Verenicka viza

botexag, tako je i u Americi. Medjutim, ovde je slucaj da njezin momak tek treba da joj dodje da se vencaju i sad dokazuju da su u iskrenoj vezi, a onda ce sklopiti brak pa ce morati imati sve sto si ti nabrojao na zajednickim imenima.

Cao Blondes,
zanima me jos jedna stvar, ja sam poslala razvod na kome pise JUDGMENT OF DISSOLUTION OF MARRIAGE, ima sve i potpis sudije, pecat da kopija odgovara originalu, a oni mi traze opet isto, plasim se da mi ne treba nesto ekstra ili ..... ovo mi je original presuda, i zaveden je razvod znaci ne postoji mogucnost zalbe. Ako mozda imas iskustva i sa tim stvarima.
Hvala

Trebas imati final decree of divorce - judgment of absolute divorce.

COMPLAINT FOR ABSOLUTE DIVORCE

INSTRUCTIONS FOR COMPLETING DOM REL 20

If you want the court to grant you a complete dissolution (ending) of a marriage, you are
asking the court to grant you an absolute divorce. There are two ways you can get an absolute
divorce: (1) obtain the services of an attorney to handle your case; or (2) file the case yourself by
using the DOM REL forms. After a court issues a JUDGMENT OF ABSOLUTE DIVORCE,
you can remarry.
It must have been registered with a civil authority.
Note: Divorce Nisi is not considered to be a evidence of a final divorce.

Kontaktiraj sud gde si imala razvod i resi to s njima.

Poslednja izmena:
Cao Florrie,
trazili su mi intent to marry, to sam zavrsila, nasla sam na sajtu visajourney kako treba da izgleda, trazili su mi da napisem kad smo se upoznali i sve kako se odvijalo i to sam napisala, trazili su mi doaze da smo se videli u prethodne dve godine, poslala sam kopiju pasosa kada sam ulazila i izlazila iz zemlje, moja drugarica je napisala pismo i kontakt, imam racun iz turisticke agencije da smo bili na letovanju i vaucer, imam jednu avionsku kartu tj. email sto mi je poslala turisticka agencija, poslala sam i boarding pass imala jedan, oko 10-15 slika sa datumom i mestom i ko je na slici, potvrdu da se moj verenik nikada nije zenio i prevedeno i overeno, jedan razvod sto je bio u srbiji presuda i prevod overen, i cekam iz amerike finaly divorce za drugi razvod koji je bio u americi, podnela sam zahtev ali to traje oko 15 dana. Prvi razvod mi je bio u srbiji i on je na devojacko prezime, onda kada sam se udala u americi uzela sam novo prezime od muza i zadrzala sam i posle razvoda posto mi je sva dokumentacija sa tim prezimenom, napisala sam i objasnjenje zasto se razlikuju prezimena, ali se plasim da ih ne zbuni, mada je sve objasnjeno. Ako imas neki predlog javi dok cekam finaly divorce. Imam rok da posaljem do polovine jula a ja se nadam da cu poslati za 10-tak dana. Hvala ti puno

Nemam nista dodati ni oduzeti. :)

Nista ti ne preostaje nego da sada cekas na taj finaly divorce i cim stigne, salji im to sve skupa, lepo poslozeno po redosledu.
Nece ih zbuniti, imaju dokaze i objasnjenje tako da ne brini. :)

Poslednja izmena:
bas sam dosadna ali imam jos jedno pitanje mozda je malo rano ali vidim po nekim forumima da pise da moj verenik (naravno ako sve bude ok) treba da ponese u ambasadu I-134- nesto kao sponzorstvo, pa me zanima da li moze od nekog drugog ili moram ja da popunim moje podatke s obzirom da sam ja ovde 10 meseci i ne vodim se da radim u us.
Hvala puno

Hvala puno,
imam jos pitanja, da li treba sponzor uz taj obrazac da prilozi taksu ili neki izvod iz banke ili je dovoljno da prilozi samo taj obrazac, i da li treba da nosi moju taksu u ambasadu i ako treba koliko godina unazad.
Hvala ti puno

i zanima me ako znas sta je sve potrebno mom vereniku da ponese u ambasadu jos nismo dobili odgovor ali posto sam ja u srbiji moram sve to da spremim na vreme.
osim pasosa, izvoda iz maticne knjige, slika, i-134, potvrde da se ne vodi krivicni postupak i da nije osudjivan, lekarskog, i dokaza da smo u vezi sta je jos potrebno ako znas.
Hvala mnogo mi znaci tvoja pomoc
samo se nerviram

Za sponzora: uz obrazac prilaze i takse, 3 godine unazad, pocevsi od ove :) I ti ako si zaradjivala dovoljno, ponesite, nije tesko..bolje neka se nadje nego da vas vracaju.

