažno sredstvo. Koristi se manje ili više u zavisnosti od toga šta je cilj. Posebno mi je drago što ga sve češće kupuju ljudi koji se profesionalno bave fizičkom pripremom fudbalera, košarkaša, odbojkaša, rukometaša, vaterpolista, boraca... Niko od njih više nema potrebu da se dovija i koristi unutrašnje gume od bicikle, jer postoji mnogo bolje rešenje koje omogućava precizno doziranje opterećenja i izvođenje skoro neograničenog broja vežbi. Pritom, nije svaka guma ista, TubeR se pravi od lateksa koji daje sasvim drugačije opterećenje od gume za bicikl. :)
najvise volim kad vi vrli znalci izvucete nesto i onda cela teza o necemu sto nema veze sa pomenutim..ajde procitaj opet i kako ti sad zvuci ova recenica za koju si se zalepio
moze i unutyrasnja od bajsa da posluzi uopste nema potrebe bacati pare na fensi sprave

Јесам ли ја добро разумео или си ти лик из клипа који сам поставио у првом посту?

Нисам ја дизао никад 250kg на мртвом дизању, нисам ни 200, био сам био ту негде, али није ни важно.
Кажеш да си мерио опретећење кад се гуме истегну 3 пута? Је ли то значи да си закачио цео сет, и који сет је у питању, онај man sport сет са 6 гума?

Мени су и две гуме биле довољне да ме ствар заинтригира, па и да пробам што сам хтео, осећај током вежбања ми се јако свидео, поготово могућност да погодим бицепс и трицепс на начин како не може с тегом, већи отпор у задњем делу покрета кад мишић развија највећу снагу па му треба веће оптерећење.
Дакле нема потребе да долазиш да бих ја било шта пробао, мене занима ефекат на дуже стазе, поготово у смислу хипертрофије, јер верујем да је за експлозивност ово супер ствар.
Приметио сам да после јаког тренинга (руку) са тубером сутрадан нема оног осећаја на који сам навикао с теговима, упала, тежина у рукама, мени је то сигнал да сам вежбао јако, да ли је навика после 20 година с теговима или шта је, не знам, али ме занима како ничега од тога нема после јаког тренинга с гумама.
Иначе, ја сам од оних који кад вежбају раде то до даске, али не узимам ништа од хемије, једем нормалну храну, и пошто је тако, гледам да ствари укомонујем да буде довољно одмора, тим пре што нисам у цвету младости.

Da, ja sam.

Merio sam svih 6 guma sport seta, jednu po jednu, jer je tako najlakše. Svakako se opterećenje sabira kad se nakači više guma pa nije bilo potrebe da komplikujem merenjem svih 6 odjednom.

Što se tiče efekta, sve si skapirao. Poenta i jeste u tome da se mišić optereti kada je najjači, a TubeR baš tako funkcioniše jer opterećenje raste. Čudi me da nisi dobio upalu, telo uglavnom reaguje na promenu tipa opterećenja. Svakako je možeš izazvati nakon intenzivnog treninga sa Tuberom. Ne znam koje dve gume imate, verovatno se nisi opteretio kako treba (i one slabije znače dosta zbog postepenog podizanja opterećenja). Ono što nećeš imati je osećaj ukočenosti kao od tegova (verovatno znaš na šta mislim), što opet ne znači da ne možeš da dobiješ upalu.

Na snazi ćeš dobiti sigurno ako budeš radio odgovarajući tip treninga, a za masu ti stvarno ništa ne mogu garantovati jer se ona pravi u kuhinji. Ja sam je nabacio vežbajući isključivo sa Tuberom (nisam čak radio ni zgibove na šipci), dakle moguće je, ali sam mnogo jeo, baš mnogo. razvalio sam želudac jer sam se mesecima prejedao. Svaku grupu mišića sam radio jednom nedeljno, biceps i triceps sam radio na istom treningu, ovo ostalo sam razdvajao. Jednostavno, ako dižeš masu u periodu kad vežbaš u teretani, moći ćeš da uradiš to isto i sa gumama.

Kombinacija tegova i guma je odlična stvar, bar kada su osnovne vežbe u pitanju (benč, mrtvo, čučanj, potisak za ramena) + šipka za zgibove i milina. Naravno, može i bez toga, poslednje 4 godine koristim samo TubeR i leti odem biciklom na Adu pa gume kačim na penjalice i radim malo zgibove, ali ako već ne moraš da vežbaš samo sa gumama, super je da kombinuješ.

Poslednja izmena:
Sve je to jeeedno veliko s......

Nema nista bez tegova i teretane LJUDI BOZJI !

Cim sam procitao da je jedan od vas naveo - " sa gumama mozes da radis i MASU i DEFINICIJU samo zavisi koliko ponavljanja radis" ODMAH SAM SHVATIO DA NEMATE VEZE SA ZIVOTOM!

Osim naravno caterpillara, iz aviona se vidi koliko drugacije razmislja od Vas, a naravno i znam ga sa pdf bodibilding, tj sa tih tema. Tacno se vidi kako neko zna ko je isao godinama u teretanu, ma zna sve segmente - treniranje, medicina, nutricionizam, sve! Za razliku od ovih koji ne idu u teretanu, odmah se moze predpostaviti obrazovni nivo i robovanje vecitim stereotipima.

Alo ljudi NAUCITE VEC JEDNOM, SKLEKOVIMA SE NE RADI SNAGA, NIKAKVE GUMICE, SAJLE I BAKRACI NE MOGU DA VAM NAPRAVE "DEFINICIJU", misicna definisanost je odsutnost masnog potkoznog tkiva a ne zatezati gumu 30 puta umesto 15 puta.

Definicija se radi u kuhinji a ne gumama od 30 ponavljaja (a 15 ponavljaja su "za masu" .

Batalite te gume i upisite se u teretanu i naucite nesto u svom zivotu, ne razumem ljude koji imaju teretanofobiju, a vecina njih su lezilebovici, sve im je lakse i bolje samo da ne odu u teetanu i da se oznoje od teskih tezina.

Caterpillar nazalost morace da se zadovolji ovako necim sto se lako spakuje i nosi na put, jer ne moze da ide u teretanu, to razumem, ali i on je video da posle treninga sutradan nema onog osecaja, sto znaci da je treniranje time cisto fizikalisanje i trosenje vremena, a tapka se u mestu , mozda cak i nazaduje, pogotovo za nekog ko je isao godinama u teretanu ( ne mislim na klinjose koji nikada nisu mrdnuli od kompa, pa ce ovo kao da ih uradi) , ali sta je tu je, mozda bolje i to nego da se samo sedi, lezi i jede.

Back