Veseli vernici

• Začetnik teme Začetnik teme Jasna
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Žali se Hristu I Apostolima...oni su uveli takvu praksu...
A šarena jaja je neki drugi čiko ubacio...
običaji nemaju veze sa suštinom vere...i nije toliko bitno da li potiču iz paganizma...problem je kad običaji i rituali postanu jedino što je važno nekim vernicima....kad forma zameni suštinu...ne pričam o nikom konkretno nego o tome da ima mnogo takvih vernika kojima je forma važnija od suštine...

običaji nemaju veze sa suštinom vere...i nije toliko bitno da li potiču iz paganizma...problem je kad običaji i rituali postanu jedino što je važno nekim vernicima....kad forma zameni suštinu...ne pričam o nikom konkretno nego o tome da ima mnogo takvih vernika kojima je forma važnija od suštine...
O tome sam i pričao, pa me napadoše...

Rekoh malo pre negde, kao političari...ako kažeš nešto protiv njih napao si državu..

Лицемјерно, нико није ни спомињао ЈС на теми о атеистима, као ни на оној о порезу док ти ниси почео износити одређене алузије о СПЦ и њеним вјерницима.
Моја порука је нумерисана са 301, а твоја да видимо.

Poruka u temi "Ateisti odgovaraju na vasa pitanja!" https://forum.krstarica.com/threads/ateisti-odgovaraju-na-vasa-pitanja.997119/post-48774934

Ima, da svake godine oseče mlad cerić, zakolje prasence...ofarba jaja...prelomi kolač i napuni trpezu i stomak raznim đakonijama...
Sve se svodi na stomak...pa čak i sahrana...
To je veoma bogata duhovna praksa...
A koliko ima Božijih zapovesti nisu sigurni...a kamo li da ih nabroje...

Jel razlikuješ ton kojim si ti to rekao i kojim je Cicolino ovo rekao?
Cerić, prasence, bogata duhovna praksa..
a ne znaju koliko zapovesti ima..

Pa strašno. Gde je ovde dobra volja da se nešto objasni? Čisto ruganje i vređanje.

Лицемјерно, нико није ни спомињао ЈС на теми о атеистима, као ни на оној о порезу док ти ниси почео износити одређене алузије о СПЦ и њеним вјерницима.
Моја порука је нумерисана са 301, а твоја да видимо.

Poruka u temi "Ateisti odgovaraju na vasa pitanja!" https://forum.krstarica.com/threads/ateisti-odgovaraju-na-vasa-pitanja.997119/post-48774934
Ja nisam pominjao SPC već određene vernike koji ne znaju 10 zapovesti...a da se najedu znaju...a tu duhovnosti nema, kao što sam rekao...
I ta poruka je bila napisana sagovorniku koji ima slično mišljenje...

Pa strašno. Gde je ovde dobra volja da se nešto objasni? Čisto ruganje i vređanje.
ogorčenost i ostrašćenost možda pre nego želja za provociranjem...ja volim da pričam sa Cicolinom..generalno je dosta razuman vernik dobrog karaktera...nego svi imamo ponekad momente kad preteramo..

Hteo sam da naglasim sagovornik suštinu i ono što je važno...zato sam tim tonom i rekao..

Ima takvih sagovornik još koji i žešćim tonom sve govore, pa ti ćutiš...jednostavno zato što si opsednuta JS...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back