Ovo treba za ambasadu:

- Ispunite 2 formulara DS 156 i formular DS-156K, dva DS – 157 formulara koja se nalaze na zvanicnoj web stranici us ambasade za Srbiju.

- vazeci pasos
- 2 fotografije na kojima se jasno vidi lice, bez sesira kape ili marame, na svetloj podlozi.
- prilog gde se nalaze informacije o lekarima kod kojih trebate uraditi medicinski pregled (to sacekajte dok ne dobijete zvanicno od ambasade gde vam kazu kojim lekarima da idete, ne mozes lekarski raditi pre toga!). Pregled placate sami. Pregled je potreban i za svako malolodobno neozenjeno/neudato dete koje ce putovati sa vama u USA.
- original vaseg rodnog lista, ne stariji od 12 meseci (medjunarodni rodni list)
- original vencanog lista (ako ste pre bili ozenjeni), kao i overenu kopiju razvoda braka ili osmrtnice, da biste mogli dokazati da niste sada u zakonskom braku. Ako do sada niste bili vencani, potvrdu da niste u braku. Dokumenti ne mogu biti stariji od 6 meseci.
- originalnu potvrdu o nekaznjavanju iz svake zemlje gde ste ziveli duze od 6 meseci nakon navrsene 16. godine.
- potvdu o sluzenju vojnog roka
- ako ste bili osudjivani u bilo kojoj zemlji, nabavite o tome overenu potvrdu
- ako imate malodobnu decu koju vodite sa sobom u USA, morate za njih nabaviti overenu kopiju rodnog lista, kao i potvrdu o nekaznjavanju ako su starija od 16 godina. Ako ste rastavljeni potrebno je priloziti i sudsku presudu kojom su deca zakonski poverena vama
- potrebno vam je garantno pismo (formular Affidavit of Support I-134) od zarucnika/zarucnice iz USA (ovde ce vama uskociti sponzor)
- donesite sva dokumenta kojima ce te pruziti dokaze o postojanju veze sa vasim zarucnikom (zajednicke slike, pisma, listinge telefonskih racuna itd).
- za svaki zahtev za vizu treba uplatiti iznos od XY dolara (ne znam tacno sada koji je iznos) u bilo kojoj poslovnici RF banke i priloziti potvrdu o uplati (ovo isto radis tek kada dobijes papir iz ambasade)

Nemoj se nervirati, sve je vec pri kraju i sve ce biti u redu :)

Poslednja izmena:
stiglo je njima jos 4.juna, a imala sam pravo da posaljem do 12.jula, pise mi na statusu da je stiglo 4.juna i da treba da mi odgovore u roku od 60 dana, to je do 4. avgusta. Oduzilo se a i ja sam nestrpljiva....

A, ok onda. Znam da si nestrpljiva, proci ce i to, izdrzi i uzivaj s dragim, ipak ste zajedno. Zamisli kako je onima sto su razdvojeni celo vreme i lude od procedura i cekanja mjesecima.

