Verenička i Partner viza - Australija

Zdravo ljudi ja Sam iz makedonija imam nekoliko pitanja sta verujem da mi neko zna odgovoriti :radi se za moja majka upoznala je jedan covek iz Sydney, on je Razvedan I Zivi sa svoju decu po poteklo I on je makedonac Ali tamo zivi 25godina moja majka isto je ostavljena, e sad on ceka neki termin za operaciju jel imao povredu na posao i ne Moze da dodze makedoniju,do sada nisu se videli kontaktiraju samo preku viber I skajp, moja majka zeli da se uda za njega i tamo da zivimo svi,pa zelim da znam sta je bolje da On dodze za makedonija pa da se ovde vencaju, pa onda moja majka da podda dokumente za bracnu vizu, ili moja majka da ide tamo sa turisticka viza I tamo da se vencaju pa da se vrati ovde pa da podda dokumente i da ceka za bracnu vizu, koliko vreme se ceka za turisticka viza a kolko za bracnu vizu i kolko pare kostaju obe I koje su sense da te odbiju sta pitanja postavjaju , nakon sve ako Bude Kako Sta treba mezdu njih dvoica sa ovim dokumente jel moze mama da mene povuce tamo imam 25 godina molim neko da mi objasni celu procedure hvala unapred

Svaka tebi cast kad citas sve iznova :)
Mi smo podnjeli zahtem preko immiaccounta 15.11.15, tacnije verenica je zavrsila svoj deo a ja dva dana kasnije svoj deo (40SP). Dokumenta i dokaze smo nakacili negde do 23. novembra i jos imamo par sitnica..
Jeste i vi online radili ili? I sta se sad desava, citam ovde neke od komentara da se ladno moze desiti da nas uopste ne kontaktiraju za cak 7 ili 8 meseci?!

Drugari,

Hajde da napravimo jos jednu tabelu kako bi ispratili statistiku za 2015 godinu i prosledili dalje.
Kada budete mogli, svi koji ste aplicirali 2015. mozete mi poslati datume i mesto apliciranja, iz koje ste zemlje, koja viza je u pitanju, datume kada su vam poslali uput za lekarski i datume intervjua ukoliko ih je bilo.

Po ceo dan sam na forumu, citam iznova ovih 184 stranica, bolje je nesto korisno da radim dok cekam :).

Vidim da ce rabbit84 i Monjamie17 uskoro da krenu....drzim palceve!

Pozdrav svima

evo da se pridruzim i ja da podelim muke ,mozda bude lakse....

Predala sam za partner vizu 28-og 06 2015 odmah sam uradila lekarski i od policije potvrdu sam odmah predala. Radim preko agenta iz Au. u Bg smo predali neznam ko je CO

Bila sam kod mog muza u poseti dva puta pre nego smo se vencali tamo.
On je bio kod mene pre par meseci.
A mene su dva puta sad odbili za turisticku.(strasno)

Da li znate da su nekog odbili za ovu vizu i zbog cega?

Zdravo N&L, reci mi samo, kako bih ubacila u tabelu, iz koje zemlje si aplicirao/odakle si poreklom i kog datuma ste uplatili?
Taj datum cu staviti kao datum predaje.

anja ns, to jeste strasno. Bas mi je zao :(.
Nemam iskustva sto se turisticke vize tice, ali sam citala na forumu da se desavalo da odbiju ljude iz razloga sto nema dovoljno dokaza da ce se osoba vratiti u svoju zemlju. Ne znam da li si zaposlena, studiras...

Poz.

- - - - - - - - - -

Ovako nam za sada izgleda tabela:

Viza Aus.png

Statutory declarations from your partner’s parents, family members, relatives and other friends
about their assessment of the nature of your relationship. Da li neko moze da mi kaze sta ovo tacno znaci.. :D
Na aplikaciji pise da moze maksimalno 60 attachments, mi vec imamo oko 40 ali greska je sto smo svaku sliku slali posebno.
I da li moraju dokumenta da budu prevedena na engleski jezik? Hvala vam puno :D

Ljekarski i potvrda iz policije je najbolje da se urade kada oni to zatraze.Oba vaze godinu dana i velika vjerovatnoca je da ako ih predate zajedno sa aplikacijom da ce isteci.Rok za odobrenje se stalno pomjera, osim ako sa partnerom zivite vise godina zejedno ili ako imate djecu, u skoro svim ostalim slucajevima viza se odobrava nakon godine ili vise, Bolje ne rizikovati da se ljekarski radi ponovo.

