Veštačka inteligencija i crkva

• Začetnik teme Začetnik teme Paula
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Hoćeš da kažeš da će sam da postavlja probleme, rešava ih u laboratoriji i obrađuje?

Pa, ok, ali zašto bi to onda morao da bude đavo iz biblije? Ova alatka uopšte ne funkcioniše po principu da ti se userre u život.
Mhm

https://www.youtube.com/watch?v=Z3yQHYNXPws

Đavo iz Biblije se koristi raznim sredstvima da čoveka odvede na pogrešan put. A veštačka inteligencija i robotika će čoveka učiniti potpuno nepotrebnim u procesu rada.

Možda neko misli da je spas u kupovini zemlje i proizvodnji hrane. Ali ja se ne bih složio

https://x.com/interesting_aIl/status/1944234176305037803

Zašto se ovako sramote?

Ili zašto mislite da se ne sramote ovakvim nastupima?

Sve češće se može čuti kako crkveni ljudi govore protiv vešt inteligencije. Ali poenta im nije manje posla za ljude, strah od buduće kontrole itd već da je to sotona lično. Zašto to rade?

Smeta im sto ljudi dolaze do vise informacija kako o religiji ,tako o ostalim stvarima koje nikad ne bi saznali .
Ako je narod zatupljen onda manje otpora pravi,ako nalazi stavke zakona ili odredjene rupe da bi zakonski ostvario prava bez advokata ,knjigovodja ,tako i religija krije puno toga onda je pretnja

Mhm

https://www.youtube.com/watch?v=Z3yQHYNXPws

Đavo iz Biblije se koristi raznim sredstvima da čoveka odvede na pogrešan put. A veštačka inteligencija i robotika će čoveka učiniti potpuno nepotrebnim u procesu rada.

Možda neko misli da je spas u kupovini zemlje i proizvodnji hrane. Ali ja se ne bih složio

https://x.com/interesting_aIl/status/1944234176305037803
Zašto se ne bi složio? Moje iskustvo govori da se klima užasno promenila. Da je tesko proizvesti nešto što je ranije bilo kao dobar dan. Da pesticidi napreduju. Veštačka hrana u porastu. Možda je opet nekome u interesu da tako bude? Profit iznad zdravlja čoveka. Čije je to nego demonsko?

Zašto se ne bi složio? Moje iskustvo govori da se klima užasno promenila. Da je tesko proizvesti nešto što je ranije bilo kao dobar dan. Da pesticidi napreduju. Veštačka hrana u porastu. Možda je opet nekome u interesu da tako bude? Profit iznad zdravlja čoveka. Čije je to nego demonsko?
Proizvodnja veštačke hrane će potpuno da zbriše poljoprivredu. Sem toga, doći će i do radikalnih klimatskih promena koje će promeniti lice planete i dobar deo kopnene mase na kojoj se danas uzgaja hrana učiniti nepodobnim za to.

Proizvodnja veštačke hrane će potpuno da zbriše poljoprivredu. Sem toga, doći će i do radikalnih klimatskih promena koje će promeniti lice planete i dobar deo kopnene mase na kojoj se danas uzgaja hrana učiniti nepodobnim za to.
I eto! Ko je kriv za to? Antropocentrizam. Mi smo deo prirode, trebalo bi da svijim inteligencijom unapređujemo, a ne unazađujemo. Sami sebe ćemo da uništimo. Svojim slabostima, lakovernošću, nerazmišljanjem i ostalim.

Ovo tvoje deluje proroški 😆😆😆 kako god, ne znamo šta će se desiti ali idemo ka tome
Razmisli. Recimo, nekada su ljudi jeli isključivo hranu koju im je davala priroda, a danas je ta hrana postala luksuz. Pošto ekonomske prilike ne dozvoljavaju da jedemo hranu iz prirode, pribegava se njenim substitutima proizvedenim na farmama, plantažama, u ribnjacima i u fabrikama. Tako dolazimo do toga da je zapravo sva hrana koju kupujemo u prodavnicama čist otrov u poređenju sa onom nekada koju je čovek sam proizvodio. Pristali smo da jedemo te otrove iz ekonomskih razloga. A iz istih ćemo da pristanemo i na hranu iz laboratorije.

