Vest koja je zabrinula javnost

gost 351128

Domaćin
Poruka
4.973
Kaže javnost da je zabrinuta, šta će mudre forumaške glave nego da reše problem :mrgreen:

Gotovo polovina žena u Beogradu koje imaju između 30 i 35 godina nema decu, a situacija je neznatno bolja u Šumadiji i zapadnoj Srbiji gde je ta brojka nešto manja od trećine.
Gotovo polovina žena u Beogradu koje imaju između 30 i 35 godina ne odaziva se na ime “mama”. Natalitetna statistika je za nijansu bolja u Šumadiji i zapadnoj Srbiji u kojoj 29,4 odsto žena na pragu tridesetih godina nema dete, odnosno u Vojvodini u kojoj 29,2 odsto tridesetogodišnjakinja nema naslednika.

šta vi mislite da je razlog?

a - misle da je još rano
b - nemaština
c - nema adekvatnih partnera
d - nešto svoje

Neke bi da sacekaju da se zaposle,a kada se zaposle,onda je u pitanju karijera ili privatnik neda bolovanje,pa mor da bira ili beba ili posao.I onda se i momci i devojke pitalu da li je uopste dobro vencavati se i radjati decu,ako nemaju od cega da ih odgaje.Uglavnom nije dobro za Srbiju i srpski narod.

imam dvoje dece ali vrsiti pritisak na zene je idiotizam.
zasto se ne pominju muskarci?
u redu je navesti ovo kao statistiku ali se u Politici pojavio retardiran clanak koji je cka pisala zena a kojim bezobrazno napada zene "koje jos nisu postale majke"....

nemastina, neverovatan pritisak poslodavaca na zene pitanjima da li planiraju da zakeve, kada, koliko puta i sl,, davanje otkaza zbog trudnoce, ukidanje pomoci porodiljama, kasnjenje RFZO isplata, cene vrtica i decje garderobe (sto mnogi nazivamo emotivni teror)...

puca mi dzon za natalitet crBie. crBia je postala jedna retardirana masa koju godinama vode klovnovi kojima opet drugi diriguju...
nisma pravio decu zbog odrzavanja crBske brojnosti.

svaka zena je vlasnik svog tela i odlucuje da li zeli ili ne zeli decu i ako zeli kada a politicari neka brinu zasto se sve manje radja buducih poreskih obveznika i jeftine radne snage (mada, naravno, oni gledaju samo da se opare za vreme svog mandata, puca im za duze staze)...

ako moja deca, kada porastu pozele da brisu odavde, imace moju punu podrsku.

imam dvoje dece ali vrsiti pritisak na zene je idiotizam.
zasto se ne pominju muskarci?
u redu je navesti ovo kao statistiku ali se u Politici pojavio retardiran clanak koji je cka pisala zena a kojim bezobrazno napada zene "koje jos nisu postale majke"....

nemastina, neverovatan pritisak poslodavaca na zene pitanjima da li planiraju da zakeve, kada, koliko puta i sl,, davanje otkaza zbog trudnoce, ukidanje pomoci porodiljama, kasnjenje RFZO isplata, cene vrtica i decje garderobe (sto mnogi nazivamo emotivni teror)...

puca mi dzon za natalitet crBie. crBia je postala jedna retardirana masa koju godinama vode klovnovi kojima opet drugi diriguju...
nisma pravio decu zbog odrzavanja crBske brojnosti.

svaka zena je vlasnik svog tela i odlucuje da li zeli ili ne zeli decu i ako zeli kada a politicari neka brinu zasto se sve manje radja buducih poreskih obveznika i jeftine radne snage (mada, naravno, oni gledaju samo da se opare za vreme svog mandata, puca im za duze staze)...

ako moja deca, kada porastu pozele da brisu odavde, imace moju punu podrsku.

Немаштина, а? У Београду?

Ekonomski je tesko preziveti, jer zena ne moze da sedi kuci i brine o detetu. Mozda ako muz dobro zaradjuje, tj. imaju dovoljno od njegove plate.
S druge strane, zene zele da budu poslovno uspesne, budu zaposlene, a dete se bas ne uklapa u plan, plus sto dve plate mnogo znace ovde.

A i naci kvalitetnu osobu je tesko, i ovako za vezu a kamoli za osnivanje porodice.

jure karijeru ,ststus i materijalno bogatstvo.Koliko njih radi kao menadzeri u jakim kompanijama koje ne prastaju sat izostanka ili nejavljanja na telefon a kamo li dan? Dok sklope kockice evo je 40a i proso voz. Znam ih puno lepe drage ali neudate i sto je najgore i ne razmisljaju o tome ,zive sa roditeljima kojima su to uvek deca.Brzo se zivi sta li?