Cao brisi,

Statutory declaration (poseban formular) se popunjava ukoliko ste predali za vizu u Australiji.

Ukoliko predajes za vizu izvan Australije, moze neko od vasih prijatelja, rodbine (neko ko vas poznaje, i imao je uvid u vasu vezu)
da napise detalje/izjavu o vasoj vezi na obicnom listu papira ili word dokumentu ukoliko predajete onlajn. U zavisnosti ciji je prijatelj,
kum, sestra, otac, majka....trebalo bi da napise koliko vas dugo poznaje, sta misli o vasoj vezi, da je veza iskrena, i jos po neki detalj.

Ta osoba koja bude popunjavala izjavu moze istu i da potpise pri dnu i da stavi datum. Izjavu moze pisati na engleskom ili na Srpskom/Hrvatskom/Bosanskom/Makedonskom.
U slucaju da nije napisana na engleskom moraces predati sudskom tumacu na prevod. Mi smo recimo predali 4 izjave, mada nisam sigurna koliko je tacno dovoljno.
Uz svaku izjavu smo prilozili licnu kartu osobe koja je pisala istu.

Sve dokumente koji nisu na engleskom neophodno je da prevedes kod sudskog tumaca.

Nadam se da sam pomogla...

Cao brisi,

Statutory declaration (poseban formular) se popunjava ukoliko ste predali za vizu u Australiji.

Ukoliko predajes za vizu izvan Australije, moze neko od vasih prijatelja, rodbine (neko ko vas poznaje, i imao je uvid u vasu vezu)
da napise detalje/izjavu o vasoj vezi na obicnom listu papira ili word dokumentu ukoliko predajete onlajn. U zavisnosti ciji je prijatelj,
kum, sestra, otac, majka....trebalo bi da napise koliko vas dugo poznaje, sta misli o vasoj vezi, da je veza iskrena, i jos po neki detalj.

Ta osoba koja bude popunjavala izjavu moze istu i da potpise pri dnu i da stavi datum. Izjavu moze pisati na engleskom ili na Srpskom/Hrvatskom/Bosanskom/Makedonskom.
U slucaju da nije napisana na engleskom moraces predati sudskom tumacu na prevod. Mi smo recimo predali 4 izjave, mada nisam sigurna koliko je tacno dovoljno.
Uz svaku izjavu smo prilozili licnu kartu osobe koja je pisala istu.

Sve dokumente koji nisu na engleskom neophodno je da prevedes kod sudskog tumaca.

Nadam se da sam pomogla...

Hvala vam puno Stefan&Maja .Imam jos jedno pitanje sto se tice Form 888, da li neko zna ko to moze da popuni, danas smo zvali london i rekli su nam da u nasem slucaju ne mora da bude Aus citizen, ali na kraju pise Signature of qualified person :roll:

Pozdrav svima i dobrodosli novi clanovi!

Sto se tice lekarskog i policijskog uverenja potpuno se slazem da je rizik svakako. Ja sam se vodila logikom da je bolje da imam sve vec spremno ukoliko nekim cudom odluce da donesu odluku. Naravno to je vezano iskljucivo za mene, moje rasudjivanje i (ne)strpljenje zbog kojeg mi nije problem da dodatno izvadim i novi lekarski i novo uverenje ukoliko im bude potrebno. Opet pominjem, drzim fige onom gorepomenutom cudu :D

