Veza sa maloletnom osobom, dozvoljena zakonski ili ne?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
веза између малолетника је дозвољена.
веза, добровољна, старијег малолетника је дозвољена.

не одговара се због учињеног нег због откривеног.

Recimo po americkom zakonu, ako je cak i stariji maloletnik u pitanju (u zavisnosti koja je drzava u pitanju 16+ ili 18+) a neko prijavi punoletnog partnera punoletni partner odgovara jer oni imaju cuveni statutory rape u svom krivicnom zakonu i pristanak se ne vazi.

Recimo po americkom zakonu, ako je cak i stariji maloletnik u pitanju (u zavisnosti koja je drzava u pitanju 16+ ili 18+) a neko prijavi punoletnog partnera punoletni partner odgovara jer oni imaju cuveni statutory rape u svom krivicnom zakonu i pristanak se ne vazi.

нисам сфатио да је постављач риканац.
нисам сфатио ни да законодавци и законоспроводиоци подлежу истом.
ал су ми познати природа и живот.

нисам сфатио да је постављач риканац.
нисам сфатио ни да законодавци и законоспроводиоци подлежу истом.
ал су ми познати природа и живот.

Samo navodim primer.
Ali dobro, ovo je forum Krstarice i svi se odmah drnaju cim ih citiras.

Samo navodim primer.
Ali dobro, ovo je forum Krstarice i svi se odmah drnaju cim ih citiras.

јок бре, можда ти...
можемо да наведемо и законе у пакистану ил јапану...
можемо да поменемо и берлусконија и клинтонове...
ал сумњам да ћемо помоћи темашу...

п.с. заборавих мајкла џексона и карлу бруни...

Zakonito je dok neko ne prijavi :mrgreen:

E, ajde ti meni lepotice objasni nešto. Zašto sam ja čuo taj novi zakon da kaže sledeće:

Mlađa maloletnica (od 14 do 16 godina) ako je obljubljuješ (a možda je i oduševljavaš u krevetu al ajde kako ko hoće) na njeno slaganje, nisi kriv. Znači, tako su rekli svojevremeni u dnevniku (dok smo još imali TV) da ako ona kaže da hoće, onda ti nisi kriv. Isto važi i kada se zamene uloge (on mlađi maloletnik, a ona punoletnica)
Starija maloletnica (od 16 do 18) je isto kao i punoletnica - samo ako je siluješ si kriv, a inače nisi.

Je li to nas neko slagao onda pre nekih 3-4 godine?

E, ajde ti meni lepotice objasni nešto. Zašto sam ja čuo taj novi zakon da kaže sledeće:

Mlađa maloletnica (od 14 do 16 godina) ako je obljubljuješ (a možda je i oduševljavaš u krevetu al ajde kako ko hoće) na njeno slaganje, nisi kriv. Znači, tako su rekli svojevremeni u dnevniku (dok smo još imali TV) da ako ona kaže da hoće, onda ti nisi kriv. Isto važi i kada se zamene uloge (on mlađi maloletnik, a ona punoletnica)
Starija maloletnica (od 16 do 18) je isto kao i punoletnica - samo ako je siluješ si kriv, a inače nisi.

Je li to nas neko slagao onda pre nekih 3-4 godine?

Ranije se u zakonu nije spominjao pristanak nego koliko mene pamcenje sluzi pisalo je "svaka obljuba". Sada se spominje ali moras da ga dokazes (mada i tada se dokazivalo punoletni partner nije bio automatski kriv). A da li si ga dokazao ili ne odlucuje sud na osnovu iskaza partnera i svedoka o tipu veze izmedju partnera.
Sve se to svodi na isto.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back