Велики проблеми са комшијама! Саветујте, делите искуства!

chanter

Početnik
Poruka
21
Овако стоје ствари. Пре пар година смо мајка и ја купили кућу једном војвођанском селу, али да смо знали какве комшије имамо, вероватно би побегли главом без обзира....али, тако је-како је. Прве комшије (старији брачни пар) се понаша буквално као да живи на салашу, као да нико не живи око њих. Имају и унуке који сваки дан долазе код њих, пуштају јако гласну музику у дворишту, деру се, воде коња (да,коња) кроз њихово избетонирано двориште и то се сва та лупњава и галама се чује и у нашој кући, пошто нашу дневну собу од њиховог дворишта дели само зид од наше куће (не знам ко је то измислио,али паметно није). Често се дешава да на наш зид од куће наслањају ствари типа бициклови, којекакве даске и разне друге дрангулије...Када им дође фамилија,а сваки дан неко дође, то је дерњава, цика,вика, ма дивљи људи, шта да вам кажем. Ово нажалост није све...Тај комшија као зна да ради с металом,па онда у дворишту лупа, бруси, растура којекакве гвожђушије... Пробали смо и лепо и ружно...они нас просто отерају у п...м... или кажу нам да можемо само да им попушимо к... толико су примитивни, да је то бизарно заиста. А мајка и ја,иако смо људи са села, мирни смо и ни са ким се не замерамо,али ово је превршило сваку меру. Скоро је и моја девојка прешла да живи код нас и видим да и њој почиње да смета, и иако има баш дебеле живце, почиње да ми кроз редове предлаже да се преселимо код њених... Полицију не зовемо, јер не знам да ли они могу да учине нешто када комшије галаме испред своје куће или у свом дворишту...Једино имамо мира ноћу...преко дана је углавном лудница.
Ако неко има сличан проблем или зна како ово може да се реши неким нормалним путем, нека напише своје искуство или савет.

Nemoj da misliš da je u centru Beograda ili bilo gde u Srbiji nešto drugačija priča...Možda samo u Jagodini, ali ne bih se ja mnogo uzdao u to.

Postojijavni red i mir, beše od 13h do 17h ne smeju ništa da lupaju i zveckaju.

Druga priča je da snimaš svaki put kada je galama i da skupiš još par komšija kojima to smeta pa da se odradi peticija. Policiju svakako treba zvati ako je galama tolika, kaži nešto tipa majka je bolesna, a ovi se samo deru i urliču preko celog dana, zidovi su tanki.

NA kraju krajeva možeš d uradiš izolaciju svega.

Не помаже ту изолација. А остале комшије се праве као да се ништа не дешава, сви "ћуте и пуше", тако да ни петицију сигурно неће потписати. Нисам до сад звао полицију, али овог лета мислим да ће прећи преко мог иначе високог прага толеранције...али, мени се чини да они уживају и кавги и свађи и да би се чак и тукли, толико је то примитиван народ.

Анђо, размишљам о одласку у иностранство свеједно, па ћу гледати да негде преселим мајку и продам кућу...али до тада издржати...не знам. Кад те нико не малтретира у кући, онда те малтретирају комшије.

Овако стоје ствари. Пре пар година смо мајка и ја купили кућу једном војвођанском селу, али да смо знали какве комшије имамо, вероватно би побегли главом без обзира....али, тако је-како је. Прве комшије (старији брачни пар) се понаша буквално као да живи на салашу, као да нико не живи око њих. Имају и унуке који сваки дан долазе код њих, пуштају јако гласну музику у дворишту, деру се, воде коња (да,коња) кроз њихово избетонирано двориште и то се сва та лупњава и галама се чује и у нашој кући, пошто нашу дневну собу од њиховог дворишта дели само зид од наше куће (не знам ко је то измислио,али паметно није). Често се дешава да на наш зид од куће наслањају ствари типа бициклови, којекакве даске и разне друге дрангулије...Када им дође фамилија,а сваки дан неко дође, то је дерњава, цика,вика, ма дивљи људи, шта да вам кажем. Ово нажалост није све...Тај комшија као зна да ради с металом,па онда у дворишту лупа, бруси, растура којекакве гвожђушије... Пробали смо и лепо и ружно...они нас просто отерају у п...м... или кажу нам да можемо само да им попушимо к... толико су примитивни, да је то бизарно заиста. А мајка и ја,иако смо људи са села, мирни смо и ни са ким се не замерамо,али ово је превршило сваку меру. Скоро је и моја девојка прешла да живи код нас и видим да и њој почиње да смета, и иако има баш дебеле живце, почиње да ми кроз редове предлаже да се преселимо код њених... Полицију не зовемо, јер не знам да ли они могу да учине нешто када комшије галаме испред своје куће или у свом дворишту...Једино имамо мира ноћу...преко дана је углавном лудница.
Ако неко има сличан проблем или зна како ово може да се реши неким нормалним путем, нека напише своје искуство или савет.

