Veza iluminati - masoni

jokoonoko

Aktivan član
Poruka
1.445
Veza Iluminati - Masoni


P: Svali, jedna od važnijih točaka, za koje sam siguran da puno čitatelja želi više saznati , je, kakva je Illuminati / Freemason veze, koliko o tome znate, s obzirom na vaš prethodni položaj u Iluminatima?

Dali je bilo - i ima li - infiltracije u masonski red?

A: Freemasons i Illuminati su ruka u rukavici. Ne zanima me ako ovim stajem ikome na prste, to je činjenica. Masonski hram u Aleksandriji, Virginia (sam grad je dobio ime po Aleksandriji, Egipat, te je leglo Iluminatske aktivnosti) je centar u Washingtonu, DC području za stipendije Iluminata i nastavu. Odvođena sam tamo u intervalima na ispite, da bih napredovala, za stipendiju, i za visoke ceremonije. Masonski čelnici u ovoj skupini su i Illuministi.

To je tako u svakom velikog grada u kojem sam živjela u. Vrh Masona su takođe u vrhu Illuminista. Moji djed i baka bili su visoki slobodni zidari u gradu Pittsburghu, Pa. (predsjednica Istočne Zvijezda i 33. stupanj Mason) i oboje su bile i vođe u Illuminatima u tom području. Jesu li svi slobodni zidari Illuminati? Ne, posebno na nižim razinama, vjerujem da ne znaju ništa o praksama koje se održavaju u sred noći u većim hramovima. Mnogi su vjerojatno u redu i poslovni ljudi i kršćani. Ali ja nikada nisam upoznala 32 stupan ili viši, koji nije bio Iluminat, i grupa je pomogla stvoriti slobodno zidarstvo kao "front" za svoje aktivnosti.

P: Što je točno značenje piramide na stražnjoj strani $ 1 US novčanice? Pitam za piramidu sa završnim kamenom odvojenim i koji lebdi iznad ostatka piramide, koji sadrži "Svevideće Oko". Je li to masonski simbol ili Illuminatski?

A: Piramida i "Horusovo Oko" na poleđini dolarske novčanice su Illuminatske simbolike. Piramida je drevni oblik koji se temelji na svetosti broja 3 po antičkim religijama praotaca (on, a ne 6, smatra se najvećim duhovnim brojem), a piramida je struktura koja se posebno koristi za prizivanje demonskih ili okultnih sila, točka psihičke aktivnosti.

Oko je svevideće oko Horusa (sjetite se naglaska na egipatske magične religijske prakse? Knjiga Nemrtvih, itd.?), te činjenica da nitko ne može izbjeći njegovu magičnom uticaju. Ovo oko je skupina smatrala za demonsko oko, odnosno okom božanstva, a u Illuminatskoj mitologiji bilo je otvoreno ili zatvoreno, ovisno o duhovnom dobu godine ili psihičkom stanju osobe. Maloj djeci su dane "psihičke operacije" u kojima je oko smješteno unutar njih, i oni bi im rekli da će se Horus dokopati njihove dušu ako ih ikad pokušaju ostaviti, ili ako nekome nešto kažu, ili da će oko eksplodirati. Simbol na dolaru je pojačanje za svako dijete Iluminata koje ga vidi, i podsjetnik da su nadzirani.

Izreka na dolaru, "Novus Ordo Seclorum" također znači "dovođenje u novi poredak", koja je izjava Illuminatskog dnevnog plana (agenda, i cilj). Samo se sjetite, u ranim 1800, naši preci su se već veselili kako će novi poredak biti uveden. Jesam li spomenuo da je ovo strpljiva grupa intelektualaca koja gleda unaprijed? Da su Thomas Jefferson, Benjamin Franklin, FDR, i drugi, Illuminatske vođe? Naša zemlja može biti utemeljena na slobodi od poreza, ali i osnovanala je i novi svjetski poredak (NWO) i to je sigurno.

P: Koliko daleko u prošlosti se javlja koncept kulta Iluminata? Čini mi se da su on prisutnii veoma dugo, možda od antičkih vremena, vođili, upravljali i korištili čovječanstva za svoje potrebe, i da su radili pod različitim imenima? Možete li pojasniti?

