VERUJETE LI U LJUBAV?

....ja sam negdje vec pisala na ovu temu......vjerujem u ljubav, ali ne onako idealizovanu kako je vecina smatra...
...uvijek svi u zivotu zele ljubav i zdravlje..i od najranijeg djetinstva mi trazimo ljubav..nekoga ko nam je potreban..ko nam otkriva nas same....u toj stalnoj potrazi..i stalnim porazima, razocarenjima..jednostavno ljudi gube nadu..

(kad pogledate kako je sve lijepo na filmove...u bajkama..cak i kod vasih prijatelja...svi vole nekog i neko voli njih..i smatrate da je to prava ljubav...filmovi su cesto cisto idealizovanje svijeta i zivota...bajke...pa to su bajke...smisljenje kao bijeg od stvarnosti..a sve sto je tudje..sve sto se drugome desava to je ljepse i sladje...)

..i da se vratim na svoj text..znaci mi u stalnoj potrazi za nekim savrsenstvom, za nekom kosmickom ljubavlju..tragamo..i u vecini slucajeva se razocaramo, jer ocekujemo previse..i tako umorni od svega toga..negdje oko 40.-50. shvatimo da to sto mi trazimo je nemoguce naci, i onda se zadovoljavamo onim sto imamo..nekim simpatijama..sitnim ljubavima..cak se i ljudi vjencavaju jer im je prijatno zajedno....evo zbog ovoga i kazu da je tinejdzeri ne znaju sta je ljubav..da je za to potrebna zrelost.....

samo mali br dozivi onu pravu ljubav..i to upravo oni koji su znali sta zele, koji nisu gledali georga cloonija i rekli jao hocu njega..ili sl...

Ja ne kazem da je ovaj zivot taman niti da je bez ljubavi....jednostavno su dovoljne sitnice za uzivanje..ovaj zivot je jedno predivno putovanje, a ljubav, to za svaku osobu predstavlja nesto drugacije..i pravom ljubalju ja mogu da nazivam i ljubav prema hrcku, jer sve su ljubavi prave, iskrene,posebne i neponovljive....

Narod je izmjenio znacenje rijeci ljubav kao i znacenje rijeci Bog i vjera....svako stvara svoj svijet, svoje granice, svoje mjerila...i kao sto rekoh svako ima svoje vidjenje ljubavi i svako moze da dozivi pravu ljubav ako zna sta ona za njega predstavlja, ako nije poveden tudjim zeljama, i ako zeli da voli....

:heart::heart::heart:
ja volim...a svoju pravu ljubav jos uvijek nemam..a i ne trazim je..zadovoljna sam ovim ljubavima koje imam!:heart:

Vjeruj u ljubav, jer ljubav je sve
vjeruj u ljubav, ne zivi bez nje
vjeruj u ljubav i sacuvaj nju
vjeruj u ljubav u dobru i zlu
..........
Daj mi svoju ruku sad
neka ljubav veze nas
daj mi svoju ruku sad
kao jedan cvijet
daj mi svoju ruku sad
prava ljubav je uz nas
ona moze promijeniti sve

e, zaboravih dodat ljubav se ne gubi!samo neki zaboravljaju na nju..
a sto se tice toga da pobjedjuje vjecnost...pa sta je u stvari vjecnost i kako znamo sta je uspjelo da je pobjedi kad necemo zivjet dovoljno dugo da saznamo...mozda je dusa vjecna..mozda snovi, jer se stalno vrte u krug..a mozda i ljubav...ko zna...meni je dovoljna sadasnjost....;)

Prosto,samo VERUJETE LI U LJUBAV?
U ljubav verujem, sto da ne!
verujem u ljubav, ali znam da za tinejdzere ljubav nikad nece biti... stvarno, stvarno mozete biti zaljubljeni tek kad postane stariji, iskusniji i svesniji sveta oko vas a to tinejdzeri nisu jer su na prelasku iz dece u zrele osobe

To vec nije sasvim istina! Ja sam srecno zaljubljen iako imam 15 god. i traje mi veza! Nije k'o nekima, nedelju, dve dana! :lol: ;)

Back