Da li si ti znao, pre nego što si kupio kuću, da u Vojvodini zijaju jedni drugima u avliju?

Kupi neke petarde, pa u sred noći baci koju.

Па рођен сам у Војводини, тако да знам. А знам да ни у претходној кући где смо живели нисмо имали такав проблем,иако су комшије били пољопривредници ,трудили су се да то све буде што тише и дискретније...тачно приметиш кад се неко труди да се понаша људски,па не можеш ни да му замериш...а ово...као са планете мајмуна

Da li si ti znao, pre nego što si kupio kuću, da u Vojvodini zijaju jedni drugima u avliju?

Kupi neke petarde, pa u sred noći baci koju.

NIje to samo u Vojvodini, nama su komšije Srbijanci. Baba stane i gleda kroz procep između kapije i vrata :hahaha:
Inače ovde pola susedstva ili je samo na dobar dan ili ne pričaju uopšte. Posvađali se pijani pa ne pričaju 20 godina :lol:

Не помаже ту изолација. А остале комшије се праве као да се ништа не дешава, сви "ћуте и пуше", тако да ни петицију сигурно неће потписати. Нисам до сад звао полицију, али овог лета мислим да ће прећи преко мог иначе високог прага толеранције...али, мени се чини да они уживају и кавги и свађи и да би се чак и тукли, толико је то примитиван народ.

Анђо, размишљам о одласку у иностранство свеједно, па ћу гледати да негде преселим мајку и продам кућу...али до тада издржати...не знам. Кад те нико не малтретира у кући, онда те малтретирају комшије.

Druže, ja sam imao okršaj sekirama prsa u prsa sa komšijom koji je u zatvoru. Ne sekiraj se ništa, policiju smaraj svaki dan, a prijavu možeš podneti nekoliko puta. Ipak ćeš na kraju morati da podneseš tužbu.

Seljak ili ne, nema tu šta da se odgovara ''mrš u pm'' pa ne znam ko da je, skupiš društvo i pocepaš govedo od batina. Ako neće da sluša, kupi karton jaja i kesu višanja pa izbombarduj noću.

To ''gospodine, može to malo tiše'' ne vredi ništa. Takvi koji su navikli na glasno će da se smire samo kada osete đon na donjoj usni.

Брате, веруј ми, самлео бих га од батина, ноге бих му поломио, јер сам за 2 главе већи од њега и једно 30 година млађи, али ми је занимање такво да ако тако нешто урадим, остао бих без посла... Тако да ћу морати да почнем са полицијом за почетак.

Posto ne moze lepo,onda zovi policiju,dok ni njima ne dosadis,onda moraju preduzeti nesto.Ako ne prodje i to,onda prati gde izlazi taj komsija preko dana,mora da ide negde u njivu ili do prodavnice,pa kad vidis da nema nikoga,zalepi mu zausku,ali da je dobro zapamti,ali bez svedoka,pa opet zovi policiju da te uznemirava i na ulici.Ako tako budes trpeo,bice sve gori,jer ima toliko losih ljudi da covek ne moze cak ni da zamisli da je to moguce.

