- Poruka
- 16.578
Bog je ljubav a ne principOvo svakako vazi i za mene,ako se ne drzim principa djaba mi citanje.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Bog je ljubav a ne principOvo svakako vazi i za mene,ako se ne drzim principa djaba mi citanje.
Pa i ne iznosi zato me i ne zanima njegovo "mišljenje"Pa sto mu onda zameras sto ne iznosi licna misljenja vec da navodno samo pausalno citira neke sadrzine ?
Moje mišljenje ne. Mišljenje apostola i Otaca itekako.Jel to mene treba da zanima tvoje mišljenje?
Pa moja sestra koja je monahinja potencira na tome da shvatimo da je bog ljubav i da je to to...
Da to što ću pročitati bibliju neće me učiniti boljim vernikom od nekoga ko je nije čitao ako je suvoparno čitam a tebe vidim baš da si takav
Lepo rekohMoje mišljenje ne. Mišljenje apostola i Otaca itekako.
Pa zar ne misliš da bi mi pravoslavni trebali da obraćamo pažnju šta su nam prenosili?Lepo rekoh![]()
ok..kaži mi koliko tebe hrišćanske prakse čine boljim čovekom u smislu da više voliš bližnje?Ti se na veru oslanjaš, a ne na greške drugih. To nije kao da ćeš uzeti
za autoritet nekog čoveka, već uzimaš prakse i do tebe je koliko ćeš
im se posvetiti..
Slušaj bre makiPa zar ne misliš da bi mi pravoslavni trebali da obraćamo pažnju šta su nam prenosili?
Ne čine tvoju ličnost boljom. Mada ljudi upadnu u trip da su bolje ličnostiok..kaži mi koliko tebe hrišćanske prakse čine boljim čovekom u smislu da više voliš bližnje?
ja imam utisak da čak i odmažu ljudima jer im skreću fokus sa onog što bi trebalo da je glavno a to je ljubav i sve podređuju nekakvom spasenju i radi tog spasenja se trpi slušanje dosadne liturgije, čitanje tuđih reči molitve sa kojima se baš i ne slažeš, ispovest stalno istih grehova....
Tako je i bas mi zao sto si ti skontala da je to moj stav kojeg trebas kritikovati.Bog je ljubav a ne princip
I opet te tvoje oce unapredjujes u rang apostola kojih vernici trebaju slusati.Moje mišljenje ne. Mišljenje apostola i Otaca itekako.
zar ne bi hrišćanstvo trebalo da se fokusira na ljubav?Ne čine tvoju ličnost boljom. Mada ljudi upadnu u trip da su bolje ličnosti
od drugih i ta duhovna gordost ih obara i frustrira. Čine da dođeš u kontakt
sa dušom, intuicijom. A koliko kome vremena treba, to je sasvim individualno.
Nekome će trebati godine, nekome decenije.
Nije to baš tako kako to pojedinci predstavljaju.ok..kaži mi koliko tebe hrišćanske prakse čine boljim čovekom u smislu da više voliš bližnje?
ja imam utisak da čak i odmažu ljudima jer im skreću fokus sa onog što bi trebalo da je glavno a to je ljubav i sve podređuju nekakvom spasenju i radi tog spasenja se trpi slušanje dosadne liturgije, čitanje tuđih reči molitve sa kojima se baš i ne slažeš, ispovest stalno istih grehova....
"5. Тако и ви млађи покоравајте се старјешинама, а сви, покоравајући се једни другима, пригрлите смиреноумље, *јер се Бог гордима противи, а смиренима даје благодат. [*Јак 4, 6.]Slušaj bre maki
Ja imam mozak i volim i da ga koristim za razmišljanje a ne samo za skupljanje informacija šta su drugi rekli.
Nikada neću biti vrsta vernika kao što si ti, niti želim.
Ja verujem srcem ti veruješ slovom
Ако. Ко не слуша Оце отпада у јереси.I opet te tvoje oce unapredjujes u rang apostola kojih vernici trebaju slusati.
