Veseli vernici

• Začetnik teme Začetnik teme Jasna
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jeste, ali čemu to služi? Zabava za intelekt, a duša strada. Bolje je ne verovati
u Boga nego verovati u boga ubicu i mučitelja.
ta je greška napravljena kad je SZ spojen sa NZ...a crkva kaže ili sve u kompletu prihvati ili ništa od spasenja..i šta može vernik koji želi da spasi dušu kroz članstvo u takvoj crkvi? samo da nađe opravdanje za nepočinstva Jahvea...kad kažem crkva ne mislim samo na SPC..ona je još i najbolja od svih hrišćanskih varijanti

ta je greška napravljena kad je SZ spojen sa NZ...a crkva kaže ili sve u kompletu prihvati ili ništa od spasenja..i šta može vernik koji želi da spasi dušu kroz članstvo u takvoj crkvi? samo da nađe opravdanje za nepočinstva Jahvea...
Da vrti brojanice, a čitanje Biblije da odloži za jednu deceniju.

Da vrti brojanice, a čitanje Biblije da odloži za jednu deceniju.
vernici kod nas opstaju zahvaljujući nečitanju SZ....odu na liturgiju, odslušaju prežvakanu priču sveštenika umesto da sami čitaju...to je još i najbolja varijanta...ovi drugi hrišćani što sile sebe da veruju u celu Bibliju kao Božiju reč i čitaju je non stop nisu sasvim svoji...

vernici kod nas opstaju zahvaljujući nečitanju SZ....odu na liturgiju, odslušaju prežvakanu priču sveštenika umesto da sami čitaju...to je još i najbolja varijanta...ovi drugi hrišćani što sile sebe da veruju u celu Bibliju kao Božiju reč i čitaju je non stop nisu sasvim svoji...
Pa ne možeš da budeš sav svoj. Moraš da se odvojiš od savesti, da se podeliš
da bi one nakaradne priče doslovno shvatio.

ta je greška napravljena kad je SZ spojen sa NZ...a crkva kaže ili sve u kompletu prihvati ili ništa od spasenja..i šta može vernik koji želi da spasi dušu kroz članstvo u takvoj crkvi? samo da nađe opravdanje za nepočinstva Jahvea...kad kažem crkva ne mislim samo na SPC..ona je još i najbolja od svih hrišćanskih varijanti
pravoslavna crkva ne insistira na starom zavetu, čak šta više ima u prodaji posebno novi zavet.
e moguće je da se vernici ne sablazne i zbrišu iz te religije ali ipak smatram da je sz totalno nebitan, jer isus kaže
"Ja sam put i istina i život; niko neće doći k Ocu do kroz mene"
a kao što znamo isusa nema u sz.

pravoslavna crkva ne insistira na starom zavetu,
Ovo nije tačno. Istina je da je fokus na Novom zavjetu ali Novi zavjet nema smisla bez Starog i obrnuto. Na bogosluženima se čitaju i starozavjetni tekstovi, prije svega psalmi iz Psaltira. Proslavljaju se starozavjetni svetitelji a evo jednog upravo sutra i proslavljamo a to je sveti prorok Ilija.

čak šta više ima u prodaji posebno novi zavet.
Da, jer je to osnova hrišćanske religije i jer je manji obimom od Starog zavjeta.

e moguće je da se vernici ne sablazne i zbrišu iz te religije ali ipak smatram da je sz totalno nebitan, jer isus kaže
"Ja sam put i istina i život; niko neće doći k Ocu do kroz mene"
a kao što znamo isusa nema u sz.
Hristos je u cijelom Starom zavjetu negdje više očito negdje manje očito.

Nemoj je procesuirati Maki,ona to cisto refleksno,nije joj namerno...posle kad dobro razmisli kajace se...
...mislim ne tako brzo,mozda kroz koju godina...dve...pedeset... ali na kraju... :D

Inace,ako vec moram primetiti,meni se cini da si ti jedan od retkih koji se trudi da svoju religiju brani korektno,koliko zna i ume... e sad iskreno,neko te razume neko ne ali je to to...

Isaija 53 evo odmah iz glave.
Daaaaj sad Maki molim te,ko je sad taj Isaija,zasto "maltretiras"naseg eks moderatora,sad ce morati da se pomuci prvo na google pa onda tamo gde bude nasao link,pa da procita,pa da razmisli...cemu takvo napreganje kad moze onako samo da kucne nesto nabrzaka,onako prvo sto mu padne na pamet i eto ti jos jednog vica na Religiji... :D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back