Veseli Četvrtak (Spisak objavljenih stripova je na prvoj strani)

• Začetnik teme Začetnik teme miXed
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Zagora nikad dosta,zakon trzista ono sto se najbolje prodaje najvise se i izdaje. A zasto je zagor dostigao status kakav je malo ko je taj sto su gotovo svi scenaristi koji su nesto znacili u Bonelliju prosli kroz zagorov staff, i napisali neke od najboljeih epizoda, ukljucujuci i oca marti misterije castellija i oca dilan doga sclavi, a da ne pominjemo Nollitu (najveci), toninelija, bosselija, burratinija i ostale

Zagor ima najveci tiraz i najbolje se prodaje,zato ga toliko i forsiraju,A u jednu ediciju su izgleda ugasili,onaj Ciko specijal.

Zagor se prodaje zato što ljudi ne žele da probaju nešto novo, uvek idu na isprobano, a nisu svesni koliko je strip napredovao...
A što se tiče Čika, mislim da nije ugašen, samo malo odložen... Milslim da bi bio glup potez ugasiti serijal posle prvog broja...

Evo jedan predlog uredniku veselog cetvrtka da u sledecim odabranim pricama objave sjajan serijal o prvom pojavljivanju Super Majka {Avanturista-Sedma runda}.Po mom misljenju najbolja Zagorova prica.
ZG_ZS_359.jpg

ne bih se slozio da zago zivi zahvaljujuci staroj slavi, pre se to moze reci za Mister Noa, zato je i ugasen, jer nakon onakvog kvaliteta epizoda, kada usledi onakav pad u kvalitetu epizoda to odbije i najokorelije fanove. To sto se isto nije desilo sa Zagorom, znaci da kvalitet epizoda nije toliko opao. Naravno nisu sve izuzetne, ali nije to bio slucaj ni u proslosti, ipak ne prodje godina a da se ne izda neka epizoda zagora koja se moze oceniti sa 9-10, recimo Ludens je izdao ove godine Mocvaru Robijasa, koja ne zaostaje nimalo za nekim od najboljih epizoda Zagora, izdat je fantasticni Almanah Krvavi Ocnjak kao i Maxi Marinci, Veseli cetvrtak je pogodio u metu sa reprintom nekih od najboljih prica Zagora u obliku Odabranih prica, opet i epizode u redovnoj seriji su daleko od losih Poslednja Tula kao i prethodna 5 delna serija u Nju Orleansu po meni su tu za 7-8, takodje i epizode koje slede su poprilicno interesanta jer nas uskoro ocekuje povratak Samuraja, itd. Dakle Zagor ima jedan ujednacen ritam, gde gotovo svake godine dominiraju solidne epizode, bude i par losih ali cesto i epizode koje su sam vrh.Sto se tice Teksa verujem i da ce tu kvalitet biti na nivou imajuci u vidu dvojac NIzzi-Boselli, Dampir sumnjam da ce uspeti da odrzi kvalitet pocetnih epizoda jer tesko je izbeci repeticiju, Dilan Dog iako mnogi kukaju sto nema Sclavija ipak su epizode sarolike i interesantne i retko koja mi je bas losa, Mister No kao sto sam rekao (a kazem sa tugom u srcu), znajuci kakve su epizode bile nekad, ovo je ocaj, jedino sta cekam je da dodju do kraja serijala jer je zadnjih 13-14 epizoda napisao njegov otac Nollita i verujem da su odlicne, ali obzirom na to koliko dobrih epizoda ima Mister No, mislim da moze tu da bude i reprinta ili moza Odabranih prica. Da zavrsim, oci mini serijali su dobar potez cetvrtka (Bred Baron, Dragonero, Leo Pulp), a nadam se da nas uksoro obraduju pokretannjem neke straije mini edicije poput Dzudasa ili Prica sa Divljeg Zapada, sto se tice Albuma, pre sam za ponovno izdanje Asteriksa ili Talicnog Toma, nego nekih grafickih novela jer njih mogu citati svi od 7-77 godina.

I ja bi isto zeleo da Talicni Tom pocne ponovo da izlazi,mada ne znam kako.......Danas sam kupio onaj strip "Tex"od Veselog Cetvrtka i nisam ga jos procitao,ali sam ga prelistao i video da je veoma dobar,Da li ste i vi mozda u nekom stripu od Veselog Cetvrtka dobili neki papir za neko uclanjenje?Znate li mozda kada ce izaci sledeci broj Texa?

