Veza, partnerski odnos i kombinacija

Meliot

Elita
Poruka
24.621
Koja je razlika izmešu ljubavnih odnosa gde jedna osoba naziva drugu momkom/devojkom, partnerom/partnerkom i kombinaciojom? Ja kad sam bio mlađi za onaj ljubavni odnos za drugom osobom se koristio izraz kombinacija kada nisi želeo da je nažoveš devojkom i da drugi ljudi znaju da imaš bilo šta sa njom. Nego se krijete i viđate kada stignete i možete isključivo zbog intimnih odnosa. Šta mislite o tome, šta je veza, šta partnerski odnos, a šta kombinacija? Ako kombinacija uopšte postoji za neke.

Pa baš sad o tome pišemo na drugoj temi.
To kombinacija meni bezvezna reč ali označava da je odnos neobavezan onako kako ga definišu. Znači viđamo se povremeno po dogovoru, inače nemamo komunikaciju, nismo u svakodnevnom kontaktu, ne znamo gde se onaj drugi nalazi, šta radi, sa kime se još viđa itd. Retko ko ima nerava da bude sa nekim u takvom odnosu poduže ako nešto želi ozbiljnije. Ali jeste moguće ako je u pitanju ona udata, on oženjen i slično, znači odnos koji ne može da bude drugo od toga.

Veza je kada se znaju koordinate onog drugog, svakodnevna komunikacija, upoznaju se prijatelji nekad i rodbina, planiraju se zajedničke aktivnosti itd. Tada neko može reći to mi je momak/devojka ma koliko imaju godina :).

Partner i partnerka to nema veze sa tipom odnosa. To su ljudi u kombinaciji, ljubavnici su, ali se pod partnerskim odnosom podrazumeva i bračni, znači reči partner se odnosi na sve okolnosti i odnose.

Ovi koji se povremeno viđaju su ljubavnici ili neko kaže "moja kombinacija"

Postoji odnos gde jedna osoba naziva drugu partnerom ili parnerkom, imaju zajedničke aktivnosti, ali nisu momak i devojka.
oni mogu da nazivaju kako hoće, ali je to oficijalni izraz koji se koristi i u zakonima, tipa bračni partner, vanbračni partner, tako da čim imaš odnos sa nekim to ti je partner sad je u pitanju kakav je to odnos. I ako se samo hebem sa nekim jednom on mi je bio seksualni partner, znači da reč partner je opšta.

oni mogu da nazivaju kako hoće, ali je to oficijalni izraz koji se koristi i u zakonima, tipa bračni partner, vanbračni partner, tako da čim imaš odnos sa nekim to ti je partner sad je u pitanju kakav je to odnos. I ako se samo hebem sa nekim jednom on mi je bio seksualni partner, znači da reč partner je opšta.
Ja se ne bih složio sa tobom, rekao bih da postoji izraz partner ili parnerka, i da može imati dvojako značenje.

Kada za osobu sa kojom si u braku kažeš da ti je partnerka ili partner onda je to isto kao da si rekao da ti je supruga ili suprug. Ali kad ste u nekom ljubavnom odnosu van braka partner ima drugačije značenje. Nisu sigurno momak i devojka. Niko sigurno za neku osobu sa kojom planira da provede život neće reći da mu je partnerka ili partner a da do tada trenutno nisu ozvaničili svoju vezu (brak ili vereništvo).

Ja se ne bih složio sa tobom, rekao bih da postoji izraz partner ili parnerka, i da može imati dvojako značenje.

Kada za osobu sa kojom si u braku kažeš da ti je partnerka ili partner onda je to isto kao da si rekao da ti je supruga ili suprug. Ali kad ste u nekom ljubavnom odnosu van braka partner ima drugačije značenje. Nisu sigurno momak i devojka. Niko sigurno za neku osobu sa kojom planira da provede život neće reći da mu je partnerka a da tada trenutno nisu ozvaničili svoju vezu (brak ili vereništvo).
Ne znam u čemu se ne slažemo, nije mi jasno
a i ne mora biti

u svakom slučaju, to su samo neke opšte smernice. Ljudi imaju milione različitih odnosa, ali se neki odnosi mogu strpati u kategoriju veza a neki to ne mogu. Stvar je da oni sami definišu.

