Vesti za migrantske čekalice

• Začetnik teme Začetnik teme Tree
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Covek je definitivno ok ,ali je opet cekao uzasno dugo seti se linka koji si mi poslala tamo pise da se viza za ostatak sveta dobija za 3 meseca (samo nisi obratila paznju da 80 posto onih koji dobiju vizu sa onog sajta su iz zemalja Commonwealth ) Kamo srece da je covek dobio vizu kao i ostatak sveta .
Jos jednom cestitam

Po pitanju cega nisam u pravu .
Da li smo ravnopravni sa ostalima ,nismo .
Da li je proces dug i neizvestan ?Jeste (ucesnici u ratovima 90 su prisilno odvodjeni u BIh ,HR i na Kosovo sada im je to otezavajuci faktor niko nije zelo da bude u ratu)
Da li se prosecnom sljakatoru moze posreciti pa da dobije vizu ?Moze ali moze i da dobije na loto .
I vi ste zavrsili fakultet pa niste bili nosilac aplikacije?Da li mislite da je vas fakultet losiji od nekog Americkog ili Australiskog ?
Uglavnom u Srbiji imate 2% fakultetski obrazovanih ljudi *podatak sa sajta ministarstva obrazovanja)
Znaci najveci broj onih koji zele da idu nemaju tu mogucnost a pre 15 godina nije bilo problema pod istim uslovima
Zasto je doslo do toga i koliko je isplativo staviti sebe u polozaj da o vasoj sudbini odlucuje neki lose obrazovani (diploma bilo kog koledza dolazi u obzir ti sluzbenici ne govore niti jedan strani jezik , a rade sa strancima )
Vecina Srba,Rusa ,Hrvata je obrazovanija od njih ,a oni ih tretiraju kao smece dopustajuci im da cekaju duze od 1 godine ono sto se realno moze uraditi za tri meseca .

Ja pokusavam da skrenem paznju obicnim sljakatorima koji su se naslusali prica da je moguce tek tako otici da to nije bas tako .Ne treba hraniti optimizam i nadu nekom ko realno ima jako male sanse .Zamisli koliko je ljudi procitalo post o medicinskim sestrama i koliko je njih sacuvalo 300 dolara ?
A pise da moze pa kada posaljes diplomu na assesment opa neide vasa diploma ne vazi .
Nije lako dobiti ni turisticku vizu ,nas su u BGD u ambasadi glatko odbili u Zagrebu smo naleteli na Australijanca Pravoslavne verioispovesti ispostavilo se da imamo zajednicke prijatelje i mislim da je to presudilo da nam odobri vizu .Druga je stvar sto mi ne planiramo ostati nelegalno ,ali nam tu vizu na check pointy uvek mogu ponistiti (stoga smo napravili polisu i ugovor sa osiguranjem pa ako se to desi u putpunosti ce nam biti nadoknadjene karte i troskovi i ostace i koji doalr pride )

Znaci od njih i njihovog immigration office ocekujemo sve najgore .

Priznajem da nisam u pravu da niko nemoze da dobije PR ,ali navodim vas na razmisljanje da li vredi ?
Tamo nije bas tako lako i jednostvano kako se cini ,za zivot na dnu je ekstra ali za zivot dostojan coveka morate imati mnogo srece i uloziti mnogo godina *ziveo sam u Nemackoj koja je mnogo ozbiljnija zemlja od Aus ,bio sam i u Americi i znam da ukoliko sustinski pogledate nije lako sanse za napredovanje su velike ali i sanse da zivite na welfare .
Pogledajte vase postove kada ste stigli u AUS ne odisu bas onim sto ste ocekivali (a vidim da niste sanjar)

Gea Gea u kom ste gradu ?

Po pitanju cega nisam u pravu .
Da li smo ravnopravni sa ostalima ,nismo .

Ravnopravni smo sa ostalim zemljama koje su ratovale poslednjih decenija.

Da li je proces dug i neizvestan ?.

Bio je isti takav i kada smo mi podneli zahtev za vizu.

Jeste (ucesnici u ratovima 90 su prisilno odvodjeni u BIh ,HR i na Kosovo sada im je to otezavajuci faktor niko nije zelo da bude u ratu).

A sto mislis da niko nije zeleo da bude? Da niko nije zeleo, rata ne bi ni bilo, rekla bih.

Da li se prosecnom sljakatoru moze posreciti pa da dobije vizu ?

O da, moze...samo zavisi cime se bavi.
I vi ste zavrsili fakultet pa niste bili nosilac aplikacije?Da li mislite da je vas fakultet losiji od nekog Americkog ili Australiskog ?.

Na zalost, engleski mi nikada nije bio jaca strana, a meni su trebale akademske sedmice za assessment.

Znaci najveci broj onih koji zele da idu nemaju tu mogucnost a pre 15 godina nije bilo problema pod istim uslovima .
Pa recimo mi smo hteli prvo da idemo u Kanadu, ali nismo bili na listi..

Zasto je doslo do toga i koliko je isplativo staviti sebe u polozaj da o vasoj sudbini odlucuje neki lose obrazovani (diploma bilo kog koledza dolazi u obzir ti sluzbenici ne govore niti jedan strani jezik , a rade sa strancima )

Vecina australijanaca govori bar jedan strani jezik. 40% ih je rodjeno van Australije, a jos 30% ima roditelje strance. I nemoj da se zavaravas da su njihovi koledzi i fakulteti losi!

Vecina Srba,Rusa ,Hrvata je obrazovanija od njih ,a oni ih tretiraju kao smece dopustajuci im da cekaju duze od 1 godine ono sto se realno moze uraditi za tri meseca.