Црква се бави вечношћу. За Цркву, време не постоји. Оно шот се догодило данас, у 10 ујутру, пидједнако је важно као и но што се догодило 104. године у септембру. Или тако, или то није црква.

Mislim da je ona jos u fazi ispitivanja a i prikupljanja informacija u raznim sferama i profilima ljudi na planeti,pa ce tako unaprediti sve jace i jace Al..
Ja na nju gledam kao svestrana Wikipedija koja je jako korisna a i ne smatram da je moze da utice na ljudski il prirodni faktor ,tako ni religijski jer mi smo svesni i imamo izbora sta zelimo a sta ne zelimo,,Samim tim Al ti nista ne namece silom ..

,,,ako se vode stvari po crkovnom zakonu,,,i AI je imao blagoslov od Boga da bude stvoren,,,
,,, ali u isto vreme dao je i choveku moć rasuđivanja kako da odnosi u konkretnim situacijama,,,
,,,tako da ne vidim ništa shto bi crkvu sprechilo da koristi i AI,,
I koristi verovatno. Samo i upozorava na zloupotrebu. Lično ne volim istrgnute 1 minutne isečke nečije priče.

I koristi verovatno. Samo i upozorava na zloupotrebu. Lično ne volim istrgnute 1 minutne isečke nečije priče.
,,,i kreatori AI upozoravaju na zloupotrebu AI,,,chak shto vishe i sam AI na kraju odgovora ograđuje se od istog,,, upozorenjem da AI ipak mozhe da da pogreshan odgovor,,,
,,,a na crkvi je da obrati pazhnju vernicima o zloupotrebi i pogrešnih odgovora,,,jer jedna od osnovnih nachela crkve je da poduchava i usmeruje vernike na prav put,,,po svim osnovama zhivota,,, pa tako i u ova moderna vremena sa svom ovom silnom tehnologijom,,,

,,,i kreatori AI upozoravaju na zloupotrebu AI,,,chak shto vishe i sam AI na kraju odgovora ograđuje se od istog,,, upozorenjem da AI ipak mozhe da da pogreshan odgovor,,,
,,,a na crkvi je da obrati pazhnju vernicima o zloupotrebi i pogrešnih odgovora,,,jer jedna od osnovnih nachela crkve je da poduchava i usmeruje vernike na prav put,,,po svim osnovama zhivota,,, pa tako i u ova moderna vremena sa svom ovom silnom tehnologijom,,,
Kaže AI?

Razmisli. Recimo, nekada su ljudi jeli isključivo hranu koju im je davala priroda, a danas je ta hrana postala luksuz. Pošto ekonomske prilike ne dozvoljavaju da jedemo hranu iz prirode, pribegava se njenim substitutima proizvedenim na farmama, plantažama, u ribnjacima i u fabrikama. Tako dolazimo do toga da je zapravo sva hrana koju kupujemo u prodavnicama čist otrov u poređenju sa onom nekada koju je čovek sam proizvodio. Pristali smo da jedemo te otrove iz ekonomskih razloga. A iz istih ćemo da pristanemo i na hranu iz laboratorije.
Znaš ono, kupujem meso, baš je povoljno. Jeste, ali...

Sva naucna dostignuca moraju da budu zasticena moralom drustva, da mu se to ne bi obilo o glavu.
Moral uvek mora ici ispred nauke kao osigurac ,kao zastitnik od zloupotrebe, koja je bez morala neminovna.

Ako pogledamo video igrice, umesto da se koriste kao tutorijali za obrazovanje, one se uglavnom koriste za izivljavanja nesuvislih pucacina.
Kapacitet video igrica je ogroman a iskoriscava se za korist 0,1 %.

Je li eksplozija masovnih ubistava (uglavnom po skolama) nastala u periodu ekspanzije pucackih video igrica?

Poslednja izmena:

Back