VERA...ŠTA JE TO...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jedinica i parametri za meru telesnog i duševnog zadovoljstva je, npr. nešto poput ovoga:
volja x (istina + milost - zlo) ... ili npr.
volja x (dobro - zlo) ...
A Ti je nazovi kako hoćeš, a ja bih je nazvao Ljubav :)

Normalno je sve ono što nije nenormalno, tj. normalno je sve ono što nije rđavo i zlo. A zlo su: laž, ubistva, krađa, preljuba, blud, hula na Ljubav. Dakle, sve što nije rđavo i zlo, to je normalno. A Ti pusti maštu u beskonačnost, pa vidi šta sve nije rđavo i zlo, tj. šta sve može biti normalno i dobro.

Eto, sada znaš i za ubuduće...

Nisam te pitala šta je zločin, već šta je blud.
Jednačine reši, pa mi se javi... ovako više ne ide, dragi...
trepp-1.gif

Kako bre pitaš čoveka tako nešta...Nem0 da ti se slučajno dogodi da doživiš recimo dva ona vrhunska trenutka....jer je onaj drugi već preko mere i biva blud...:rotf:

A ako u vodjenju ljubavi bivaš malo radoznala pa malo eksperimetišeš, pa se malo da kažem ''igraš'' i tako to onda da znaš to nije...normalno...:dash:

A čim nije normalno onda je to blud...:rotf:

Praviću se da mi definicija nije jasna, tako da ne bih osećala grižu savesti kada i sledeći i svaki put budem preterala... :lol:
Ja ionako nisam normalna, tako da ćemo lako da neutrališemo taj blud...

Nisam te pitala šta je zločin, već šta je blud.
Jednačine reši, pa mi se javi... ovako više ne ide, dragi...
trepp-1.gif

E hebiga sad. Baš nisi ni malo skromna. Ti bi na konkretno pitanje da dobiješ konkretan odgovor...:rotf:

Praviću se da mi definicija nije jasna, tako da ne bih osećala grižu savesti kada i sledeći i svaki put budem preterala... :lol:
Ja ionako nisam normalna, tako da ćemo lako da neutrališemo taj blud...

I svaki naredni put preteraj malo više...jer to je ono pravo...u smislu vodjenja ljubavi. A ako je neko opterečen nekom normalnošću u vodjenju ljubavi, za takvog se vodjenje ljubavi svodi samo na puku rutinsku obavezu tamo prema nekom. A kada se vodjenje ljubavi svede na ono rutinsko, šablonizirano ponavljanje u pravcu ostvarivanja seksualnog odnosa kao cilja samog po sebi, onda to prestaje da bude to. A istovremeno tako nešta ne može da bude ni blud jer i on sam biva u funkciji čulnog zadovoljstva. A kako se ljubav može voditi kako u bračnom kontekstu tako i u onom vanbračnom, biva smešnom tvrdnja da je blud, vodjenje ljubavi izvan bračnog odnosa.
:bye:

Nem0 tako o riknjavanju na pesku i suncu. Možda ih je Mojsijev ortak snadbeo sa moćnim zaštitnim kremama i cisternama sa vodom za piće...:rotf:

Možda...ali u smislu humora. A šta je zapravo bog poslao onom narodu koje je predvodio Mojsije...

Brojevi 21:5-9...

''I vikaše narod na Boga i na Mojsija: Zašto nas izvedoste iz Misira da izginemo u ovoj pustinji? Jer nema ni hleba ni vode, a ovaj se nikakvi hleb već ogadio duši našoj. A Gospod pusti na narod zmije vatrene, koje ih ujedahu, te pomre mnogo naroda u Izrailju. Tada dođe narod k Mojsiju i rekoše: Zgrešismo što vikasmo na Gospoda i na tebe; moli Boga neka ukloni zmije od nas. Mojsije se pomoli za narod. I Gospod reče Mojsiju: Načini zmiju vatrenu, i metni je na motku, i koga ujede zmija, neka pogleda u nju, pa će ozdraviti. I načini Mojsije zmiju od bronze, i metnu je na motku, i koga god ujede zmija on pogleda u zmiju od bronze, i ozdravi.''

Ovde u ovoj apsurdnoj priči mi ništa nije jasno. Gladnima i žednima poslao zmije da ih pobije. Verovatno iz ljubavi, zar ne...A onda umesto onako kako je te iste zmije poslao da ih vrati, ide ona nebuloza od zmije mesingane...Usred pustinje Mojsije onako ladno pristupa livenju zmije od bronze...:rotf:

A dalje nije važno što nema ni hleba ni vode već je bitno da onaj koga ujede zmija i to vatrena treba samo da pogleda u onu bronzanu i da odmah ozdravi...:dash:

Pa da, ne ide, hajde Ti reci, šta je blud?
Ili jedno lakše pitanje, da li Ti misliš da u životinjskom svetu ima bluda?

Nisi rešio one tvoje jednačine ...

Ne znam šta će Jeca da ti napiše a ja mogu da ti predočim svoje mišljenje. Mislim da u životinjskom svetu nema bluda jer parenje kod životinja biva samo u funkciji produženja vrste. I to ne uvek već samo u vreme parenja. :think:

Питам се зашто људи постаљају овакве теме и пишу на њим?Тако су безличне и бљутаве да је то невероватно.:think:

A da pitam je tebe. Šta je to ovde bljutavo i bezlično ? Nije li ceo stari savet prepun bluda ...A kada treba da razjasnimo šta se pod bludom kao bludom podrazumeva onda je to tebi bljutavo...i bezlično...

