Verenička i Partner viza - Australija

ok cekamo da se javi jos neko,a sto se tice karti jel imate neke preporucene preko abu dabi-ja koliko se krece cena sredinom marta?!

Ja uglavnom trazim letove preko ove stranice https://www.skyscanner.com.au , je li mora bas da bude preko Abu Dabi? Evo na primjer za mart cijene karte u jednom pravcu ali su razlicite kompanije u pitanju. Air Serbia je trenutno najjeftinija ali leti preko drugih gradova.

Capture.JPG

Ja uglavnom trazim letove preko ove stranice https://www.skyscanner.com.au , je li mora bas da bude preko Abu Dabi? Evo na primjer za mart cijene karte u jednom pravcu ali su razlicite kompanije u pitanju. Air Serbia je trenutno najjeftinija ali leti preko drugih gradova.

Pogledajte prilog 429434

Pa recimo qatar,abu dabi..opet mi to vise odgovara,Hvala Hvala,Sto bi rekao Vlado Utorak je taj dan za odobravanje :D

Pa recimo qatar,abu dabi..opet mi to vise odgovara,Hvala Hvala,Sto bi rekao Vlado Utorak je taj dan za odobravanje :D

Da, bas sad gledam, sve vize su odobrene utorkom! :D Znaci to nam je omiljeni dan :)

Air Serbia je u partnerstvu sa Etihadom i lete preko Abu Dabi uglavnom, tako da ti preporucujem njih, a mart je van sezone tako da vjerujem da ces uspjeti naci jeftinu kartu :)

Ljudi moji cestitam vam. Tocno znam kako se osjecate ????????????????
Ja sam vec u Sydneyu 2 tjedna. Super mi je.
Sto se tice papira za insprintat ponesite samo one gdje vam pise da vam je viza odobrena. Ja sam isla preko dubai, tamo su mi trazili taj papir na check in. Kad smo dosli u Aus nista nisu nit trazili nit pitali, sve su imali na komp.
Eto ljudi moji uzivajte sad. :)

Pozdrav svima. Cestitam na odobrenim vizama. Meni se CO jos nije javio. Prekosutra ce biti 3 mjeseca od apliciranja. Prosle sedmice sam samoinicijativno zakazao ljekarski za sutra. Wish me luck :)
Nisam sigurna da li si aplicirao iz Srbije ili Bosne, ali mene je CO kontaktirala prvi put posle 3mes, tako da ne brini, verujem da ces ovih dana dobiti mail. Veliki pozdrav i srecno :)

Cestitam!!! Nek je sa srecom GGolubice!!! Sve najbolje vam zelim!

Hvala Nina najlepse, akobogda sto pre zelim vatromet i tebi i svima koji cekaju...

Samo bih dodala i za "Melburn16" i za sve koji cekaju da uopste ne gledaju na vreme za koje ko dobije... lepo je doci ovde jer stvarno ima ljudi koji mogu pomoci pri ispunjavanju aplikacije i dosta ostali stvari, ali nijedna aplikacija nije ista tako da ni vreme za dobijanje vize nije svima isto...
Meni su eto prvo rekli da se ceka od 9-12 pa onda od 10-14 meseci, a neko je dobio i za 8, 9 ... tako da...
Melburn16, Ako zelis da dodas u tabelicu meni je viza odobrena 20 Januara, agent nam je to rekao pre sedmicu dana i ocekivali smo mejl svakog trenutka i eto tek juce mi je stigla na meil...
Sretno svima

Mi smo sljedeci na tabeli, mada je tek proslo 6 mjeseci, ali nikad se ne zna, mozda za koji mjesec i nas obraduju :super:

Da ne bi nastalo zatisje na forumu, pisite kako se snalazite u Aus i kako prolaze prvi dani, ja uopste i nemam predstavu sta cemo sve morati da obavimo kad nam odobre vizu.

Interesuju me casovi engleskog, koliko su u stvari korisni? Cula sam da se bas nesto puno i ne nauci, u smislu da su gubljenje vremena, pa eto podijelite iskustva kad stignete :)

borac.jpg

Casovi su korisni ukoliko neznate engleski , ili malo znate.Uci se dosta ali cini mi se ne temeljno nego po odredjenom planu i programu da naucite toliko da idete raditi i da se mozete snaci.Ukoliko vam treba veci nivo znanja bolje je ici negdje drugo na casove al se to naravno placa.Meni je bilo korisno da idem jel pricam tamo samo na engleskom .Kad pogledate 510 casova i nije puno.Ako idete prije podne , sedmicno se potrosi 20 casova .Obaveza je da se u roku od 6 mjeseci prijavite u skolu kako bi vas testirali.U roku od 12 mjeseci morste bar jednom docu na casove a onda u narednih 5 godina mozete da ih iskoristite.

Na testiranju vam odrede koji ste nivo znanja po njima , (sertifikat 1,2,3) .Ja sam odmah krenula na 3.Stalno se rade neki testovi , prezentacije isl.Ukoliko potrosite casove a u medjuvremenu dobijete permanent mozete dobiti od Centrelnika jos 800 casova.Ima i nekih drugih mogucnost , prevod dokumenata, obuka za trazenje posla , provjera diplome i polozenih ispita za priznavanje iste.Ukoliko vam je diploma na djevojacko prezime a pasos na udato nebi bilo lose da uzmete neku potvdu s fakulteta da je vasa.Nije lose malo se druziti jel se cuje dosta korisnih informacija od studenata.Samnom u grupi su uglavnom visoko obrazovani ljudi iz Sirije , Iraka , Indije .Losije govore engl. i treba im sertifikat da su pohadjali neki kurs u Aus da bi se zaposlili u struci.

A sto se tice vjerenicke vize, nemate bas nikakva prava dok se ne vjencate i predate papire za partner vizu i dobijete je.Onog momenta kad vam stigne mail da ste dobili 820 odstampate je i idete u Medicare, i u skolu za jezik ako hocete uciti.S vjerenickom nemozete ni raditi.Centrelnik nemate uopste osim ako vam i muz ne radi , onda daju njemu neku nadoknadu

Cao,

Moj muz i ja smo applicirali za partner vizu ja sam u australiji a on u BIH .. vjencali smo se u australiji bio je na turistickoj 3 mjeseca .. u novembru 2016 smo applicirali za partner vizu i dobili smo 1 decembra 2016 da ide na ljekarski i to nam je poslala Ingrid .. vidim da si ti imala izkustva sa njom, a cula sam da je malo teska za vize, pa kako se tebi ini ? i jel si puno cekala sa njom?

pozzz :)

GGolubice cestitam Vam. Zelim vam sve najljepse. Bas mi je drago. Mogu ti recu da sam se malo cudila sto se s vama dogadja. Ali vidis sve je dobro zavrsilo. Ja sam u Sydney vec i super je.

S vjerenickom vizom mozemo raditi bez problema, ali nemamo pravo na medicare i besplatne sate engleskog. Nakon sto se odobri partner viza dobivamo pravo na to.

GGolubice cestitam Vam. Zelim vam sve najljepse. Bas mi je drago. Mogu ti recu da sam se malo cudila sto se s vama dogadja. Ali vidis sve je dobro zavrsilo. Ja sam u Sydney vec i super je.

S vjerenickom vizom mozemo raditi bez problema, ali nemamo pravo na medicare i besplatne sate engleskog. Nakon sto se odobri partner viza dobivamo pravo na to.

Eto, setili su se i mene konacno hihi...
Hvala punooo Ivana...
U kom si ti delu Sidneja?

Back