Veridba je OK....a šta ću za poklon?

terapeut

Primećen član
Poruka
988
Jasno vam je,brat je najavio veridbu,a ja blagog pojma nemam šta da kupim budućoj snaji za taj dan!
Postoji li neki običaj koji moram da ispoštujem?Ima li nešto što nikako ne smem da uzmem?Da li je to regulisano nekim tradicionalnim kodom ili može bilo šta da dodje u obzir?
Molim vas POMAGAJTE!:)

Znam da kod Italijana postoji neka fora:nesto staro,nesto novo,nesto necije...ali to je valjda za vencanje! :lol: :arrow: ;)
Moja sestra kad se udavala,iskreno,ne secam se da je dobila bog zna sta!
Prsten od tad verenika,danas muza,od njegovog brata neku literaturu o roditeljstvu,od svekrve i svekra neku narukvicu...to bi bilo to....a mi zetu,pa mi im poklonismo kucu,mislim da je sasvim dovoljno.;)
Ali znam neke druge koji bas drze do te veridbe....moja drugarica je dobila tonu zlata od njegove familije...mada,meni je to malo ''ljakse-zonfa''!
Pa ti vidi.....

Smisli nesto originalno sto ce buditi uspomenu. Pusti obicaje - obicaji su truba, meni su svekar i svekrva kupovali zlato koje mi se nije dopalo pa sad bezveze stoji. Ako vec hoces da obradujes buducu snajku, a u ok ste odnosima lepo je posadi i reci : " Ja bi zelela nesto da ti poklonim ,al ne bi da kuppim neku glupost , pa mi molim te pomozi da odaberem"
Ja bih to jako cenila!

Uvek postoji i ona varijanta da se sa snajkom bas ne volis , e tad pitaj brata sta da kupis .Oni po pravilu pojma nemaju , pa kad omanete i ona ti to jednom kaze , ti ces joj lepo i kulturno "spustiti" recima da je to birao njen muz.
e124.gif

Uf mnogo sam zla veceras!
a115.gif

Ovakvu podlost nisam skoro smislila a ni izgovorila.

Mirka šizika:
Smisli nesto originalno sto ce buditi uspomenu. Pusti obicaje - obicaji su truba, meni su svekar i svekrva kupovali zlato koje mi se nije dopalo pa sad bezveze stoji. Ako vec hoces da obradujes buducu snajku, a u ok ste odnosima lepo je posadi i reci : " Ja bi zelela nesto da ti poklonim ,al ne bi da kuppim neku glupost , pa mi molim te pomozi da odaberem"
Ja bih to jako cenila!

Uvek postoji i ona varijanta da se sa snajkom bas ne volis , e tad pitaj brata sta da kupis .Oni po pravilu pojma nemaju , pa kad omanete i ona ti to jednom kaze , ti ces joj lepo i kulturno "spustiti" recima da je to birao njen muz.
e124.gif

Uf mnogo sam zla veceras!
a115.gif

Ovakvu podlost nisam skoro smislila a ni izgovorila.
Pa to mu je snaja pobogu... 8)

Ja sam imala veridbu pre godinu dana.....od njegove sestre nisam nista dobila sem buketa cveca....koliko ja znam,a bila sam na par veridbi, samo njegovi roditelji daruju verenicu,od njega naravno sledi prsten..od ostatka njegove rodbine sam dobila gomilu cveca....i bila jako happy tog dana....mislim da nema potrebe da se opterecujes sa poklonom za taj dan,vise razmisljaj o poklonu za bratovo vencanje,a za veridbu obraduj buducu snajku nekim posebnim,specificnim buketom...
Lep provod.....

Mirka šizika:
Bobe koliko ja shvatam Tarapeut je zensko!!!!
Jeste li?

Jesam!

Hvala svima uopste mi niste pomogli!!!!!:):):):):):):)Salim se naravno!
Posto nisam u fazonu da sledim obicaje kako ste mudro primetili,ja kupila Marokansko tradicionalno ogledalo od kovanog gvozdja koje simbolizuje zelju darodavca da ta osoba uvek zivi u blagostanju,zdravlju i sreci.Nadam se da nisam omanula.Hvala svima jos jednom.
Nego jel sme za veridbu da se poklanja ogledalo?:IoI:

Па оно као: по правилу поклон за веридбу није заједнички, за будуће младенце, него је личан- за снају. Зато се купује накит. Ал, ако ће се њој допасти огледало, што да не?

Back