Sa bezobraznim i neuviđavnim komšijama život ume da bude prilično gadan !
Imao sam nešto slično, ali sam ih doveo u red.
Jeb'o sve po spisku kad je trebalo, a u početku trebalo je često,
pa sam učinio život podnošljivim ....
Ne smetam ti, ne smetaj mi !
I kvit !
Tebe savetujem da napišeš prijavu policiji i komunalnom.
Imaš pravo na dostojanstven život u svojoj kući....!

Pazi, noćni mir je najvažniji , ali ... JAO

Ja sam uspeo da izađem na kraj sa "zavisnikom od opojnih sredstava" koji je pravio žurke do 3 ujutro ( završeno pričom ) ,
sa klincima iz susedne zgrade koji su blejali na stepenicama i cirkali do sitnih sati ( bitulit na sva mesta za sedenje) , ali sa bračnim parom sa decom iznad , koji su što se kaže "dobri u duši" ali prvi put u gradu i prvi put u zgradi - ratujem i danas i jedva da smo neki pomak napravili ( ili su deca porasla).
Pri tome ratujem i sa restoranom koji doduše , 1-2 puta mesečno napravi haos do 3 ujutro pa celo naselje ne spava

U principu sa tim tvojima, nemam pojma šta da radiš.
Iako je kuća, to je "objekat za kolektivno stanovanje" jer su pola kuće prodali vama ( ako sam dobro shvatiuo) pa bi možda i pomoglo da zoveš Komunalnu ( čujem da kod vas u Vojvodini stvarno rade nešto) ili da vidiš čak i Poresku jer se komšija bavi tom nekom delatnošću a verovatno nije prijavio firmu i ne plaća porez.

Možda jedino da odete na koju nedelju a u dvorište da istovariš 2 tone balege ( 1 ona kola seoska, mislim da nije ni skupo ) da ti malo prihranjuje muškatle a oni neka pocrkaju.

Da li delite priključak za vodu, struju, septičku jamu? Da počneš time da ih ucenjuješ ?

I na kraju - prodaja ostaje rešenje, pa još ako im useliš nekog narkomana - idila ;)

- - - - - - - - - -

Posto ne moze lepo,onda zovi policiju,dok ni njima ne dosadis,onda moraju preduzeti nesto..

Policija je nadležna za narušavanje mira na JAVNIM mestima, a komunalna za mir u stambenim objektima ( ako su kao beogradska Komunalna - nisu nadležni ni za šta osim za svoje uživanje).

Osim toga, prijava telefonom može da se eskivira, zato, ako se ne odazivaju iitd, neka podnese PISANU prijavu koju predaje u stanici. Ako na to ne odreaguju., načelnik rizikuje tužbu i packe...a onda mu je lakše da pošalje nekog "nego da se on hebava sa starešinama"

Policija je nadležna za narušavanje mira na JAVNIM mestima, a komunalna za mir u stambenim objektima ( ako su kao beogradska Komunalna - nisu nadležni ni za šta osim za svoje uživanje).

Osim toga, prijava telefonom može da se eskivira, zato, ako se ne odazivaju iitd, neka podnese PISANU prijavu koju predaje u stanici. Ako na to ne odreaguju., načelnik rizikuje tužbu i packe...a onda mu je lakše da pošalje nekog "nego da se on hebava sa starešinama"

Što se PITANJA TIČE:

evo ovako - TO SU TAKOZVANI VESELJACI
ako narušiš njihov ritual uživanja hoće da se osvete i štetu naprave
Imaš toga i po Beogradu

NAJČEŠĆE VESELJACI IMAJU VEZU U POLICIJI KOJA IH ČINI TAKO VESELIJIM PA ZATO OPREZ!
tako da od pomenutih prijava i packi neće biti ništa nego će te policija praviti blesavim

JEDINO REŠENJE JE DA POŽIVIŠ DUŽE OD KOMŠIJA PA DA RESTO ŽIVOTA PROVEDEŠ U MIRU
a napisao si da su matori...

Ne, ne, ipak mora policija. I to stavi da dođe tako oko 18-19 časova uveče, dok se svi šetaju, pa da vide ljudi da je tu policija ispred njihovih vrata. Ako je varošica, odmah će da se pročuje i vidi, a njih će da pojede blam.

