Veseli vernici

• Začetnik teme Začetnik teme Jasna
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
moguće je da smo za Boga mi samo jedna od mnogo vrsta životinja...i da nema ni raja ni pakla ni narednih života...
ne mogu ni da zamislim koliki je svemir i da prosto ništa živo ne postoji sem na našoj planeti.
ako nam se bog obratio onda je biblija u pravu, sem nas nikog nema, živimo pod svodom imamo dva videla i zvezde kao dekoracija a izvan svoda je voda.
meni to nekako ne pije vodu

Vraga bi mi vaskrsli da Hristos nije prvi.
ti pričaš iz perspektive vere a nemaš nijedan dokaz, zato je i vera.
ja pričam sasvim nešto drugo o stvarima oko nas gde se jasni dokazi vide.
zato sam spomenuo da ja mogu biti anđeo a ti pobij to, ne možeš jer to je vera, ali činjenice su sasvim nešto drugo.
nema čoveka koji nije okusio smrt, nijedan nije bez greha a đavola nigde, sem ilustracije na koju se vadimo za sopstveno zlo.
vaskrsenje, pa jel vaskrsao neko onako kako ti veruješ, nije, dakle samo vera isto ko što ću i ja vaskrsnuti u anđela.

ne mogu ni da zamislim koliki je svemir i da prosto ništa živo ne postoji sem na našoj planeti.
ako nam se bog obratio onda je biblija u pravu, sem nas nikog nema, živimo pod svodom imamo dva videla i zvezde kao dekoracija a izvan svoda je voda.
meni to nekako ne pije vodu
A ko ti kaza da u svemiru nema drugih zivih bica ?
Mi smo samo "zrno u morskom pesku"sto ce reci da je kosmos pun zivota.

nema čoveka koji nije okusio smrt,
Tako je. Ali pobjeda nad smrću ne znači da ljudi neće privremeno fizički umrijeti već znači da će vječno živjeti sa Hristom. Sv. Atanasije Veliki piše da se pobjeda nad smrću najbolje ogleda u spremnosti hrišćana da pohrle u nju jer znaju da je smrt samo privremeno stanje tokom kojeg će biti sa svojim Gospodom a onda vaskrsnuti i nastaviti u punoći blagodati boraviti sa Bogom.

nijedan nije bez greha
Da ali hrišćani isto nikad nisu govorili da pobjeda nad grijehom znači da grijeha više neće biti. Apostoli i pišu da je licemjer ko kaže da nije grešan. Ali pobjeda nad grijehom znači da imamo lijek koji otklanja negativne posljedice grijeha.

a đavola nigde, sem ilustracije na koju se vadimo za sopstveno zlo.
Đavo najviše želi da ljudi zaborave da on postoji.

vaskrsenje, pa jel vaskrsao neko onako kako ti veruješ, nije, dakle samo vera isto ko što ću i ja vaskrsnuti u anđela.
Pa jel imaš ti neko drugo objašnjenje zašto su apostoli nastavili slijediti i čak ginuti za tog Isusa Nazarećanina iako su Ga Rimljani pogubili sramnom smrću dizajniranom da pogubljenog potpuno diskredituje u očima sljedbenika.

U univerzumu adventista i JS zlo se isplati. Živi ko baja, gazi druge, bogati se, kradi, otimaj i kad umreš odspavaj fino dovijeka i nemaš brige na svijetu. Ti si svoje odživio i proživio ko paša.
Kako to mislis da se zlo isplati,zar si zaboravo Bozja prokletstva u toku ovozemaljskog zivota i ono drugo vaskrsenje kada ce bezboznici imati priliku da vide Gospoda i spasenje pravednih nakon cega ce biti unisteni...e sad ne bih da tvrdim da ce to unistenje biti anestezijom vec ce to svakako biti mucna smrt koja ce se mozda relativno brzo desiti ali ipak dovoljno dugo da ce kaznjenima to biti citava vecnost.
Mozda je ovo neka igra reci ali se trudim da nekako dolovim ambijenat...

Kako to mislis da se zlo isplati,zar si zaboravo Bozja prokletstva u toku ovozemaljskog zivota i ono drugo vaskrsenje kada ce bezboznici imati priliku da vide Gospoda i spasenje pravednih nakon cega ce biti unisteni...e sad ne bih da tvrdim da ce to unistenje biti anestezijom vec ce to svakako biti mucna smrt koja ce se mozda relativno brzo desiti ali ipak dovoljno dugo da ce kaznjenima to biti citava vecnost.
Mozda je ovo neka igra reci ali se trudim da nekako dolovim ambijenat...
I u čemu je onda razlika između toga i vječnih muka?

Nije. Većina ljudi ne živi po apstrakcijama već po konkretnim stvarima. A mirni san nije nikakva kazna za život sagrađen na grbači drugih,
Suprotiš se zdravoj logici...

Život je najveći dar koji možeš zamisliti...ako nije reci šta je...
Nema tog ko ne strepi za svoj život, bez obzira na životnu filozofiju u kojoj živi... Možemo samo da se lažemo...
Najveća kazna je gubitak najvećeg dara...logika...
Nije san po sredi...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back