A: Učila sam da Illuminati imju svoje korijene u drevnim praksama koje sežu do početka zapamćenog vrijemena, da su Babilonci na ravnicama stvorili zigurate njihovim božanstvima, koje i Illuminati obožavaju. Bili su ponosni na činjenicu da navodno pripadaju neprekinutoj okultnoj liniji od tada do danas. Imena su mjenjali, osnovni skup je bio isti.

Drevne tajne religije Egipta, srca tamne magije su još jedan prethodnik, uz pristalice Seta, Ozirisa, Horusa i Raa, i Illuministi također vjeruju da je njihova krvnih linija u vezi sa drevnim kraljeva Egipta.
Teško mi je znati koliko je to kultna propagandu, a koliko je istine u tim tvrdnjama. Vitezovi Templari su bili definitivno preteča tijekom ranog srednjeg vijeka, kao i Rozenkrojceri i antički Druidi i Kelta (znate, oni koji su izgradili Stonehenge).

source


Pogledaj 2:40
Ono sto je na tunici je sigurno sveto trojstvo...
 
Poslednja izmena od moderatora:
Moram da dodam jos jedan post koji je sa teme o masonim cisto zbog preglednosti kako je tekla diskusija...
Dakle:
Tri strane istostranicnog trougla simbol su Svete Trojice.Oko u tom istostranicnom trouglu simbol je Bozjeg svevidjenja.Masoni su preuzeli ovaj simbol, ali u nemogucnosti da simbolikom svoje nauke oznace simboliku istostranicnog trougla, masoni nehriscani vrlo cesto crtaju ovaj trougao sa nejednakim stranama, tj. njihov trougao vrlo cesto nije istostranicni, nego raznostranicni, sa duzom bazom kao osnovnom stranom.

eyehi.jpg

Cuveno "svevidece oko" sa americke piramide ne moze geometrijski da se uklopi u ovu piramidu. To znaci da ono tu po svojoj geometriji ne pripada i da je tu samo po necijoj zelji.
Oko je Luciferovo. Jasno se vidi da piramida ima 13 'nivoa' sto predstavlja 13 krvnih linija Iluminata (koje su zemaljskog porekla). Namerno 'ne pripada geometriji' jer je grupna dusa Lucifer poreklom sa Venere a ne sa zemlje.
Iz dijaloga sa Hidden_Hand:

ATS 1: On je reptil. To je rasa krvnih linija. One kontrolišu skoro sve iza kulisa.
.

I zapamtite ne postoji takva stvar kao loša rasa, samo izaberite pojedinca ili grupu koji se izdvajaju više od drugih.
ATS 2: Ok, imam jedno drugo pitanje za hidden_hand. Reptili su opisani kao veoma agresivni, arogantni te doživljavaju ljude kao ništa bolje od stoke. Pa šta je sa podeljenim ličnostima? ti kažeš da si ljubopitiv i duhovan a svi kažu da su reptili bića bez straha?
HH: Ovo nas baš zabavlja. Naravno da mi NISMO Reptili, i ne postoji ništa iole reptilsko u vezi Istinskih Linija Moći. Jedini 'Reptilski' uticaji koji su na bilo koji način u vezi sa ovom planetom u ovom trenutku, su oni sa Zete Reticuli i Alfa Draconis sistema. Oni vam ne predstavljaju konkretnu pretnju.

Za one kojima to može biti od interesa, mi smo poreklom sa Venere, prvobitno. Koje je drugo ime za Veneru? Povežite tačke.

Pa, to je sve što sam obećao da ću odgovoriti van toka, i moje vreme ovde je sada prilično isteklo. Imam još nekoliko minuta pre no što završim pripremu za moje dugo putovanje. Imaju dva kasna posta, za koja ću jedva imati vremena da ponudim odgovor na:
ATS: Jasno mi je i svestan sam da znate o ovoj igri .... Ali imam pitanje za tebe.....

Da li tvoje 3-d familije imaju frakcije. Da li one znaju to, svi nad njima.

Jer su pokušali da me ubiju, i to neće raditi. naravno.
HH: Sve što mogu reći na ovo, da je čak i Zemaljske linije naše "proširene" Familije, znaju samo onoliko koliko im mi kažemo. Određene informacije možda mogu i da ne koriste mudro, ili sa odgovarajućim uvažavaljem prema našem Kreatoru i našem Jednom Beskonačnom Kreatoru.

