VELIKI SERVIS AUDI A6

U realnosti veliki servis za taj motor kosta oko 900 eura a cuo sam da ima i nesto povoljnije.
Razlog za tu cenu je sto se mora skidati vezni lim branik i ostali delovi da bi se taj servis mogao uraditi. Sve u svemu ne bas omiljeni motor u narodu.

zakljucak treba izbegavati nemce i kupovati amerikance i japance gde sve kosta mnogo manje....

recimo honda accord je za mene po svemu bolja od audija a6

zato kad Toyota crkne, crkla je. Dva meseca su popravljali Aigo Tojotu, pa je na kraju dosao serviser iz Tojota Slovenija, i popravio kvar za pola sata, a ovom dali novog Aiga.

Shvatite, nema auta koji se ne kvari. Uzmite W124 E300 dizel/benzinac, i nece se kvariti.

drugo informisite me sta vam dodje taj veliki servis kod audija i na koliko se kilometara to radi .

sta se menja ?
Na velikom servisu se menja sve zivo,mislim da je na 60 hiljada taj servis.Menjaju ulje u motoru,menjacu i u kardanu,sve filtere(vazduh,polen).
Isto taj veliki servis ti dodje i na japancima,od njega ne moze spobeci ako hoces da ti upisu u knjizicu da si pratio sve servise.
Tako da cena nema veze dal je japanac,nemac ili amerikanac.

Zavisi od motora da li je benz.dizel. uglavno se veliki servis radi na 90.000km-110.000km,pa posle oept na 180.000 ili 200.000km...itd. menjaju se svi kaisevi,(koji imaju lanac on se ne menja) vodena punpa, svi filteri, ulje motora, ulje menjaca (na 60.000km pa 120.000km) kod automati.na taj veliki d0 110.000km, i sve sto ne valja, zavis nekom je to sve, nekom ce morati diskovi, plocice....itd...

vd:
Aj što masa današnjih automobila ima doživotno ulje u menjaču tj bez zamene ali za ovo u kardanu prvi put čujem. Mada posle ovih "pametnih" zamajaca ništa me ne može iznenaditi ;)
Znam da na autu mog oca(Mercedes iz 2006) na velikom servisu se menjaju sva ulja sto se nalaze u autu.Zasto se menja ne bih ti znao reci ali verovatno da bi mogle komponente da izdrze pola miliona bez kvarova.

Na velikom servisu se menja sve zivo,mislim da je na 60 hiljada taj servis.Menjaju ulje u motoru,menjacu i u kardanu,sve filtere(vazduh,polen).
Isto taj veliki servis ti dodje i na japancima,od njega ne moze spobeci ako hoces da ti upisu u knjizicu da si pratio sve servise.
Tako da cena nema veze dal je japanac,nemac ili amerikanac.

pa to je standardan servis kakav bre veliki servis ?

sve sto spada u zamenu ulja filtera i eventualno kaiseva spada u redovan servis automobila.

i to ne bi trebalo da kosta ni za jedan auto vise od 100nak evra. a ko sto vidim vas sto vozite nemce deru ko ovce i naplacuju vam to od 500 evra pa na vise.

sustina je da te da kazem "redovne servise" moze da odradi bilo koja garaza/radnja ali ljudi koji se ne razumeju, i ja sam svojevremeno bio jedan od takvih teraju auto "u ovlasceni" gde im zamenu ulja i filtera ulja naplate 100 evra , dok se to isto u neovlascenom plati 5 evra + ulje i filter

vd:
Aj što masa današnjih automobila ima doživotno ulje u menjaču tj bez zamene ali za ovo u kardanu prvi put čujem. Mada posle ovih "pametnih" zamajaca ništa me ne može iznenaditi ;)

upravo tako. moj auto ima ulje u menjacu koje traje dozivotno i menja se samo u slucaju da vuces prikolice i slicne stvari sto dodatno opterecuje menjac.

i ja ne mogu dalje da verujem da ima budala koje plate zamenu ulja nekih filtera pumpe za gorivo ili vodene 900 evra.

ja to stvarno ljudi ne mogu da verujem al ocigledno da ima takvih kolko hoces.

ono sto sam ja primetio jeste da je neznanje u odrzavanju automobila neverovatno veliko u srbiji .

i da serviseri to iskoristavaju da ljude deru . tipa menjaju ulje u menjacima i diferencijalima i ako to nije uopste ni potrebno pa to debelo naplacuju

osnova odrzavanja svakog automobila jeste u tome da skinete na internetu , ako istu niste dobili uz auto, knjigu za vas automobil gde je uputstvo za koriscenje istog kao i uputstvo za odrzavanje

svaki je auto poseban i niko osim samog proizvodjaca ne zna bolje sta kad treba zameniti i na koliko kilometara predjenih na autu koji vozite.

al ja ne znam , osim mene, nikoga da koristi i ima pomenuto uputstvo nego ljudi menjaju na autu ili po licnom nahodjenju ili kad im serviser kaze da to treba da urade , tj kad resi da im uzme pare.

odgovorno tvrdim da se redovno odrzavanje automobila moze raditi u bilo kojem servisu, jer SVAKO zna da zameni ulje filtere vodenu i pumpu za gorivo i to nije nikakva filozofija. mnoge stvari mozete i sami da uradite.

ali ljudi se plase , zato ih lopovi pljackaju

Uopste se ne secam da sam otvorio ovu temu,i sad sam sebe odusevio :-)
Salu na stranu,niko konkretno nije odgovorio,a verujem da veliki broj ljudi vozi audi-ja model kao moj,pa me interesuje gde su radili i koliko je zadovoljstvo kostalo ?
Pozdrav svima na forumu .

plati pa se klati :)
nikad necu razumeti ljude koji voze audi...majke mi...
sta taj auto ima?najbolji audi je audi a4 i to ona prva serija...vozio sam se u ostalima...sto u taxiju,sto rodjaci sto imaju...nista specijalno...
najvece odusevljenje bmw e46 2.0 ajoooooj :D mama...MAMA!!!

plati pa se klati :)
nikad necu razumeti ljude koji voze audi...majke mi...
sta taj auto ima?najbolji audi je audi a4 i to ona prva serija...vozio sam se u ostalima...sto u taxiju,sto rodjaci sto imaju...nista specijalno...
najvece odusevljenje bmw e46 2.0 ajoooooj :D mama...MAMA!!!

Ni ja nikada necu razumeti BMW kompleksase. Valjda im svima mali, pa kad je vec mali ajde da mi svi cuju auspuh... :bye:

Back