Verovanje u sotonu?

Schrodinger

Elita
Poruka
17.078
U Boga se veruje, a za djavola navodno zna da postoji, inace niko ne bi verovao u njega svojom voljom osim iskrenih satanista.

Dakle dolazimo do paradoksa - nema pouzdanog znanja o Bogu, nego se samo veruje da postoji, dok za sotonu imamo servirane navodne cinjenice crno na belo, tu je hteli ne hteli.

Kako razresiti ovaj paradoks? Da li je neverovanje u sotonu ateizam recimo, ili ignorisanje stanja na terenu, vojno-politickim jezikom? :think:

Da li bi sama vera u Boga izbledela kao suvisna, u slucaju da djavola ipak nema...?

Poslednja izmena:
U Boga se veruje, a za djavola navodno zna da postoji, inace niko ne bi verovao u njega svojom voljom osim iskrenih satanista.

Dakle dolazimo do paradoksa - nema pouzdanog znanja o Bogu, nego se samo veruje da postoji, dok za sotonu imamo servirane navodne cinjenice crno na belo, tu je hteli ne hteli.

Kako razresiti ovaj paradoks? Da li je neverovanje u sotonu ateizam recimo, ili ignorisanje stanja na terenu, vojno-politickim jezikom? :think:

Da li bi sama vera u Boga izbledela kao suvisna, u slucaju da djavola ipak nema...?
I Bog i sotona su deo ljudskog bića....

U Boga se veruje, a za djavola navodno zna da postoji
obrnuto je:
za Boga se zna da postoji, a Hristos nam je svedok da se sotona raspada, i da ne moze opstati, tako da ja verujem da je to vec svrsen cin, ali covecanstvo nastavlja da zivi u prevari, ti si ocigledan primer kako se ocas posla teze zamene, samo su gori od tebe ovi koji cejaju antihrista dok varaju sve da sy hriscani koje jedino taj dugoocekivani antihrist nece prevariti, sio im ga djuro

obrnuto je:
za Boga se zna da postoji, a Hristos nam je svedok da se sotona raspada, i da ne moze opstati, tako da ja verujem da je to vec svrsen cin, ali covecanstvo nastavlja da zivi u prevari, ti si ocigledan primer kako se ocas posla teze zamene, samo su gori od tebe ovi koji cejaju antihrista dok varaju sve da sy hriscani koje jedino taj dugoocekivani antihrist nece prevariti, sio im ga djuro
Stize letelica a u letelici antihrist haha

Originalno ime za Sotonu je Lucifer.
Ime Lucifer, koje znači „nosilac svetlosti“ ili „jutarnja zvezda“, odnosi se na njegov sjaj kao najvećeg od anđela.
to smo pre neku godinu imali zanimljivu temu, i ja sam bas pisao u cemu je razlika ako je nosilac, kao sto magarac nosi coveka, ili ako je neko sama svetlost, jel, ako trebaju i citati, tu sam

p.s. novi nick ti je ubistven :mrgreen:

to smo pre neku godinu imali zanimljivu temu, i ja sam bas pisao u cemu je razlika ako je nosilac, kao sto magarac nosi coveka, ili ako je neko sama svetlost, jel, ako trebaju i citati, tu sam

p.s. novi nick ti je ubistven :mrgreen:
Poenta je da je Lucifer pogrešno interpretiran kao negativac i onda su mu nadodali pakao i ostale nebuloze. Čist spin.

Mogao bih još da trpam, ali nema smisla da nerviram religiozne ljude na njihovom forumu.

Poenta je da je Lucifer pogrešno interpretiran kao negativac i onda su mu nadodali pakao i ostale nebuloze. Čist spin.

Mogao bih još da trpam, ali nema smisla da nerviram religiozne ljude na njihovom forumu.
pa ne mozes da me iznerviras kao da kazem poluobavesten, jer to prosto nije istina, nemas pojma, a ako te zanima istina mogu da potrazim tu temu

a u laznom otkrivenju lycifer jeste pozitivac, tako kaze da je on zvezda danica
rimokatolici imaju i svetog lucifera [link nize], znaci to ime kod njih bilo popularno, tako da je meni bar jasno odakle tebi saznanja da je pozitivackad rekoh poluobavesten, i sta se zapravo pokusava, samo su potrebni milenijumi da se to i desi, preko noci nema sansi... negde u vreme ovoga se pokusavalo sa nametanjem laznog otkrivenja, zato je to ime LUCIFER popularisano, vodjena je bas kampanja od strane zapadne crkve, rima, danas bi rekli medijska, u cilju kanonizacije apokalipse kojoj smo se mi na istoku opirali

Lucifer of Cagliari - Wikipedia

St. Lucifer of Cagliari (Latin: Lucifer Calaritanus, Italian: Lucifero da Cagliari; died 20 May 370 or 371) was a bishop of Cagliari in Sardinia...

Poslednja izmena:
sa linka iznad: u najkracem kaljarski lucifer je bio na strani atanasija, a nama su spakovali arijanizam, ili recimo polu-arijanizam ocu crkvene istorije cak, euzebiju - to je po meni najzanimljivi period istorije, jos uvek nedovoljno proucen i interpretiran neutralno, a znamo da su na kraju oni odneli prevagu, i eto tebe cak ubedili da je lucifer pozitivac, sto je van pameti, ali neka se vidi dokle je sve eskaliralo, pa se sada slobodno nerviraj ti, a ne ja

Nervirator -u​

Back