Велики проблем!!!

Ja zbog skidanja igirca skidam igrice sa torrenta pa se nakupi virusa al opet bolje nego da ih placam po 5 HILJADA DINARA mism de ode ovaj svet ljudi nemaju leba da jedu a kao fazon furaju se cene garderobe < odece<igrica i slicno.Stvarno sramota sta smo sve doziveli.

Ti ne trebaš ni koristiti Windows. Pređi na Linuks da se ne mučiš sa reinstalacijom Windowsa. Čovječe istrošiće ti se Hard Disk ko sapun. Vidjećeš kad jednog dana kreneš sa reinstalacijom a Hard Disk ispadne iz kućišta...

Ja sam do sad skinuo igrica filmova muzike.... vise nego sto ces ti odigrati u i odslusati u zivotu a PKT ti si upravu nisam cuo jos koji gamer koristi LINUKS (hhhahah)

Ja sam do sad skinuo igrica filmova muzike.... vise nego sto ces ti odigrati u i odslusati u zivotu a PKT ti si upravu nisam cuo jos koji gamer koristi LINUKS (hhhahah)

Šta je sa tobom ???Jesi li ti glup, kakav imaš problem...pa samo glupan može raditi reinstalaciju svaki mjesec. Očigledno da se ne možeš uhvatiti u koštac sa problemom. Zato kažem pređi na Linuks da se ne patiš svaki mjesec....

To sam mu rekao iz razloga da ne instalira zbog virusa Windows svaki mjesec dana, a ne zbog igrica. Hajde, mogu razumiti što on nije razumio ali nisam mislio da i ti nećeš razumjeti....

Nemoj tako. Ja sam razumio razlog prelaska na linux, ali je još čvršći razlog zašto da ne pređe. I ja takođe skidam mnogo igara sa interneta, i imam ih mnogo instaliranih, imam mnogo još drugih aplikacija. Ma bruka. Ali vjerovatno neke druge stvari kod njega ne ferceraju. To bi mogla biti neipravna memorija ili loši sektori na hard disku, ili oštećen medij sa windowsom sa kojeg ga je instalirao ili neka druga aplikacija. Ili ima velike tendencije ka iznurivanju računara. Sve u svemu fortyfiver, ako imaš važnih podataka na disku ili ih prži,ili kupi još jedan disk.

Не разумем, на линуксу као не могу да се играју игрице?
Neke možeš igrati jer su napravljene za linux (Doom 3, Qake 4, Prey...) neke mogu tako što ćeš ih emulirati (za to ti treba jak hardver koji kupuješ u svrhu igranja igara, a ako kupuješ igraću mašinu onda na nju ne instaliraš Linux), a neke su prezahtjevne i za emuliranje. Sve u svemu, linux ti nije za igranje, a ni Mac, u stvari, windows je za sve i svašta i onaj ko misli drugačije nije u pravu.

62794464.jpg

Упалио сам комп и ово ми се појавило. Неколико пута сам рестартовао, али безуспешно. Да ли је ово до графичке или монитора или... Ако неко зна, нека ми каже шта да радим!

Pokušaj neke osnovne stvari, Clear CMOS, safe mode pa reinstal drajver za GFX, ako imaš mogućnost probaj drugu GFX, čišćenje računara od virusa sa NOD32 i malwarebaytes-om. Postoji mogućnost ako koristiš intrgrisanu grafičku karticu da ti je ram drekno. Nešto od svega toga jeste 100% nema štra drugo biti.

Ја немам појма шта ти је тај ЦМОС. Графичку немам могућност да мењам. Прошла ми је цркла пре пола године, ова сад ми је од ортака. Допунио сам драјвере од графичке малочас и сад је све у реду. Мене занима јесам ли са том допуном решио проблем за стално или ће се у међувремену вратити?

