Veseli vernici

• Začetnik teme Začetnik teme Jasna
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
The X Files Remix GIF

a šta ćeš jiričeku je dat zadatak da nam kreira istoriju i to nam je što nam je.
nemci su obavrzno gađali biblioteke 41-e.
recimo cezar, hrišćani i muslimani su rušili aleksandrijsku biblioteku. nešto je bilo što im remetilo, smetalo.
a eto neko se drzne da istražuje pa ih kaste satanizuju.
Гдје су је то хришћани рушили?

a šta ćeš jiričeku je dat zadatak da nam kreira istoriju i to nam je što nam je.
nemci su obavrzno gađali biblioteke 41-e.
recimo cezar, hrišćani i muslimani su rušili aleksandrijsku biblioteku. nešto je bilo što im remetilo, smetalo.
a eto neko se drzne da istražuje pa ih kaste satanizuju.
Meni je ovde nekoliko stvari bilo baš zanimljivo da čujem. Prvo, Stoja i Ostoja.
To su stubovi, čoveče. Koliko smo mi gluvi.
A onda, nisam znala za mit o Aleksandrovom silasku u Ad, koji objašnjava zašto
je kasnije i Isus lakše prihvaćen na ovim prostorima.

Meni je ovde nekoliko stvari bilo baš zanimljivo da čujem. Prvo, Stoja i Ostoja.
To su stubovi, čoveče. Koliko smo mi gluvi.
A onda, nisam znala za mit o Aleksandrovom silasku u Ad, koji objašnjava zašto
je kasnije i Isus lakše prihvaćen na ovim prostorima.
pa koren je stoj, znači nešto što stoji. stub nije naša reč, mislim da je engleska.

ovo za acu prvi put čujem

Aha. Ti veruješ u neku posebnu, hrišćansku istoriju. Dobro. Imaš na to pravo.
imaš zvaničnu i paralelne
hrišćanske, muslimanske itd.
onda oni miksuju, tako da biblioteke nisu ni rušene uopšte, ama nisu ni postojale.
recimo crkva se slaže da smo dođoši ovde zato što im odgovara jer kako će objasniti da preko hiljadu godina srbi nisu prihvatili hrišćanstvo.

imaš zvaničnu i paralelne
hrišćanske, muslimanske itd.
onda oni miksuju, tako da biblioteke nisu ni rušene uopšte, ama nisu ni postojale.
recimo crkva se slaže da smo dođoši ovde zato što im odgovara jer kako će objasniti da preko hiljadu godina srbi nisu prihvatili hrišćanstvo.
Biblioteka je uništena ali ne od hrišćanske ruke već od paganske rimske. Prvo je Cezar spalio a onda su je Karakala i Aurelijan dovršili.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back