Da dobija se papir za uclanjenje u klub citalaca. Tamo dobijas neke popuste na njihova izdanja.

Sledeci Tex izlazi 5. Marta

a zasto niko u veselom ne pokrene reprintovane stripove,u ludesnu su to najprodavaniji stripovi,zasto npr veseli ne pokrene mister no extra od prve dijamantske klopke pa nadalje,pa tex extra od tajne zlatnog rudnika pa nadalje.ali veseli, u ime svih citalaca APELUJEM pokrenite ediciju kit telera ,predlog dok je onako decacic idite sa trobrojem kao ludens sa blekom,a posle kada nas junak malo poraste idite sa po jednim brojem,trobroj nek izlazi jednom u tri meseca,a kada dodje do unapredjenja za hrabrost,nek ide u po jednom broju mesecno,i veseli,mani se dragonera ,dajte nam dzudasa ili tim i dastija,sta je sa vama,poceli ste ozbiljno,ali nemojte svi izdavaci izdavati jedno te isto,dajte nam ono sto hocemo,ja sam iz banjaluke,ovdje su vas jedva docekali,iako nemamo niti jednog specijala -zagor,i vec smo se pomirili da nam nikada ni jedan broj nece doci na trafike,dajte nam gore pomenuto ,i dajte nam strip-horror,kao sto su nekada decje novine izdavale,cudoviste iz mocvare-drakula-zombi...nadam se da se secate tih stripova..ovaj brad baron nije los,bolji je od nathana i lazarusa sto su ih izdavali ludens /sd...ali ocemo dzudasa,kit telera...POD HITNO..i ima li neko neko obavestenje gde bih mogao kutiti zagor specijale i kolekcionarsko izdanje.....aj nek se neko smiluje i nek mi proda ako ima to ili ako bi menjao za nesto drugo...joj,veseli veseli..a sto se tice zagor odabranih prica...po meni je najbolja prica-demoni ludila,na granici stvarnog-invazija akronijana-helingenov povratak-divovi dobra i zla...pa razmislite,,,,

Koliko god voleo Taličnog i Asterix-a, ne slažem se da bi ih ponovo trebalo izdavati. Tačno je da su to safe bets i da će uvek imati svoju publiku, ali ima toliko toga što bi mogli novo da nam ponude, umesto još jedne reciklaže poznatih junaka.

@dampyr: Što se tiče kolekcionarskog izdanja Zagora, mislim da 3. knjiga još može da se kupi u striparnici Darkwood u Beogradu, ako ti to nešto znači. Prve dve, koliko znam, ne mogu više nigde da se nabave u slobodnoj prodaji. Mislim da sam video jednu 1. knjigu na aukcijama na stripovi.com.

ima li iko zagora hc 1-3 da bi se menjao za neke druge stripove.....
ili zagor specijale 1-3
naravno izdavac veseli cetvrtak.......
i jos jedan predlog sta bi trebao veseli da pokusa,nadam se da se vecina seca i obozavala je strip HORROR,80ih u izdanju decijih novina,formata A4,cudoviste iz mocvare.drakula,zombi,itd...
bilo bi lepo kada bi veseli jednom u tri meseca pravio nesto u tom pogledu,ali da pakira kao dragonera,po 300 stranice ,pa nek ljudi uzivaju.....
ito tako nebi bilo lose da malo pokusa nekada da objavi nesto od MANDRAKA,
ali KIT TELERA mora da objavi,setite se samo epizoda,kju kluks klan,teleskopulos,onda prica o jastrebu,itd.....
alo narode......to nama treba...kakav dosadni nathan,lazarus,itd...
ovaj brad baron nije los strip,kupio sam prvi broj,i podseca na solidni holivudski film......
i,sta je sa magicnim vetrom....
sta je sa stripovima koji su bili odmor za dusu,a crtali su ih jogoslovenski majstori,npr -tarzan,nindja,cat clow....bane kerac je bio car jugoslovenskog stripa...

Ja sam hteo onog Nik Rajdera da puste ...
Previse su ovi stripovi, kako da kazem, iscitani (Neko ce pogresno shvatiti, ne znam kako drukcije da kazem)

greska, to ja ovim pederima objasnjavam da su bolesni i da treba da se lece. Ako jos negde ima takav post a da mu tu nije mesto molio bih vas da me obavestite pa da ga brisem

:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:

Jel nekome stigla ta clanska, ili sta vec, koji im je ....:dontunderstand:
I sta je ona Barselona, da kupim u ns-u ?
U Beocin jos nije stigao ni dampyr ...:roll:

Back