Kao što sam već rekao ranije, "vrh piramide, nije vrh piramide".

Iznad najvišeg pokroviteljstva Zemaljskih linija Vrhovnog Svetskog Veća (i drugog visokog aspekta koji ne smem imenovati), su "Skrivene Ruke" (nije pravo ime, naravno, ali pod tim imenom se misli na nas).

Od pomoci moze da bude cuvena knjiga Springmejera:
http://oneheartbooks.com/resources/e...illuminati.pdf
 
kao sto je vetj negde receno, piramida ima 13 stepenika sto predstavlja tadasnjih 13 kolonija koje su se ujedinile u usa. piramida je namerno ostala nedovrsena jer simbolise novo nadogradjivanje. oko svevidece, predstavlja bozije oko koje prati narod usa. zar ne vidis onu recenicu "in god we trust"? ili je to negde u teorijama zavere - isparilo?
 
Bilo bi previse ocigledno da je i oko tu. Kada je oko u crkvi onda moze da se 'pravda' time da je to Bozje oko, ali kako ces da pravdas oko na izdvojenom vrhu piramide u gradu koji nema veze sa US? Izdvojen vrh je dovoljan onome ko ume da ga tumaci, ko ne ume ni potpis 'Lucifer is here' mu nista nece znaciti...
 
Probah da ostavim pitanje masonima u vezi izdvojenog dela piramide ispred SANUa na rgls i nije mi odobrena tema. Evo sta kaze admin:

''Poštovani,

Piramida nije masonski simbol! Masonski simboli su oni koji se nalaze na radnim tepisima i obično su to zidarske alatke. Piramida ispred SANU nema veze sa masonerijom, niti sa ovom organizacijom, pa ovde ne trebate tražiti takav odgovor.... To su sve popularistička čaršijska naklapanja koja trebate prihvatati sa rezervom.

Pozdrav!''

Ne, mene je ubedio...;)
 
Probah da ostavim pitanje masonima u vezi izdvojenog dela piramide ispred SANUa na rgls i nije mi odobrena tema. Evo sta kaze admin:

''Poštovani,

Piramida nije masonski simbol! Masonski simboli su oni koji se nalaze na radnim tepisima i obično su to zidarske alatke. Piramida ispred SANU nema veze sa masonerijom, niti sa ovom organizacijom, pa ovde ne trebate tražiti takav odgovor.... To su sve popularistička čaršijska naklapanja koja trebate prihvatati sa rezervom.

Pozdrav!''

Ne, mene je ubedio...;)

ne zna on sa kime ima posla :mrgreen:
 
Poslednja izmena:
Iluminati su masoni koji su dostigli prosvetljenje, te sami sebe smatraju za superiorna bica.

Neophodno je znati da postoji vise slicnih organizacija koje zajedno funkcionisu i saradjuju na ostvarenju svog zajednickog cilja.

Procenjuje se da ima preko 5 000 000 masona, od cega je velika vecina u Plavim stepenima, odnosno 1,2 i 3 stepen i nikada ne saznaju u kakvoj se organizaciji zaista nalaze.

:rtfm:
 
Iluminati su masoni koji su dostigli prosvetljenje, te sami sebe smatraju za superiorna bica.

Neophodno je znati da postoji vise slicnih organizacija koje zajedno funkcionisu i saradjuju na ostvarenju svog zajednickog cilja.

Procenjuje se da ima preko 5 000 000 masona, od cega je velika vecina u Plavim stepenima, odnosno 1,2 i 3 stepen i nikada ne saznaju u kakvoj se organizaciji zaista nalaze.