Kaže javnost da je zabrinuta, šta će mudre forumaške glave nego da reše problem :mrgreen:

Gotovo polovina žena u Beogradu koje imaju između 30 i 35 godina nema decu, a situacija je neznatno bolja u Šumadiji i zapadnoj Srbiji gde je ta brojka nešto manja od trećine.
Gotovo polovina žena u Beogradu koje imaju između 30 i 35 godina ne odaziva se na ime “mama”. Natalitetna statistika je za nijansu bolja u Šumadiji i zapadnoj Srbiji u kojoj 29,4 odsto žena na pragu tridesetih godina nema dete, odnosno u Vojvodini u kojoj 29,2 odsto tridesetogodišnjakinja nema naslednika.

a - misle da je još rano
b - nemaština
d - nešto svoje

b,i c,a i neke ni ne rade na sebi tj c se odnosi i na njih..
d je u spec slucajevima:))

zato sto je vecina operisana od emocija i gleda korist

htele bi lepog, uspesnog, bogatog da bi uzivale i drugi im se divili

i tako prodju godine u tom htenju :aha:

hajde, da ne budem bas bezobrazna :lol: ima mali procenat onih koje nisu takve ali ih nije htelo i tih mi je zao, dok su prve zasluzile :mrgreen:

a - misle da je još rano
b - nemaština
d - nešto svoje

Novi Svetski Poredak, cini Cuda u danasnjici, kome je do dece, a njima je to plan, sto manje ljudi na planeti zvanoj Zemlja, laksa vladavina " prava", i Bon -tona.:)

a - misle da je još rano
b - nemaština
d - nešto svoje

Kolega, ko god da je radio ovu anketu i te sitne proracune,
nema pojma koja je fundamentalna razlika izmedju
starije seljanchice i mlade beogradjanke.!!!

Previsoki kriterijumi koju ukljucuju na prvom mestu materijalno pa onda sve ostalo. Ocekuju previse spram onoga sto nude i tu postoji nesklad. Procenti ce biti i veci , na drugoj strani muskarci ipak imaju vise mogucnosti kako godine prolaze i krug potencijalnih devojaka se siri tako da neko sa 35 moze da izlazi bez problema sa devojkom od 20 a obrnuto je tesko izvodljivo. Devojke koje predju 30, imaju sve losije mogucnosti jer ukoliko do tada nisu nasle tesko ce i naci, suzava se krug potencijalnih partnera, sve je losiji izbor tako da im ostaje ili nista ili neki losiji izbor.

Ova je tema prežvakavana već više puta. Ovde sam naveo samo jednu skorašnju.
Već je napisano, deca se ne mogu rađati pod prinudom.
Pored toga, u svim zemljama sa porastom standarda i obrazovanja opada broj dece.
Posebno je pitanje koliko je moralno insistirati na povećanom broju dece ako Zemlji preti prenaseljenost.

7 000 000 000 ljudi na planeti i tebi to malo.........uzasi promiskuiteta :lol:
bolje macke cuvati
sta mislim da je razlog, pa imaju ljudi pametnija posla od brisanja povracke sa ramena i smaranjem sa nedokazanim tinejdzerom

- - - - - - - - - -

Немаштина, а? У Београду?

jok nego hodamo po laticama ruza :roll:
dodji jos i ti falis, usreci se :lol:

Ova je tema prežvakavana već više puta. Ovde sam naveo samo jednu skorašnju.
Već je napisano, deca se ne mogu rađati pod prinudom.
Pored toga, u svim zemljama sa porastom standarda i obrazovanja opada broj dece.
Posebno je pitanje koliko je moralno insistirati na povećanom broju dece ako Zemlji preti prenaseljenost.
Zar nam se i to desilo, a nisam primetila? ;/

Zar nam se i to desilo, a nisam primetila? ;/
Dopuna: ne misli se samo na materijalni standard!

Imaj u vidu da danas skoro svi znaju slova, završe nekakvu školu - sve i samo da sede u klupi osam godina pa će naučiti nešto. Ja se sećam vremena kada je obavezno školovanje trajalo četiri godine a i to se nije baš poštovalo. Zahvaljujući obaveznoj vakcinaciji, smrtnost novorođenčadi i dece je mnogo manja - sve je to nekakav standard.

Treba malo pažljivije da posmatraš. :)

Dopuna: ne misli se samo na materijalni standard!

Imaj u vidu da danas skoro svi znaju slova, završe nekakvu školu - sve i samo da sede u klupi osam godina pa će naučiti nešto. Ja se sećam vremena kada je obavezno školovanje trajalo četiri godine a i to se nije baš poštovalo. Smrtnost novorođenčadi i dece je mnogo manja - sve je to nekakav standard.

Treba malo pažljivije da posmatraš. :)
Hoću :zag:

Karijera, sloboda, novac...

I ovde je slično.
U KBC-u tridesetak neudatih preko 40.

Da ne računamo što je svaka prva trudnoća
posle 30-te rizična posle 40-te veoma rizična.

A šta će kad ostaraju, a nemaju nikog
ni čašu vode da im doda?

Back