Vera i sport

Perihel

Zainteresovan član
Banovan
Poruka
144
Koji su poznati vernici u svetu sporta? Ja znam za Novaka, on je pravoslavne veroispovesti, ali malo sam cuo jos nekih zvucnijih imena.... koja vera daje najbolje sportiste ukoliko ih ista i daje?

Патријарх Кирил је о Новаку Ђоковићу рекао: „Млади српски тенисер Новак Ђоковић, први светки рекет - представља пример не само успешног спортисте, већ и истинског православног верника, који се у свом раду ослања на помоћ Божју. Новак је својим средствима помогао обнову српских православних светиња, укључујући и оне на Косову и Метохији, финансирао је дечје и омладинске добротворне програме. Фонд му додељује награду на основу препоруке Српске Православне Цркве. Надам се да ће пример овог младог човека надахнути његове вршњаке у многим земљама“.

http://fakti.org/orthodox-point/svy...vic-je-uzor-i-kao-sportista-i-kao-pravoslavac

Koji su poznati vernici u svetu sporta? Ja znam za Novaka, on je pravoslavne veroispovesti, ali malo sam cuo jos nekih zvucnijih imena.... koja vera daje najbolje sportiste ukoliko ih ista i daje?

ja sam jednom pročitao podatak (što ne mora značiti da je tačan) da je rodžer federer jednom prilikom donirao vatikan sa
€100 000...mislim, to je donacija kojom se u srbiji dobija titula svetca.

- - - - - - - - - -

A kad smo kod Novaka i religije da spomenemo ovaj ozbiljan video.. :lol:

:hahaha:
to glasnikov guru napravio...:hahaha:

Olimpijske Igre poticu iz perioda Anticke Grcke, u proslom veku su se odrzavale cak i u Nemackoj pred pocetak rata.

Sta li se desavalo u periodu inkvizicije, da li je bilo tada igara?

tema za humor

lock.png

Back