:rtfm:

neophodno je znati da su to dve razlicite organizacije i da su masoni nastali na jedan a iluminati na sasvim drugi nacin.
 
prvi su nastali kao drustvo slobodnih zidara u srednjem veku, iz koga je nastalo bratstvo sa posebnim simbolima koji su prenoseni sa kolena na koleno, a iluminati kao drustvo prosvetljenih ljudi koji su se usprotivili katolickoj crkvi u vreme inkvizicije. kako se navodi, a nigde tacno i precizno, iluminati su se posle kraha svoje organizacije infiltrirali u redove masona na najvise pozicije i tu ostali do danasnjih dana. ali sama ideja oko osnivanja i nacin osnivanja i jednog i drugog drustva su sasvim razliciti.
 
prvi su nastali kao drustvo slobodnih zidara u srednjem veku, iz koga je nastalo bratstvo sa posebnim simbolima koji su prenoseni sa kolena na koleno, a iluminati kao drustvo prosvetljenih ljudi koji su se usprotivili katolickoj crkvi u vreme inkvizicije. kako se navodi, a nigde tacno i precizno, iluminati su se posle kraha svoje organizacije infiltrirali u redove masona na najvise pozicije i tu ostali do danasnjih dana. ali sama ideja oko osnivanja i nacin osnivanja i jednog i drugog drustva su sasvim razliciti.

Netacno.

Masoni su "nastali" pod tim imenom pocetkom 14. veka, kada su Templari proterani iz Francuske od strane kralja Filipa. U tadasnjoj Engleskoj nailaze na postojece esnafsko udruzenje zidara, infiltriraju se i preuzimaju kontrolu.

Tako su verovanja, ucenja i obicaji Templara preneti u masone.

Templari su dosli u dodir sa tim ucenjima u 12. veku, kada su nakon dolaska u Jerusalim postavili svoje sediste u Solomonov hram (Temple na engleskom, pa otud i Templari), gde dolaze u kontakt sa Johanitima od kojih primaju ta ucenja, ali i 3000 srebrnjaka (da pocnu posao) od Asasina, organizacije iste orijentacije iz planinskih masiva Srednjeg Istoka, koji su na taj nacin pomogli srodnu organizaciju u nastajanju.

I tako dalje i tako blize, mozemo ispratiti izvor tih ucenja i verovanja do Egipta, Vavilona, isto se moze naci i na Tibetu i tako dalje.

Zajednicko za sve je da su oni sebe smatrali prosvetljenim. (illumined).

Slicno je na Tibetu, gde postoje bramini koji teze tome da postanu bramini (neka sitna razlika u izgovoru, gde prva rec oznacava osobu koja tezi prosvetljenju, a druga prosvetljenu osobu).

Zanimljiv je nacin transformacije organizacije Ilumbradosa (Iluminata) u Jezuitski red, koji osniva Ignasio Lojola, iluminat. Bio je dovoljan kratak razgovor u cetiri oka sa Papom.

Ono sto ti smatras za razlicito je zapravo jedno isto a staro je preko 6000 godina.

Srecom, ima i starijih stvari.

:hvala:
 
Netacno.

Masoni su "nastali" pod tim imenom pocetkom 14. veka, kada su Templari proterani iz Francuske od strane kralja Filipa. U tadasnjoj Engleskoj nailaze na postojece esnafsko udruzenje zidara, infiltriraju se i preuzimaju kontrolu.

Tako su verovanja, ucenja i obicaji Templara preneti u masone.

Templari su dosli u dodir sa tim ucenjima u 12. veku, kada su nakon dolaska u Jerusalim postavili svoje sediste u Solomonov hram (Temple na engleskom, pa otud i Templari), gde dolaze u kontakt sa Johanitima od kojih primaju ta ucenja, ali i 3000 srebrnjaka (da pocnu posao) od Asasina, organizacije iste orijentacije iz planinskih masiva Srednjeg Istoka, koji su na taj nacin pomogli srodnu organizaciju u nastajanju.

I tako dalje i tako blize, mozemo ispratiti izvor tih ucenja i verovanja do Egipta, Vavilona, isto se moze naci i na Tibetu i tako dalje.

Zajednicko za sve je da su oni sebe smatrali prosvetljenim. (illumined).

Slicno je na Tibetu, gde postoje bramini koji teze tome da postanu bramini (neka sitna razlika u izgovoru, gde prva rec oznacava osobu koja tezi prosvetljenju, a druga prosvetljenu osobu).

Zanimljiv je nacin transformacije organizacije Ilumbradosa (Iluminata) u Jezuitski red, koji osniva Ignasio Lojola, iluminat. Bio je dovoljan kratak razgovor u cetiri oka sa Papom.

Ono sto ti smatras za razlicito je zapravo jedno isto a staro je preko 6000 godina.

Srecom, ima i starijih stvari.

