Veseli vernici

• Začetnik teme Začetnik teme Jasna
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ti se na veru oslanjaš, a ne na greške drugih. To nije kao da ćeš uzeti
za autoritet nekog čoveka, već uzimaš prakse i do tebe je koliko ćeš
im se posvetiti..
ok..kaži mi koliko tebe hrišćanske prakse čine boljim čovekom u smislu da više voliš bližnje?
ja imam utisak da čak i odmažu ljudima jer im skreću fokus sa onog što bi trebalo da je glavno a to je ljubav i sve podređuju nekakvom spasenju i radi tog spasenja se trpi slušanje dosadne liturgije, čitanje tuđih reči molitve sa kojima se baš i ne slažeš, ispovest stalno istih grehova....

ok..kaži mi koliko tebe hrišćanske prakse čine boljim čovekom u smislu da više voliš bližnje?
ja imam utisak da čak i odmažu ljudima jer im skreću fokus sa onog što bi trebalo da je glavno a to je ljubav i sve podređuju nekakvom spasenju i radi tog spasenja se trpi slušanje dosadne liturgije, čitanje tuđih reči molitve sa kojima se baš i ne slažeš, ispovest stalno istih grehova....
Ne čine tvoju ličnost boljom. Mada ljudi upadnu u trip da su bolje ličnosti
od drugih i ta duhovna gordost ih obara i frustrira. Čine da dođeš u kontakt
sa dušom, intuicijom. A koliko kome vremena treba, to je sasvim individualno.
Nekome će trebati godine, nekome decenije.

Ne čine tvoju ličnost boljom. Mada ljudi upadnu u trip da su bolje ličnosti
od drugih i ta duhovna gordost ih obara i frustrira. Čine da dođeš u kontakt
sa dušom, intuicijom. A koliko kome vremena treba, to je sasvim individualno.
Nekome će trebati godine, nekome decenije.
zar ne bi hrišćanstvo trebalo da se fokusira na ljubav?

Nije to baš tako kako to pojedinci predstavljaju.
Mi smo mirjani i ne moraš ako ne osećaš potrebu da prisustvuješ liturgijama. Ja se nikada ne molim ali zahvalim ... To da.
Da bi bio dobar vernik na prvom mestu moraš biti dobar čovek a to je osnova a i najteža tačka za mnoge

Slušaj bre maki
Ja imam mozak i volim i da ga koristim za razmišljanje a ne samo za skupljanje informacija šta su drugi rekli.
Nikada neću biti vrsta vernika kao što si ti, niti želim.
Ja verujem srcem ti veruješ slovom
"5. Тако и ви млађи покоравајте се старјешинама, а сви, покоравајући се једни другима, пригрлите смиреноумље, *јер се Бог гордима противи, а смиренима даје благодат. [*Јак 4, 6.]
6. *Понизите се, дакле, под моћну руку Божију, да вас узвиси кад дође вријеме. [*Јак 4, 10.]
" (1 Петрова 5:5).

Хришћанство није либерално демократска НВО. Хришћанство има своју хијерархију тј. јерархију којој су вјерници дужни да буду послушни.

I opet te tvoje oce unapredjujes u rang apostola kojih vernici trebaju slusati.
Ако. Ко не слуша Оце отпада у јереси.

Mi smo mirjani i ne moraš ako ne osećaš potrebu da prisustvuješ liturgijama. Ja se nikada ne molim ali zahvalim ... To da.
Da bi bio dobar vernik na prvom mestu moraš biti dobar čovek a to je osnova a i najteža tačka za mnoge
Какав је то православац који не осјећа потребу да буде на Св. Литургији?

ja praktikujem zahvalnost kombinovanu sa molitvom...
prava zahvalnost je izraz ljubavi...dobro je biti svestan koliko nam je mnogo dato i biti zahvalan Bogu za sve pa i za probleme koji su najčešće prerušene lekcije....
nekako volim kad pijem vodu da pijem polako i da se obratim Bogu sa ljubavlju i zahvalnošću...

Какав је то православац који не осјећа потребу да буде на Св. Литургији?
Normalan
Misliš da si bolji vernik od nekog ko ne dolazi na liturgije?
Možda taj radi u humanitarnim organizacijama,ide na posao i vikendima ... on je vernik nije monah ili monahinja.
Živi svoj život verujući u boga negujući svoju porodicu ..
Imaš li ti uopšte u svom životu još nešto osim vere?

Normalan
Misliš da si bolji vernik od nekog ko ne dolazi na liturgije?
Не, али мислим да је присуство на Св. Литургији и причешћивање НЕОПХОДНО за сваког вјерника. То не кажем ја. То каже Сам Бог.
"А Исус им рече: Заиста, заиста вам кажем: ако не једете тијело Сина Човјечијега и не пијете крви његове, немате живота у себи." (Јован 6:53).
Шта треба јасније?

Možda taj radi u humanitarnim organizacijama,ide na posao i vikendima ... on je vernik nije monah ili monahinja.
Што није супротно са редовним одласком на Литургије уопште.

Živi svoj život verujući u boga negujući svoju porodicu ..
Породица се најбоље његује ако је у црквеном окружењу, ако дјеца одрастају у Цркви и по Цркви, ако се редовно иде на Литургије, дјецу се учи да посте, да се моле Богу, да се причешћују и слично.

Не, али мислим да је присуство на Св. Литургији и причешћивање НЕОПХОДНО за сваког вјерника. То не кажем ја. То каже Сам Бог.
"А Исус им рече: Заиста, заиста вам кажем: ако не једете тијело Сина Човјечијега и не пијете крви његове, немате живота у себи." (Јован 6:53).
Шта треба јасније?

Што није супротно са редовним одласком на Литургије уопште.

Породица се најбоље његује ако је у црквеном окружењу, ако дјеца одрастају у Цркви и по Цркви, ако се редовно иде на Литургије, дјецу се учи да посте, да се моле Богу, да се причешћују и слично.
Deca se uče da se igraju, istražuju svet oko sebe, neguju ljubav, moralnim vrednostima
Tebe kad čitam kao da vidim vernika ispranog mozga
mona, robivek, ti .... sve je toisti šablon samo ste sa različitih strana crta
Nemaš svoje mišljenje, za sve proveravaš šta je neko drugi rekao, tražiš citate, kopiraš, izbacuješ ih ovde,
zato ti i robi i ugušite svaku temu kada se zalaufate

Sve to treba i sve to se može povezati sa životom u Crkvi. Gdje ćeš veću ljubav od Boga koji je Ljubav? A Bog je u Crkvi.
Ja ne delim uopšte isto mišljenje sa tobom.
Život je dar koji smo dobili da ga živimo a ne da život vezujemo samo za veru
Moje skromno mišljenje je da bi ti trebao da se zamonašiš.
Ali tamo nema foruma :D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back