Veseli vernici

• Začetnik teme Začetnik teme Jasna
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
broji se ne koliko postova imaš nego koliko ih drugi s pažnjom čitaju...rasprave između tebe robija i Glasnika verovatno niko sem vas trojice ne čita...
vala baš
nemaju pojma kako se forumaši
kilometarske postove niko ne čita
forum je za kraće forme pisanja
zato su svi i otišli sa tema jer su takvim načinom komuniciranja smorili ljude
a oni zamišljaju da su glavne baje :D

Pa neko može reći i da ja iznosim propagandu. Ili bilo ko od nas.
pa i ti to radiš, samo u manjoj meri.
diskusija se vodi kad tražimo rešenje gde se ne slažemo, čim počneš da ubeđuješ kako je istina to što ti pišeš a ja što pišem je izrugivanje, onda je to propaganda. ti propagiraš svoju istinu i negiraš tuđu.
evo ti kod samsona, ne kažeš ja verujem da je postojao iako nema pouzdanih podataka o njemu, povezuješ ga sa nekim navodnim pečatom koji je datiran.
ili kad pitam ove bezdušne, tu nema diskusije već neki citati koji navodno nešto objašnjavaju i ja treba da protumačim šta su oni mislili :D. aj da vidimo šta je vaskrsenje šta to vaskrsava gde vaskrsava, ako je na nebu šta će krv i meso na nebu, kako to zamišljaš... i na kraju " bog će to urediti", pa šta ćeš mi onda ti, sačekaću boga da vidim to uređenje.
a kod takvih, "ne znam" ne postoji, sve znaju

Ali idalje spolja ispada kao da su toliko ubili argumentima da su se svi povukli. Zato se i dam uvući u takve rasprave kada možda i ne bi trebalo.
vidi...ljude interesuje nečije mišljenje, viđenje...a kad se ljudi samo gađaju citatima iz Biblije to mu dođe neki egzibcionizam bez svrhe osim da pisac nampuma ego...Bibliju mogu i sam da čitam ako hoću ne treba mi da mi je neko deli na forumu na kašičicu vabeći me u svoj zatvor koji je napravio od vere...

vidi...ljude interesuje nečije mišljenje, viđenje...a kad se ljudi samo gađaju citatima iz Biblije to mu dođe neki egzibcionizam bez svrhe osim da pisac nampuma ego...Bibliju mogu i sam da čitam ako hoću ne treba mi da mi je neko deli na forumu na kašičicu vabeći me u svoj zatvor koji je napravio od vere...
Pa svako iznosi svoje mišljenje tj. svoju vjeru. I svako će reći njegova se zasniva na Pismu ali ako samo jedna strana iznosi biblijske citate i tumačenja onda je jasno da ta strana ima jači položaj. Nisu ni te diskusije o kojima pričamo lagane. Ja moram bruku stvari istražiti i provjeriti prije nego što iznesem svoje argumente jer pravoslavni argumenti nisu fino servirani na apologetskim sajtovima po internetu.

Ali idalje spolja ispada kao da su toliko ubili argumentima da su se svi povukli. Zato se i dam uvući u takve rasprave kada možda i ne bi trebalo.
to je samo tvoja percepcija
mi tako ne vidimo
šta da se raspravlja sa glasnikom koji izjavljuje da kucka poruke dok vozi 160km na sat?
odmah smo ga svrstali u lažovčinu
glupo je što pišemo o njima a nisu prisutni ali pročitaće kada se pojave koliko sutra
ovde niko nikome nije promenio mišljenje ni za milimetar
vas trojica izbacujete citate i vrtite se u krug non stop a jedan drugome ništa niste dokazali
ja sam ovde od 2012
dekapitar od 2005 možda i ranije
i šta treba svake godine jedno te isto da vrtimo u krug jer se pojavio neko kao robi
ti misliš dase ljudi sklanjaju jer nemaju argumente a mi se sklanjamo jer ne volimo pričati sa ljudima koji nemaju mišljenje ni oko čega već samo izbacuju citate

Pa svako iznosi svoje mišljenje tj. svoju vjeru. I svako će reći njegova se zasniva na Pismu ali ako samo jedna strana iznosi biblijske citate i tumačenja onda je jasno da ta strana ima jači položaj. Nisu ni te diskusije o kojima pričamo lagane. Ja moram bruku stvari istražiti i provjeriti prije nego što iznesem svoje argumente jer pravoslavni argumenti nisu fino servirani na apologetskim sajtovima po internetu.
imaš ti život?
čuj mora istražiti da bi tamo nekom robiju odgovorio :roll:
e znaš koliko me briga šta će bilo ko ovde misliti, dobro ima za koga me je briga ali za sve ostale nije
ima jači položaj :D
u čemu?
na forumu :D
super živite život :D

imaš ti život?
Da ali mi je ovaj forum zanimljiv hobi. Trenutno sam kući tokom ferija i uz spremanje ispita opuštam se ovdje.