:hvala:

nidje veze. templari nisu proterani vec mucki ubijani.
dakle, nekada je postojao obicaj kod zidara da se uz gradjevinu sagradi i mala prostorija za alat i u kojoj su se pravili planovi (projekti) kao i ukrasi za gradjevinu. tu su se molili pre pocetka i po zavrsetku radova, tu su se odrzavali sastanci, tu je i zasedao i staresinski sud koji je presudjivao sporove medju zidarima nezavisno od mesnih vlasti, zbog cega su zidari i nazvani slobodni zidari. a te prostorije su se nazivale "loze".
tu se delio novac, a tu su i obucavani novi ucenici koji su kasnije i sami postajali majstori. zidarska vestina je proucavana u simbolima, pri cemu je narocito znacenje pridavano pojedinim brojevima, bojama, alatima, arhitektonskim ukrasima itd. medju sobom su se nazivali bracom, pa se udruzenje zvalo i bratstvo. upotrebljavali su znake raspoznavanja da bi sacuvali svoju umetnost od ljudi sa strane koji im ne pripadaju.
u engleskoj je u 16. veku postojao obicaj da se u zidarske loze primaju i licnosti koje nisu zidari. njih su zvali usvojena braca, a oni su uglavnom bili ugledni ljudi, naucnici i umetnici, a cilj je bio razvijanje slobodne svesti.
zbog tog razvijanja slobodne svesti i odstupanja od duboko usadjenih tokova, pocetkom 18. veka, kada su zbog svih onih politickih i verskih razmirica slobodni zidari bili skoro proterani i sveli se na 4 loze u londonu i vestminsteru, odluceno je da se te loze udruze u jednu veliku lozu koja sada za cilj ima zidanje duhovne gradjevine i istine i covecnosti.
to je odluceno 14. juna 1717. godine i tako je nastalo slobodno zidarstvo...
Uglavnom, kada hoce ljudi da dokazu postojanje Masona i pre Hrista, hvataju se za Solomonov hram i Vavilonsku kulu, na Pitagorce, Esejce, Krstase, grcke i egipatske misterije...
Jugozapadna kultura je bila u vezi sa istocnjackom, sto filozofijom, sto gradjevinama (to se vidi i sada), tako da nije ni cudo sto su srednjovekovni Masoni imali koliko-toliko slicna uredjenja, pa i neke simbole i obrede. To nije dovoljno dobar razlog da se misli da su danasnji Zidari produzene ruke tih nekih starih grupica, jer su mnogi poprimili dosta toga sa istoka...
Ne postoji ni jedan dokaz da je Slobodnih Zidara bilo jos u vreme gradjenja Solomonovog hrama i Vavilonske kule, iako su se graditelji tih gradjevina isto rasturali po svetu i sklapali slicne zajednice.
Isto tako je glupa tvrdnja da je Solomon bio Slobodni Zidar, iako se neke stvarcice iz doba zidanja njegovog hrama koriste u danasnjem Zidarstvu.
Po Bibliji, glavni graditelj tog hrama, Hiramu Abifu i njegovi pomocnici su najverovatnije imali slicnu organizaciju kao srednjovekovni graditelji, ali to nije dovoljno jak dokaz za tvrdnju da su danasnji Zidari njihova produzena ruka. Mnoge organizacije imaju slicno uredjenje.

Sto se tice egipatskih i grckih misterija... Pa neke slicnosti po pitanju prijema clanova postoje, kao i slicnost zadatka koji ih je udruzivao.
Egiptom su vladali svestenici koji su bili posveceni bogu svetlosti Ozirisu i boginji Izidi i cilj im je bio da osvescene stave pod zastitu tih bogova. Oziris je sudija ljudske duse, pa se i islo ka njenoj cistoti do bozanske.
Pristup takvim kultovima je bio tezak i clan je mogao da postane onaj sa finim kvalifikacijama i onaj ko izdrzi ciscenje duse i zasluzi poverenje itd...

Iz Egipta je sve to dovukao Orfej u Grcku i prilagodio Grcima.

Pitagora je recimo imao najzatvoreniji krug clanova i iz tog clanstva su bili iskljucivani mladi i nezreli. Imao je ideju i smatrao je da nisu svi spremni na nju.
 

Back
Top