Borac za prava zivotinja
Legenda
- Poruka
- 51.037
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Kakva "pametna" tema od jos "pametnijih" ljudi koji je dopustaju.
Kako 85% svetske populacije moze da se uopsti? Ili da bude nesrecno sto je "jedino sto je u temi validno" za ocenu? Jel' ovo dnevni horoskop? Pa cak i tu je manja populacija obuhvacena nego ovom temom
Dakle, glupost nema granica, ali srecom, nije prelazna.
A sto si ti toliko ogorcena?
Po tvome ne bi se moglo pricati ni o jednoj stvari na svetu, osim o pojedinicnim slucajevima. A to nema smisla.
Tema je sasvim u redu. Svako normalan zna da se ne moze uopstvati, ali 85% ljudi kako ti kazes ima nesto drugacije od preostalih 15% ljudi.
Prica se o veri sa psiholoske pstrane.
Ako je covek religijsko bice, onda bi mu to svakako "upotpunilo" zivot...
Ovako generalno gledano, od ljudi koje poznajem, vernici su skloniji i umetnosti. I melanholicniji su mozda bih mogao reci.
Ne mogu reci da su srecniji ili da nisu..
Većina vernika koje poznajem su nesrećni, a dosta njih su zli i pokvareni ljudi. Ima i dobrih osoba, tek da se pomene.
Većina vernika koje poznajem su nesrećni, a dosta njih su zli i pokvareni ljudi. Ima i dobrih osoba, tek da se pomene.
Većina vernika KOJE POZNAJEM su srećni, a dosta njih su dobri i plemeniti ljudi. Ima i loših osoba, tek da se pomene.
Postavljač je jasno rekao:
Ja bih, npr, mogla reći:
I šta sad, niko nema pravo da diskutuje o ljudima iz svog okruženja, odnosno o ljudima koje poznaje?
A priznaćeš, Perla, da postoji izvesna razlika između ove i one zatvorene teme na Religiji koja se zvala "Da li su ateisti u stvari neka vrsta duhovnih invalida?"
Misim, razlika se vidi i iz nebeskih perspektiva.
Ova tema se od početka zvala "Vernici". Naslov nije menjan.
Baš zbog logičke greške, zvane generalizacija, učesnicima na temi skrenuta je pažnja da se fokusiraju samo na deo uvodnog posta.
http://forum.krstarica.com/showthread.php/607590-VERNICI?p=24652563&viewfull=1#post24652563
Što se tiče sličnosti između vernika, ta teza bi se mogla i dokazivati i osporavati.
Lično nemam interesa da na ovoj temi nešto dokazujem ili osporavam. Ali drugi učesnici možda imaju, što je i njihovo pravo.
Да ли се овде ради о православним верницима или су у твоју анализу укључени и остали?
Хм, позитивни или негативни, тешко је рећи.
То знају и осећају они сами и не мора да значи да ми то што видимо на њима споља мора бити одраз њиховог унутрашњег стања. Мислим да су истински верници најсрећнији људи на свету. Ако се осврнемо на Православље и тумачење у истом, онај који се удостојио Божанске Благодати, он као да не пребива у овом свету. Тада они постају некако имуни на проблеме, ове наше уобичајене, једноставно их не дотичу и препуштају се Божијој вољи. То је наравно док је у том стању, јер кад 'изгуби' Божанску благодат, онда осећа неку врсту носталгије.
Оно што је сигурно је да ми не знамо какав ко носи крст; то је невидљиво голим оком. Зато смо склони да људе осуђујемо, па одбацујемо, па генерализујемо (углавном) и на крају да се са њима спрдамо, или оговарањем или директним провокацијама. Неосуђивање је велика врлина! Тешко је данас бити човек, као и увек што је било, али данас је популарно бити ђубре, бар код великог дела светске популације. Наравно, колико год било тешко, нема ничег лепшег од тога, бити човек.