Hajde pokaži mi gde je ta ljubav da usmerim fokus tamo.zar ne bi hrišćanstvo trebalo da se fokusira na ljubav?
Какав је то православац који не осјећа потребу да буде на Св. Литургији?Nije to baš tako kako to pojedinci predstavljaju.
Mi smo mirjani i ne moraš ako ne osećaš potrebu da prisustvuješ liturgijama. Ja se nikada ne molim ali zahvalim ... To da.
Da bi bio dobar vernik na prvom mestu moraš biti dobar čovek a to je osnova a i najteža tačka za mnoge
Slusas oce koji ti direktno ukazuju da cinis sve one verske stogodarije suprotne Bozjim zapovestima umesto da slusas apostole koje ti ukazuju na Svetom Pismu ?Ако. Ко не слуша Оце отпада у јереси.
I Oci ukazuju na Pismo.Slusas oce koji ti direktno ukazuju da cinis sve one verske stogodarije suprotne Bozjim zapovestima umesto da slusas apostole koje ti ukazuju na Svetom Pismu ?
...e bas si debelo promasio.
ja praktikujem zahvalnost kombinovanu sa molitvom...Nije to baš tako kako to pojedinci predstavljaju.
Mi smo mirjani i ne moraš ako ne osećaš potrebu da prisustvuješ liturgijama. Ja se nikada ne molim ali zahvalim ... To da.
Da bi bio dobar vernik na prvom mestu moraš biti dobar čovek a to je osnova a i najteža tačka za mnoge
NormalanКакав је то православац који не осјећа потребу да буде на Св. Литургији?
nisi ni ti ništa boljiSlusas oce koji ti direktno ukazuju da cinis sve one verske stogodarije suprotne Bozjim zapovestima umesto da slusas apostole koje ti ukazuju na Svetom Pismu ?
...e bas si debelo promasio.
Не, али мислим да је присуство на Св. Литургији и причешћивање НЕОПХОДНО за сваког вјерника. То не кажем ја. То каже Сам Бог.Normalan
Misliš da si bolji vernik od nekog ko ne dolazi na liturgije?
Што није супротно са редовним одласком на Литургије уопште.Možda taj radi u humanitarnim organizacijama,ide na posao i vikendima ... on je vernik nije monah ili monahinja.
Породица се најбоље његује ако је у црквеном окружењу, ако дјеца одрастају у Цркви и по Цркви, ако се редовно иде на Литургије, дјецу се учи да посте, да се моле Богу, да се причешћују и слично.Živi svoj život verujući u boga negujući svoju porodicu ..
Deca se uče da se igraju, istražuju svet oko sebe, neguju ljubav, moralnim vrednostimaНе, али мислим да је присуство на Св. Литургији и причешћивање НЕОПХОДНО за сваког вјерника. То не кажем ја. То каже Сам Бог.
"А Исус им рече: Заиста, заиста вам кажем: ако не једете тијело Сина Човјечијега и не пијете крви његове, немате живота у себи." (Јован 6:53).
Шта треба јасније?
Што није супротно са редовним одласком на Литургије уопште.
Породица се најбоље његује ако је у црквеном окружењу, ако дјеца одрастају у Цркви и по Цркви, ако се редовно иде на Литургије, дјецу се учи да посте, да се моле Богу, да се причешћују и слично.
Sve to treba i sve to se može povezati sa životom u Crkvi. Gdje ćeš veću ljubav od Boga koji je Ljubav? A Bog je u Crkvi.Deca se uče da se igraju, istražuju svet oko sebe, neguju ljubav, moralnim vrednostima
E pa daj nam onda pokazi na koje to Pismo oni ukazuju kad vam kazu da se klanjate ikonama kao sto si nedavno ctirao na jednu temu .I Oci ukazuju na Pismo.
Ja ne delim uopšte isto mišljenje sa tobom.Sve to treba i sve to se može povezati sa životom u Crkvi. Gdje ćeš veću ljubav od Boga koji je Ljubav? A Bog je u Crkvi.