Prvi put tako. Drugi put tako isto, nakon nedelju dana. Pa onda prijavi da ti je neko ukrao gaće sa žice, a da ti je njihova baba pretila da će da te omađija.

Dakle, možeš da napraviš takav haos, problem je jedini što si nov pa će svi da gledaju ''svoja posla'' jer te ne poznaju.

Probaj sa svima malo da se sprijateljiš prvo pa na finjaka da doznaš o krompiroglavom kog trpiš. Poznati su mi takvi krompiroglavi i njih je lepo ljuštiti na finjaka.

A možeš i opušteno da mu napraviš sačekušu, da dođu i da mu prebiju nogu, jedno mesec dana u bolnici neće ništa na odmet da mu bude.

Policija kada dođe drugi put moraju da odvedu tog čoveka u stanicu i da daju izjavu u stanici. Ti daješ na licu mesta. Policajce u suštini zabole za to, ali bitno ti je da ti imaš na papiru da si im zvao policiju. Posle moraš da paziš da on tebi ne pozove policiju za glasnu muziku ili nešto deseto.

Ja sam uspeo da izađem na kraj sa "zavisnikom od opojnih sredstava" koji je pravio žurke do 3 ujutro ( završeno pričom ) ,
sa klincima iz susedne zgrade koji su blejali na stepenicama i cirkali do sitnih sati ( bitulit na sva mesta za sedenje) , ali sa bračnim parom sa decom iznad , koji su što se kaže "dobri u duši" ali prvi put u gradu i prvi put u zgradi - ratujem i danas i jedva da smo neki pomak napravili ( ili su deca porasla).
Pri tome ratujem i sa restoranom koji doduše , 1-2 puta mesečno napravi haos do 3 ujutro pa celo naselje ne spava

Iako je kuća, to je "objekat za kolektivno stanovanje" jer su pola kuće prodali vama ( ako sam dobro shvatiuo) pa bi možda i pomoglo da zoveš Komunalnu ( čujem da kod vas u Vojvodini stvarno rade nešto) ili da vidiš čak i Poresku jer se komšija bavi tom nekom delatnošću a verovatno nije prijavio firmu i ne plaća porez.

Možda jedino da odete na koju nedelju a u dvorište da istovariš 2 tone balege ( 1 ona kola seoska, mislim da nije ni skupo ) da ti malo prihranjuje muškatle a oni neka pocrkaju.

Da li delite priključak za vodu, struju, septičku jamu? Da počneš time da ih ucenjuješ ?

I na kraju - prodaja ostaje rešenje, pa još ako im useliš nekog narkomana - idila ;)

- - - - - - - - - -

Ma otici i direktno na salter.Nema od telefona nista.

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

Jeste policija nadlezna,ako navedes da te psuju i prete.Za najsitniju pretnju,moraju da reaguju.

- - - - - - - - - -

Osim toga, prijava telefonom može da se eskivira, zato, ako se ne odazivaju iitd, neka podnese PISANU prijavu koju predaje u stanici. Ako na to ne odreaguju., načelnik rizikuje tužbu i packe...a onda mu je lakše da pošalje nekog "nego da se on hebava sa starešinama"[/QUOTE

Не,не. Није то таква кућа. Знам на шта мислиш...једна кућа-два улаза ,али није то. Одвојене су куће, свака за себе. Мој зид дневне собе са спољне стране куће је уствари већ у њиховом дворишту, али они не контају да је тај зид заправо мој зид,а не њихов зид за наслањање ствари. И као што рекох, ишао сам,пробао лепо,пробао ружно...онда они мало посклањају те ствари, али су толико штрокави да за 2 недеље максимално опет на мом зиду буде наслоњен сав циркус, бициклови, даске...и онда се то гомила док ја опет не кажем, јер просто немају осећај за другога, за комшилук. Кад бих истоварио и 5 тона балеге у двориште, они не би осетили...Волео бих да имам слику њихову да ти покажем како изгледају, па би ти било јасније...То си брате мој прљави људи,али баш прљави,јако. Мени је мајка причала да је једном у почетку ишла код њих због нечега и кад је видела спаваћу собу где спавају, умало није повратила од призора и "мириса"...тако да су они навикнути на смрад.

Back