Sacekajmo pismo i razlog odbijenice. Nesto nije uradjeno kako treba, moguce da im papirologija oko razvoda nije bila jasna - to je moja pretpostavka. Zao mi je, javi kada dobijes pismo.

da li mislis da treba da se zalim ili da se vencamo i udjemo u novi proces. Oni su mi trazili Finaly Divorce i moja drugarica je otisla u sud u Cikago i rekla sta su mi trazili i za sta mi treba i oni su mi dali isto ono sto sam im ja poslala prvi put i rekli da je to dokaz i da ne mogu da dobijem nista drugo. Zanima me da li postoji vreme koje treba da prodje od razvoda za podnosenje K-1 vize, ne znam sta da radim, jos da sacekam i da vidim razlog....

opet su mi isto trazili, razvod a isla je moja prijateljica i odnela papir iz uscisa i pokazala sta traze i poazala sta sam im prvi put poslala i oni joj rekli da ne postoji nista drugo sto bi mogli da joj izdaju kao dokaz i opet mi traze pecate iz pasosa pismo kako smo se upoznali ja to poslala, ne mogu d verujem, imam rok 30 dana za zalbu u da uplatim 630usd.a ja u srbiji i u ludilu ne znam sta raditi

Florrie,
moram samo ovo da ti kazem, konacno sam nasla grsku, sudija koji me je razvodio je napravio gresku jer nije napisao datum i nema ispod potpisa sudije stampanim slovima ima i prezime i zbog toga su me odbili, otisla sam u sud i pokazala to i dobila silnu dokumentaciju i potpise da nije do mene, cak je i supervizor suda to obrazlozio i napisao koji je sudija bio i kada je tacno zavrsen razvod. Oni su meni u aprilu napisali da na razvodu nema potpis sudije a potpis je bio ogroman, ja odem oni mi isto daju i kazu da ima potpis i da je to to, a sada mi pisu ima potpis ali fali datum i stampano ispisano ime i prezime, i moja drugarica ode u sud i ponese to i kaze da ne izlazi dok ne dobije pravi dokument, i onda oni naprave frku i dodje supervizor i sve resi. Zamisli koji sam ja baksuz da mi na razvodu naprave gresku, ajde to sam resila, saljem molbu i ta molba kosta 630usd, dali su mi tu opciju, samo da se sto pre zavrsi, ne znam koliko sve to traje. Strasno!!!!!!

molio bih ako mi neko moze pomoci ovde oko vjerenicke vize:moja vjerenica je predala peticiju za mene u americi i sve je do sada ok,petog jula ona je na svoju elektronsku adresu dobila mejl gde pise sta treba meni od dokumenata doneti u sarajevo i pismo koje je dobila je naslovljeno na moje ime,medjutim ja takvo pismo nisam dobio na svoju kucnu adresu kao sto je trebalo mislim.interesuje me koliki je rok za prikupljanje dokumenata posto moram jedno uvjerenje dobiti iz rusije preko njihove ambasade a to ne ide bas brzo,i dali moze skenirana I134 ili mora original da se prilozi?unapred se zahvaljujem svima koji mi mogu pomoci..

petrovic79, rekoh ti ja da je razlog odbijenice u vezi razvoda. Sada im posalji sve to detaljno i nadam se da ce biti u redu. Proveri da je kako treba, ako je potrebno napisi i obrazlozenje jer njima nekada treba tako crtati :lol:
Sretno! Javi kako prodjes.

molio bih ako mi neko moze pomoci ovde oko vjerenicke vize:moja vjerenica je predala peticiju za mene u americi i sve je do sada ok,petog jula ona je na svoju elektronsku adresu dobila mejl gde pise sta treba meni od dokumenata doneti u sarajevo i pismo koje je dobila je naslovljeno na moje ime,medjutim ja takvo pismo nisam dobio na svoju kucnu adresu kao sto je trebalo mislim.interesuje me koliki je rok za prikupljanje dokumenata posto moram jedno uvjerenje dobiti iz rusije preko njihove ambasade a to ne ide bas brzo,i dali moze skenirana I134 ili mora original da se prilozi?unapred se zahvaljujem svima koji mi mogu pomoci..
Tvoja verenica je, pretpostavljam, dobila NOA2? Ako je tako, onda neka ti ona posalje taj papir jer ce ti trebati u ambasadi.
U medjuvremenu ces i ti dobiti na tvoju kucnu adresu pismo ambasade sta sve trebas prikupiti, a potom uplatiti novce i zakazati intervju. Imas dovoljno vremena, a taj dokument iz Rusije trazi vec sutra, jer dok ga dobijes da ne budes posle na cekanju zbog toga.

Forma I134 mora tacno biti ispunjena i moras se potpisati rucno, crnom olovkom.

Sretno :)

Poslednja izmena:

Back