Veliko umaranje i pad koncentracije zbog buke

Ja sam primijetio da mi smetaju nagli zvukovi tipa kocenje pred lezecim policajcima, onda alarm od auti, zvuk busilica i brusilica, ipak zvuk motorke mi nije odbojan, petarde, struganje lopatom po snijegu, te grebanje noktima po ploci i jos neke situacije.

Uglavnom , kako se psiholoski pripremiti i na ocekivanu, ali i na neocekvanu buku?
Meni smeta buka zato sto imam problema sa sluhom.Proveri sluh prvo

Ja sam primijetio da mi smetaju nagli zvukovi tipa kocenje pred lezecim policajcima, onda alarm od auti, zvuk busilica i brusilica, ipak zvuk motorke mi nije odbojan, petarde, struganje lopatom po snijegu, te grebanje noktima po ploci i jos neke situacije.

Uglavnom , kako se psiholoski pripremiti i na ocekivanu, ali i na neocekvanu buku?
Takve stvari smetaju mnogima od nas,ali jednog dana treba da se naviknes na to.Uvek ce neko busiti neku rupu u zidu,ili cistiti sneg.Tako jednostavno moras da prihvatis te zvukove,jer ako se budes nervirao ostace ti zauvek los ,ne samo u usima nego i u grudima bes.

a sam primijetio da mi smetaju nagli zvukovi tipa kocenje pred lezecim policajcima, onda alarm od auti, zvuk busilica i brusilica, ipak zvuk motorke mi nije odbojan, petarde, struganje lopatom po snijegu, te grebanje noktima po ploci i jos neke situacije.
Da, i sama imam sličan problem. Nije rešenje izolovati se, a jako je neprijatno trpeti.
Ona sam koja uvek stišava ljude i čini mi se da svi pričaju kao da imaju oštećen sluh, viču, a ja pak, govorim tiho (normalno), pa mi se servira ono: ''A? Šta?''
Drugo... odrasla sam u sredini gde saobraćaj nije bio toliko razvijen, i sad, hvala AV i ujedno, ne-hvala, kad imamo razvijene puteve, ni par kilometara koje sam volela da prelazim više puta dnevno, ne podnosim više dobro.
Ima i naziv za to...
Patnja od buke, a stručno nešto, ne sećam se...
E, slušalice kad stavim, ne smeta mi ništa, ali se sve vreme bojim.
Bojim se da neću čuti zvuk koji najavljuje svoje, tako da... malo se isključujem, i malo se uključujem.

Bavi se brate fizickom aktivnoscu ali ne ono idem u teretanu 3 put nedeljno i to je to.
Vec se totalno preumorim, i treba mi nedelju dana da dodjem sebi od tog jednog dana da dodjem sebi.
Nije vazan kvantitet vec kvalitet tfeninga.
Dzabe ti ides u teretanu 10 godina kada si ostao isti.
I dzabe ti imas misice, i ne obracas paznju na buku kada si ostao isti...
Ti pravis buku neobracajuci paznju na to.
Ovako da vezbas svoje telo rekao sam ti.
A da vezbas svoj um da ojaca potrebna ti je jedna samo jedna narandza.
Koncentriraj se negde na tihom i mirnom mestu na narandzu.
Kakve je boje, kakvog je oblika. Probaj da zamislis u umu koru od narandze, uocavaj od cega se sastoji sve. Posle toga predji na plod, oseti koliko ima u jednom.
Tako nesto slicno jbemliga rekao je Robin Sarma, samo sto je on za to uzeo za primer Ruzu...

Klin se klinom izbija. Slusaj te tebi neprijatne zvuke sa snimka, i pokusaj da se naviknes, mozda cak i da meditiras uz to.
Kad se naviknes na to, nece ti vise smetati :p

Ne znam dal je od matorosti ili cega vec, tek u posl. 2 godine ta spoljasnja buka mi izuzetno ide na onu stvar, a pod onom stvari podrazumevam usi i zivce...:confused:
Sve nekako razmisljam ili mozda uobrazavam da nekada ljudi, masine, sveukupne akcije nisu bile toliko bucne kakvi su danas...
Vise se u pogledu buke pitam kuda ide ovaj svet nego na osnovu nekih meni dalekih, a jednako gadnih i nepodnosljivih stvari...Prosto, postala je opipljiva.
I to ne mogu da shvatim nikako... I kako bih, kad se cini kao da se brat bratu uortacio da pokida i poslednju nit celovitih misli u froncle nacisto...
To su kamiooooniiii....avijooooniiiii....marke oveee oneeee........tandrkanje silnooo, djubretari ko da ruse berlinski ziiidd....nekad mislim tenkovi da prolazee...
Komunalnom uvalili neke masincuge za sisanje trave, lomi se kamen u bubregu kad ga upali majstor, pa krene da mlati time po milosnoj majci travi.....
Komsija staaa ga briiiigaaaa, raaaadi ooon, krece da burgija danju nocu, ne pita za radno vreme busilice, svejedno mu dal ti rovari po mozgu/kicmi/celu.....
Klinci laju na ulici i u kafani kao da je sudnji dan u reziji GRANDA; dalje ide dalje ide...idee.iiidemoooooooooo.... Idite u qurxz! :P Razumes....
A onda dodjem pa kuckaram tu nesto po Krstarici... :cool:

Poslednja izmena:

Back