čuj mora istražiti da bi tamo nekom robiju odgovorio :roll:
Pa kako ću drugačije čovjeku odgovoriti? Ne mogu tek tako iz glave. Ipak su to teške teološke teme o kojima ljudi razbijaju glave.

e znaš koliko me briga šta će bilo ko ovde misliti, dobro ima za koga me je briga ali za sve ostale nije
ima jači položaj :D
u čemu?
na forumu :D
super živite život :D
Konkretno u toj tvrdnji da se njihovo učenje zasniva na Bibliji.

ti misliš dase ljudi sklanjaju jer nemaju argumente a mi se sklanjamo jer ne volimo pričati sa ljudima koji nemaju mišljenje ni oko čega već samo izbacuju citate
Ne mislim da je to razlog ali kažem da tako može izgledati spolja.

Da ali mi je ovaj forum zanimljiv hobi. Trenutno sam kući tokom ferija i uz spremanje ispita opuštam se ovdje.

Pa kako ću drugačije čovjeku odgovoriti? Ne mogu tek tako iz glave. Ipak su to teške teološke teme o kojima ljudi razbijaju glave.

Konkretno u toj tvrdnji da se njihovo učenje zasniva na Bibliji.

Ne mislim da je to razlog ali kažem da tako može izgledati spolja.
ako ti je opuštanje provodjenje vremena sa robijem mislim da si u problemu :D
na onom nekom forumu ti i robi raspravljate pa vam i to bilo malo pa ste nastavili ovde i svako navodi isti citat samo gledate na to iz različitih uglova
da li si nekada pomislio da na mnogo dosadan način vodite konverzaciju i da su se forumaši zbog toga sklonili sa tema?
misliš da je to pohvalno za vas?

za šta si izučavao hrišćanstvo nego da imaš svoje mišljenje?
Pa to mišljenje jeste moje ali ga moram argumentovati nekako. Ne mogu reći "eto tako je jer ja tako kažem". Treba konsultovati tumačenja Sv. Otaca, pa jezik stiha, pa širi kontekst i mnogo stvari.

na onom nekom forumu ti i robi raspravljate pa vam i to bilo malo pa ste nastavili ovde i svako navodi isti citat samo gledate na to iz različitih uglova
da li si nekada pomislio da na mnogo dosadan način vodite konverzaciju i da su se forumaši zbog toga sklonili sa tema?
Ja sam ovdje svega 15tak dana. Ne vjerujem da sam nekoga uspio otjerati. :D

Pa to mišljenje jeste moje ali ga moram argumentovati nekako. Ne mogu reći "eto tako je jer ja tako kažem". Treba konsultovati tumačenja Sv. Otaca, pa jezik stiha, pa širi kontekst i mnogo stvari.

Ja sam ovdje svega 15tak dana. Ne vjerujem da sam nekoga uspio otjerati. :D
napisao si 947 poruka ua 15 dana u proseku po 60 poruka na dan
reče da moraš dobro proučiti pre nego odgovoriš robiju na post
a spremaš ispite
a ovde malo ubiješ vreme
malo :D
60 postova na dan :D
nešto tu ne pije vodu :)

napisao si 947 poruka ua 15 dana u proseku po 60 poruka na dan
reče da moraš dobro proučiti pre nego odgovoriš robiju na post
a spremaš ispite
a ovde malo ubiješ vreme
malo :D
60 postova na dan :D
nešto tu ne pije vodu :)
Pa ovo mi je hobi. Određeno vrijeme u toku dana spremam ispite a određeno vrijeme sam ovdje. Ne oduzima svaki odgovor jednako vremena. Prvi argumenti su najzahtjevniji, poslije ide lakše. A konkretno nije prvi put da raspravljem sa robijem o tim temama pa već obrise argumenata imam.

rekoh administraciji da će razjuriti i ovo malo što je ostalo a ako dođe još jedan isti biće belaja :D
dakle oni misle kad se cepka post koji citira ima sasvim drugo značenje i odnesu priču za koju te realno ne interesuje. to se radi u cilju svoje propagande a ne diskusije. ili citiraj ceo post ili izdvoj šta je bitno za dalju priču.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back