- Poruka
- 33.624
deo teksta u vezi dogadjaja u crnoj reci.
http://vesti.krstarica.com/?rubrika...b48a0120a4e6f7cc3&dan=23&mesec=05&godina=2009Peranović: Nikad nisam krio da se koristi sila
U popodnevnim satima u Crnoj Reci se pojavio i upravnik rehabilitacionog centra protojerej Branislav Peranović.
U kratkoj izjavi, povodom aktuelnih dešavanja u ovom kampu, on je za "Politiku" kazao:
- Verujte da mi je i drago što se sve ovo desilo. Jednom treba da se raščisti da li je Crna Reka "crna rupa" u Srbiji ili je to mesto koje ima opravdanja za postojanje. Neka inspekcija i pravosudni organi ustanove istinu. U slučaju da centar ugase možda bi mi i laknulo, jer ja već živim po principu "dala baba dinar da uđe, a dva da izađe". Samo tvrdim, ovo nije mesto za mučenje, jer mi smo za ovih šest godina ovde imali i danas imamo i decu veoma uglednih i uticajnih ljudi. Kako bi to prošlo bez njihovog znanja i reagovanja. Inače, nikada nisam krio da se u situacijama kada je to neophodno koristi i sila. Svesni smo da to nije po zakonu, ali ni zakoni nisu savršeni, život nisu paragrafi. Svesni smo da uslovi nisu savršeni, ali sve je bolje od ulice, kanala, kriziranja, "overavanja", prerane smrti... - kaže Peranović.