A ako nisi primetio na ovoj temi se prilično toga piše što je daleko i od bljutavog i od bezličnog.

Istini za volju ovde nije pisano o Nemanji Stankoviću

monah%20akakije%20.jpg

pa je verovatno zbog toga, po tvom mišljenju tema onako ...bezlična.

A da, umalo da zaboravim, da zbog onih koji ne znaju ko je Nemanja Stanković dodam da je lik poznatiji kao ... Akakije...

A da pitam je tebe. Šta je to ovde bljutavo i bezlično ? Nije li ceo stari savet prepun bluda ...A kada treba da razjasnimo šta se pod bludom kao bludom podrazumeva onda je to tebi bljutavo...i bezlično...

A ako nisi primetio na ovoj temi se prilično toga piše što je daleko i od bljutavog i od bezličnog.

Istini za volju ovde nije pisano o Nemanji Stankoviću

monah%20akakije%20.jpg

pa je verovatno zbog toga, po tvom mišljenju tema onako ...bezlična.

A da, umalo da zaboravim, da zbog onih koji ne znaju ko je Nemanja Stanković dodam da je lik poznatiji kao ... Akakije...

Немања Станковић не постоји.Човек кад се замонши више није ни немања, ни Зоран, ни,Иван већ је неко други.
А тема ти је требала да се зове ''блуд у Старом Завету.Успут Свети пророци нису живели у блуду.А добар де о њих је водио што би се рекло православно хришћанском терминологијом монашко безбрачан живот.

А ти не знам шта си и како се зовеш.Али знам да са Јерихоном немаш везе.:bye:

Човек кад се замонши више није ни немања, ни Зоран, ни,Иван већ је неко други.

Ajde, kažeš, čovek postane neko drugi, a misliš na promenu naziva, a naziv je forma. Dakle, formalno postaje neko drugi.
A da li suštinski postaje neko drugi?

Ne razumem, zašto je toliko bitno da se čovek formalno promeni, npr. kada se zamonaši, pa promeni naziv, ako i uzmemo u obzir da se tako suštinski menja, kada postaje monah, a zašto je onda bitna formalnost, onome ko cilja na suštinu? Meni nije bitna formalnost, jer znam ko sam, tako da me možeš zvati i crni đavo ako hoćeš, to ne menja moju suštinu imalo. Kao što i deklaracija ne menja suštinu proizvoda.

Ajde, kažeš, čovek postane neko drugi, a misliš na promenu naziva, a naziv je forma. Dakle, formalno postaje neko drugi.
A da li suštinski postaje neko drugi?

У монаштву још за живота људски дух се преображава.Циљ хришћанског живота је да постану људи онакви какви су били пре пада.Чак и више од тога да постану савршени колико је то човеку могуће на земљи.Савршенство у световном животу није могуће за овог живота.Али у монашком јесте.Помена имена у монашењу и само монашење назначују да се стари човек полаже у горб.А да нови васкрсава.Знајући оца Акакија и многе друге монахе СИПЦ могу да кажем да они више нису они људи који су живели у свету.Изменили су се.Најпрецизнији одговор је да су се суштински преобразили.

Немања Станковић не постоји.Човек кад се замонши више није ни немања, ни Зоран, ни,Иван већ је неко други.

Poštujem tvoje mišljenje ali...neće biti da je baš tako. Vidi ovako. U ličnoj karti Akakija ne piše Jeromonah Akakije već ...Nemanja Stanković.

А тема ти је требала да се зове ''блуд у Старом Завету.Успут Свети пророци нису живели у блуду.А добар де о њих је водио што би се рекло православно хришћанском терминологијом монашко безбрачан живот.

Zašto bi se tema zvala ...blud u starom zavetu...Da li zbog toga što je crni djavo frustriran bludom...A usput, da li si siguran da svi biblijski proroci nisu malo bili u bludu...:think:

А ти не знам шта си и како се зовеш.Али знам да са Јерихоном немаш везе.

Naravno da nemam veze sa Jerihonom jer živim u Užicu. Inaće sam običan prodavac kokica a pravo ime mi je Milovan. Da li je dovoljno...

У монаштву још за живота људски дух се преображава.Циљ хришћанског живота је да постану људи онакви какви су били пре пада.Чак и више од тога да постану савршени колико је то човеку могуће на земљи.Савршенство у световном животу није могуће за овог живота.Али у монашком јесте.Помена имена у монашењу и само монашење назначују да се стари човек полаже у горб.А да нови васкрсава.Знајући оца Акакија и многе друге монахе СИПЦ могу да кажем да они више нису они људи који су живели у свету.Изменили су се.Најпрецизнији одговор је да су се суштински преобразили.

Da li to znači da su se duboko u duši, iskreno pokajali za sve ono, što su u prošlom načinu života činili, a što svojom dušom osećaju da je bio greh?
Da li Ti misliš da se u Ljubavi može počiniti greh, tj. kada čovek nešto radi iz Ljubavi, da li Ti misliš da se može tada počiniti greh?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back