Pa sam si rekao da je u Srbiji 2% visokoobrazovanih, kako onda mozes reci da smo obrazovaniji od gradjana zemlje u kojoj ih ima 30% sa zavrsenim fakultetima?!

Ja pokusavam da skrenem paznju obicnim sljakatorima koji su se naslusali prica da je moguce tek tako otici da to nije bas tako .Ne treba hraniti optimizam i nadu nekom ko realno ima jako male sanse .Zamisli koliko je ljudi procitalo post o medicinskim sestrama i koliko je njih sacuvalo 300 dolara ?.

A zamisli koliko si njih obeshrabrio svojim pricama, pa su nastavili da zive sa 300$ mesecno.

nije lako dobiti ni turisticku vizu ,nas su u BGD u ambasadi glatko odbili u Zagrebu smo naleteli na Australijanca Pravoslavne verioispovesti ispostavilo se da imamo zajednicke prijatelje i mislim da je to presudilo da nam odobri vizu .
Eto, nista bez veze.

Priznajem da nisam u pravu da niko nemoze da dobije PR
:worth::worth::worth::worth::worth::worth::worth::worth:

ali navodim vas na razmisljanje da li vredi ?

A vredi li ostati, vredi li ne pokusati?

Tamo nije bas tako lako i jednostvano kako se cini ,za zivot na dnu je ekstra ali za zivot dostojan coveka morate imati mnogo srece i uloziti mnogo godina

A cekaj, da li je jednostavno u Srbiji? Ovde cak i ako si na dnu mozes kvalitetno nahraniti decu, odvesti ih na odmor, obuci ih, skolovati ih. A sta obican radnik u Srbiji moze da stvori?

ziveo sam u Nemackoj koja je mnogo ozbiljnija zemlja od Aus ,bio sam i u Americi i znam da ukoliko sustinski pogledate nije lako sanse za napredovanje su velike ali i sanse da zivite na welfare ..
A da li si ti ziveo nekada u Srbiji? Ako jesi, da li si ziveo u istoj Srbiji u kojoj sam i ja zivela? Kolikou njoj moze da se napreduje bez krsenja zakona?

Po cemu si zakljucio da je Australija neozbiljna zemlja?

Pogledajte vase postove kada ste stigli u AUS ne odisu bas onim sto ste ocekivali (a vidim da niste sanjar)

Pa sta da radim kada me razmazise srpski tajkuni. Navikla da kupujem nocu, kada nema nikog po prodavnicama, navikla da sve kupim na jednom mestu, a vala sam navikla i da imam kola, a ovde sam za sada osudjena na gradski prevoz (koji je jadan kao sto jeste samo zato sto svi radije koriste kola).

Poslednja izmena:
Najzad de se oko necega slozimo .
Nije tacno da se PR nemoze dobiti ,kriv sam po toj tacki .
Sto se tice toga da sam nekoga demolarisao nadam se da nisam .Bolje da cuju da nemogu da idu pa da nadju nacin nego da galantno budu odbijeni .
Ja rat zelo nisam jos manje moji drugovi ,a najmanje majke koje su sa Kosara umesto sinova kovcege preuzimali .
Znas li koliko nam je trebalo papira da dokazem da sam bio samo vojnik i da nisam vrsio neka ciscenja i cuda .A u vojsci su me na silu odveli tamo to nije bio moj izbor.

Znam da je jezik prepraka velika i znam kako je kada si disleksican a moras da ga ucis ,sada shvatam zasto ti nisi bila nosilac aplikacije .

Generalno u Nemackoj je saobracaj u ekstra stanju u minutu bar u Bremenu .
U USA to nije tako .
Ziveo sam i zivim u Srbiji bar neki deo godine ,place mi se kada vidim neke stvari to si u pravu ovde zakon nevredi ni sake crvljivog boba . Sve se ide ispod ruke .
Palma diskutant koja ako Bog da ce i dobiti drzavljanstvo Slovenije bezi odavde ne zbog ekonomije i nemastine nego zbog te ludosti .
A opet ako svi odemo * i ja sam na neki nacin otisao ) .

Oprosti sto sam te iznervirao jednom i ja sam bio lose volje .
Nadam se da ce ova nasa prepiska koristiti nekom i da ce nekom pomoci .

Pre par godina sam bio na nekom Australiskom sajmu u Nemackoj oni Nemcima daju da mnogo lako emigriraju .
Uskoro cu dobiti to drzavljanstvo Nemacke mada moracu da se odreknem pasosa Hrvatske i Srbije i ma sta svi mislili nije mi lako ,nekako ovaj forum mi pomaze da se stavim u istu poziciju sa svima iz Srbije i time ja licno imam osecaj da prozivljavam sve sto i moji .
Hvala i oprosti Gea Gea

Sedi tu gde si, dobri smo mi svi kolektivno. :per: Kad nema raznolikosti, kad je sve super, onda je to utopija, a svi smo učili da utopija ustvari ne postoji...

Nego, jedna vest, jer je ovo tema za vesti:

Neko je konačno primetio da nije dobro što IELTS ima monopol na testiranje imigranata, tako da je velika mogućnost da će se uvesti još neki testovi čiji rezultati će biti validni pri apliciranju. Akcija je da se uvede "više od jedong" raspoloživog testa, a za sada se pominje TOEFL. Ako se ovo ostvari, biće pristojno olakšanje za buduće aplikante, ne zato što je recimo TOEFL lak, već zato što je IELTS nepristojno težak zbog količine podataka po jedinici vremena koje treba obraditi...

Back