Вертикални хитац из пиштоља ЦЗ 99

• Začetnik teme Začetnik teme zofr
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Васо, не зезај, да си занемарио а у збиру R+a добио би 2ga, на то сам мислио. После си то урадио када си уместо а користио h.

Остало што си навео је већ изведено и доказано, наравно математички. Можда си нешто друго хтео?
NE zezam! OZBILJNO TRAŽIM da preko više matematike DOKAŽEŠ ovaj izraz za ravnomerno ubrzano kretanje sa početnom brzinom 'vp': s = vp t + a t^2/2!
A kada to obaviš, probaj dokazati i ovaj izraz: vk^2 - vp^2 = 2 a s! ( nemoj ovaj zadnji izraz izvoditi iz izraza za v = vp + a t i navedenog za pređeni put, nego isto preko više matematike!!!!! )

NE zezam! OZBILJNO TRAŽIM da preko više matematike DOKAŽEŠ ovaj izraz za ravnomerno ubrzano kretanje sa početnom brzinom 'vp': s = vp t + a t^2/2!
A kada to obaviš, probaj dokazati i ovaj izraz: vk^2 - vp^2 = 2 a s! ( nemoj ovaj zadnji izraz izvoditi iz izraza za v = vp + a t i navedenog za pređeni put, nego isto preko više matematike!!!!! )
Дефиниши ми границу између више и ниже математике, да не промашим тему.

Није то нека висока математика, али иако смо то пар пута извели, ти инсистираш још једном. Па ево, само сам преписдао оно што сам раније извео:

Proba.jpg

И шта је сада поента?

Није то нека висока математика, али иако смо то пар пута извели, ти инсистираш још једном. Па ево, само сам преписдао оно што сам раније извео:

Pogledajte prilog 771719
И шта је сада поента?
NE VALJA! Kada si to prošli put izveo, ja još nisam znao neke stvari i nisam uočio da ne valja! U integralu za 's' ti nema početne brzine 'vp', već samo kao početna vrednost NAKON integriranja! Sedi, JEDAN!

Poslednja izmena:
Има. Саставни део одређеног интеграла су границе варијабле која се интеграли, то је Васо то.
E pa nije to to! Da je to to, onda bi postojala greška u mojem izvodu na novoj temi o ubrzanom kretanju, na koju nisi reagovao? A ja ZNAM da postoji greška u tome izvodu, ali ne u samoj matematici! Pasti ćeš na trepavice kada čuješ objašnjenje koje upravo crtam!

E pa nije to to! Da je to to, onda bi postojala greška u mojem izvodu na novoj temi o ubrzanom kretanju, na koju nisi reagovao? A ja ZNAM da postoji greška u tome izvodu, ali ne u samoj matematici! Pasti ćeš na trepavice kada čuješ objašnjenje koje upravo crtam!
Nacrtan uvodni deo: Na toj temi sam ti postavio solidan temelj za Vasinu fiziku! :super:

Back