@brisi- "Statutory declarations from your partner’s parents, family members, relatives and other friends about their assessment of the nature of your relationship" znaci upravo to: trebaju ti izjave svedoka od poredice/prijatelja koji vas poznaju. U izjavi bi trebalo da pise kako vas ta osoba poznaje, koliko dugo i njeno "svedocenje" o vasoj vezi/braku. Tu ljudi pisu sve sto bi moglo da pomogne aplikantima, npr clan porodice/prijatelj vas poznaje i isli ste zajedno na koncerte, bioskope, vecere bla bla, to je dobar pokazatelj da ste prihvaceni u drustvu kao par, i ostale stvari- sve sto moze da pomogne vizi.
Potrebne su 2 izjave svedoka australijskog drzavljanstva koji popunjavaju zvanican formular 888 (mozes ga naci ovde https://www.border.gov.au/Forms/Documents/888.pdf ) a ostali svedoci koji nemaju australijsko drzavljanstvo mogu samo napisati/iskucati izjavu na papiru staviti datum, mesto i potpis. Na sajtu stoji da bi trebalo to i da se overi. I naravno izjave koje nisu napisane na engleskom prevodis kod sudskog tumaca.
Ostala dokumenta mogu da se izvade na internacionalnim izvodima pa ne moraju da se prevode. Potvrda o nekaznjavanju je izuzetak.

Sto se tice limita dodavanja dokumenata jeste tacno da je maksimalan broj 60 ali to vazi po aplikaciji/osobi tako da moze da se dodaje i sa aplikacije onog koji aplicira i sa aplikacije sponzora tako da je to ukupno 120 dokumenata. Trebalo bi da koristis pdf opciju jer moze mnogo toga da stane u jedan fajl a da opet isti ne bude preko limita koji oni odobravaju (5MB po dokumentu)

Sve ovo je tako fino napisano i na njihovom zvanicnom sajtu (evo ga https://www.border.gov.au/) pa odatle ima fino i objasnjavanje kako online dodavati dokaze i koji su tipovi fajlova prihvatljivi, koji je limit velicine istih i ostale smernice (evo ga https://www.border.gov.au/Trav/Visa/Atta ) a u krajnjem slucaju (a trebalo bi da bude u prvom) postoji booklet napisan bas u te svrhe, obiman onako, i bas o svemu tome sto je protrebno znati kod bracne/verenicke vize (evo ga https://www.border.gov.au/FormsAndDocuments/Documents/1127.pdf)

Nadam se da je ovo pomoglo, srecno!

Čestitam rabbit84, sve najbolje , ja danas polećem

Cestitam rabbit84 i sve najbolje :) Tratincice, srecan put i zelim ti sve najlepse, pa se nadam da cemo uskoro piti kaficu down under ;)

I jedno pitanjce, dobili smo juce poruku da prikacimo jos neki dokument i pojavilo mi se na online immi acc obavestenje o Health Examination- ali kada stisnem na taj link otvara mi se stranica border&immi sa nekim upitnikom od par pitanja vezanih za zdravlje. Kako ide procedura za dobijanje HAP broja i zakazivanje pregleda? Zna li neko?

Hvala unapred :)

Cestitam rabbit84 i sve najbolje :) Tratincice, srecan put i zelim ti sve najlepse, pa se nadam da cemo uskoro piti kaficu down under ;)

I jedno pitanjce, dobili smo juce poruku da prikacimo jos neki dokument i pojavilo mi se na online immi acc obavestenje o Health Examination- ali kada stisnem na taj link otvara mi se stranica border&immi sa nekim upitnikom od par pitanja vezanih za zdravlje. Kako ide procedura za dobijanje HAP broja i zakazivanje pregleda? Zna li neko?

Hvala unapred :)

Ja sam lekarski radila pre apliciranja i sama dobijala HAP broj upravo tako, popunila My Health Declaration (verovatno vam je to otvorilo) nakon cega se dobija HAP broj sa kojim sami zakazujete lekarski (zakazuju za par dana od kada pozovete) ali cula sam da kada vam vas CO kaze da uradite lekarski da vam on sam da HAP broj tako da nisam sigurna u vasem slucaju. Evo dodatnih informacija http://www.border.gov.au/Trav/Visa/...th-requirement/arranging-a-health-examination

Ja sam lekarski radila pre apliciranja i sama dobijala HAP broj upravo tako, popunila My Health Declaration (verovatno vam je to otvorilo) nakon cega se dobija HAP broj sa kojim sami zakazujete lekarski (zakazuju za par dana od kada pozovete) ali cula sam da kada vam vas CO kaze da uradite lekarski da vam on sam da HAP broj tako da nisam sigurna u vasem slucaju. Evo dodatnih informacija http://www.border.gov.au/Trav/Visa/...th-requirement/arranging-a-health-examination

Hvala ,od srca ,na razjasnjenju :)

Back