Mozda neko zeli da dokazuje i da je nebo eto, palo, ali ti kao moderator treba da prcenis ima li smisla uopstavati 85% svetske populacije po bilo kojoj osobini a zna se da su medjusobno veoma razliciti..
I ako ima, kako tvrdis, zasto ne dopustis da se isto pise i o ateistima? Promeni naslov i otkljucaj temu, sustina je ista.
Vrlo lepo i jednostavno objasnjeno. U potpunosti se slazem.![]()
Šta mislite o vernicima kao ljudima?
Da li su u celini pozitivni ili negativni?
Jesu li ljudi koji veruju srećniji ili nesrećniji od običnih ljudi?
Pod vernicima podrazumevam ljude koji redovno idu u crkvu, mole se, poste itd.
Kao što, npr, na Politici postoje teme o pripadnicima iste političke grupacije, ili na Filozofiji teme o filozofskim školama, tako se i ova tema zasniva na pretpostavci da određene grupacije ljude vezuje IDEJA. Ako ništa drugo, barem je ta ideja zajednički imenilac.
Pa nije ni to tacno, s obzirom na pitanje postavljaca:
Da li moze 85% ljudi (slucajno je isti procenat) u Srbiji da se generalizuje (sa Rusijom i ostalim zemljama i vise?)? Ne.
Neki su srecni a veruju, neki nisu srecni, a takodje veruju, predano.
Neki su pozitivni, neki negativni (pesimisti). Nema pravila ni za pravoslavce, a kamoli za sve vernike na svetu.

Sta si se uhvatila za statistiku i za procente, ovde ljudi iskazuju svoje misljenje, kako uopste neko moze i da kaze da je nesto tacno, a sta ne, koji su parametri za tacnost...
Ne ulazim u raspravu vernici - ateisti, nisam u toku zbivanja i to ovde nije ni tema...
A to sto je neko pomenuo pravoslavlje, to je samo jedan od primera sto se tice vernika, slozices se da spomenuti nije zabranjeno![]()
Da li moze 85% ljudi (slucajno je isti procenat) u Srbiji da se generalizuje (sa Rusijom i ostalim zemljama i vise?)? Ne.

Ne radi se o 85% ljudi u Srbiji koji misle da su vernici i kad ih neko pita za neku statistiku, da li ste vernk,kazu da, iako nisu ni Bibliju procitali.
Radi se o pravim vernicima, ljudima koji citaju Bibliju,posecuju liturgije, koji su duboko religiozni. Neki cak i zamonaseni, iz nase okoline, koje mi poznajemo. A takvih je u Srbiji 2,5 %, po mojoj slobodnoj proceni,ako ne i manje.
Ja verujem da i ostali ucesnici na temi su tako razumeli.
Pa OK, ali ne znam da li ste dosli do nekog zakljucka? Kakvi su?
Ja ne mogu da povucem nikakvu paralelu osim sto bih iz pristrasnosti rekla da su dobri. Ali ima i mnogo onih koje ne znam, pa necu da uopstavam.
P.S. Ne mora Biblija da se procita da bi se bio vernik, narocito onaj pravi i dobar, iskreni i smireni.
Pa eto, tvoja iskustva su dobra,kao i jos nekih ljudi.
Moja uglavnom, nisu.
Zato smo ovde, da ih razmenjujemo.
Sto se tice Biblije, ne slazem se.
Ako stojis iza neke ideje i branis je, zar nije osnovno da upoznas tu ideju dobro, da znas ispred cega si stao?
Mnogi ljudi koji spadaju u najveće umove sveta, bili su duboko religiozni.
A zašto tema ne bi mogla da bude o njegovim poznanicima, njegovom viđenju, ili čemu već njegovom?Pa i ova tema se zvala "Psiholoski profil vernika", i bez obzira sto postavljac (mozda) poznaje sacicu vernika cim tako lose misli o njima (ja imam drugacija iskustva, ali nebitno) , tema nije i ne moze da bude o njegovim poznanicima.
Nije tako. U ovoj temi pričamo o vernicima.Dakle, pricamo o vernicima uopste, jel' tako? U ovoj temi.
Нови Завет би требало да прочита сваки православни верник. И не само једном него да га ишчитава цео живот. За то постоје многи разлози.Pa OK, ali ne znam da li ste dosli do nekog zakljucka? Kakvi su?
Ja ne mogu da povucem nikakvu paralelu osim sto bih iz pristrasnosti rekla da su dobri. Ali ima i mnogo onih koje ne znam, pa necu da uopstavam.
P.S. Ne mora Biblija da se procita da bi se bio vernik, narocito onaj pravi i dobar, iskreni i smireni.