Ne znam u čemu se ne slažemo, nije mi jasno
a i ne mora biti

u svakom slučaju, to su samo neke opšte smernice. Ljudi imaju milione različitih odnosa, ali se neki odnosi mogu strpati u kategoriju veza a neki to ne mogu. Stvar je da oni sami definišu.
Kada bi neko za tebe rekao da si mu partnerka, a ne devojka, i to izričito naglasio, ne bi ti smetalo?

-Bio sam na moru sa partnerkom Paulom.

-Paula je tvoja devojka?

-Ne, ona mi je samo parnerka.

Postoji odnos gde jedna osoba naziva drugu partnerom ili parnerkom, imaju zajedničke aktivnosti, ali nisu momak i devojka.
Ginekolog kada razgovara sa ženama pita vaš partner to i to.. znači to je ljubazan način kako da ne uđe to šta ste vi. Sigurno neće svakoj ženi reći vaš muž, ili vaša veza, ili vaša kombinacija, već kaže partner, to je kulturiše. Misli se na seksualni partner.

To dvoje su eto seksualni partneri, a ako ne misle da su u vezi, onda nisu.

@Meliot , ako je žalim nekome da budem devojka, a on ne želi da ja to budem, onda sigurno neću ostati sa takvom osobom ni u kombinaciji ni u vezi ni u čemu. Treba da se složimo šta želimo. Šta tu nije jasno? Ako jedan želi jedno, drugi drugo lepo se raziđu i gotovo. Nema dobrog odnosa bez toga da su oboje zadovoljni u toj priči.

@Meliot , ako je žalim nekome da budem devojka, a on ne želi da ja to budem, onda sigurno neću ostati sa takvom osobom ni u kombinaciji ni u vezi ni u čemu. Treba da se složimo šta želimo. Šta tu nije jasno? Ako jedan želi jedno, drugi drugo lepo se raziđu i gotovo. Nema dobrog odnosa bez toga da su oboje zadovoljni u toj priči.
Ali ne zapiitaš li se možda zbog čega ne želi da mu budeš devojka? Šta ti to fali pa ne želi da mu budeš devojka?

Pa baš sad o tome pišemo na drugoj temi.
To kombinacija meni bezvezna reč ali označava da je odnos neobavezan onako kako ga definišu. Znači viđamo se povremeno po dogovoru, inače nemamo komunikaciju, nismo u svakodnevnom kontaktu, ne znamo gde se onaj drugi nalazi, šta radi, sa kime se još viđa itd. Retko ko ima nerava da bude sa nekim u takvom odnosu poduže ako nešto želi ozbiljnije. Ali jeste moguće ako je u pitanju ona udata, on oženjen i slično, znači odnos koji ne može da bude drugo od toga.

Veza je kada se znaju koordinate onog drugog, svakodnevna komunikacija, upoznaju se prijatelji nekad i rodbina, planiraju se zajedničke aktivnosti itd. Tada neko može reći to mi je momak/devojka ma koliko imaju godina :).
Partner i partnerka to nema veze sa tipom odnosa. To su ljudi u kombinaciji, ljubavnici su, ali se pod partnerskim odnosom podrazumeva i bračni, znači reči partner se odnosi na sve okolnosti i odnose.
Previše mi je to medicinski, a daleko smo od ordinacije.
Zato kombinacija, kres varijanta puno bolje opišu kakav je odnos u pitanju. Čak mislim da i same žene dosta često koriste te termine, nije to samo muški ekskluzivitet.
Ovi koji se povremeno viđaju su ljubavnici ili neko kaže "moja kombinacija"

Back