62794464.jpg

Упалио сам комп и ово ми се појавило. Неколико пута сам рестартовао, али безуспешно. Да ли је ово до графичке или монитора или... Ако неко зна, нека ми каже шта да радим!
Nosi to u servis , može biti svašta.
Primer radi - prekjuče sam imao isti slučaj kod kolege , nazove me čovek uveče i kaže ćerkice bile na inrenetu , komp se smrzao , i neće da digne win ili se pojavljuju neki hijeroglifi umesto slike.
*** pošto mi je ipak kućni prijatelj pokupim se odem i vidim ja sve to i kažem "skidaj komp otkačinji sve što je zakačeno pozadi". Otvorim kućište kada ono samo što mala deca ne iskaču napolje iz njega , prašine do bola , rasklopim komp u paramparčiće znači apsolutno sve , povadio kartice ram , grafiku aman sve , čak i napajanje i rasklopio ga , i gledam , ono tri male devojčice se skupile u ćošku i onako uplašenim okicama gledaju u sto prepun svih delova i šrafića i šta "čika" radi (valjda su istog momenta prežalile kompjuter i pokopale ga) , uzmem sve usisam od prašine , što neide prebrišem sve suvom krpom , usisam i ploču i sloj prašine ispod ventilatora na procesoru , i krenem pogledam sve onako vizuelno i sklopim sve deo po deo , karticu po karticu , slot po slot sve vratim , resetujem mu BIOS vađenjem baterije , zašrafim , sklopim celo kućište zakačim deo po deo pozadi i kresnem , uđem u BIOS namestim sat i restart , i ooooooooopppppssss dignem sistem iz prve i sve radi perfektno.
tako da ...

Ја немам појма шта ти је тај ЦМОС. Графичку немам могућност да мењам. Прошла ми је цркла пре пола године, ова сад ми је од ортака. Допунио сам драјвере од графичке малочас и сад је све у реду. Мене занима јесам ли са том допуном решио проблем за стално или ће се у међувремену вратити?

E buraz, ako ne znaš šta je Clear CMOS, onda ti njega fino na servis. Ako želiš nešto naučiti, nema frke. Mi ćemo ti objasniti neke stvari. Za početak, Clear CMOS se radi tako da potražiš jumper na ploči kod kojeg piše Clear CMOS, on stoji na 2 pina, a na istom mjestu imaju 3 pina. Skineš jumper sa onih pinova na kojima je trenutno i postaviš ga tako da ovaj put stoji na srednjem pinu, i na onom pinu koji je do tad bio slobodan. Nakon 5sec vratiš jumper u prvobitni položaj. Evo ti i video tutorijal:

.

Jumper nije uvijek u blizini baterije, pa ga potraži po ploči. Inače, sličan način je da izvadiš tu bateriju i da je vratiš nakon 5sec.
Što se tiče drajvera za GFX, postoji mogućnost da je bio oštećen od virusa. Kakav je u tebe antivirus. Samo nemoj reći da je avira ili avast.
Takođe bi bilo pametno da računar malo očistiš od prašine, kokica, kikirikija, čipsa, ribica i svih ostalih razbijača za dosadu uz fejs.

Ako ti se to dešava i u biosu onda mijenjaj grafiku....
Не дешава се у биосу. Све буде нормално док се не појави прозор у којем бирам на који ћу налог да се улогујем. Мада, ево сад после допуне драјвера ми се на једном налогу све нормализовало, док на другом углавном све. Тачније, они квадратићи са стрелицама што означавају пречице су скроз црни. Е сад, пошто на овом другом нису такви, контам да је то због неких подешавања. Да ли би знао рећи која би то отприлике могла бити подешавања?

Nosi to u servis , može biti svašta.
Primer radi - prekjuče sam imao isti slučaj kod kolege , nazove me čovek uveče i kaže ćerkice bile na inrenetu , komp se smrzao , i neće da digne win ili se pojavljuju neki hijeroglifi umesto slike.
*** pošto mi je ipak kućni prijatelj pokupim se odem i vidim ja sve to i kažem "skidaj komp otkačinji sve što je zakačeno pozadi". Otvorim kućište kada ono samo što mala deca ne iskaču napolje iz njega , prašine do bola , rasklopim komp u paramparčiće znači apsolutno sve , povadio kartice ram , grafiku aman sve , čak i napajanje i rasklopio ga , i gledam , ono tri male devojčice se skupile u ćošku i onako uplašenim okicama gledaju u sto prepun svih delova i šrafića i šta "čika" radi (valjda su istog momenta prežalile kompjuter i pokopale ga) , uzmem sve usisam od prašine , što neide prebrišem sve suvom krpom , usisam i ploču i sloj prašine ispod ventilatora na procesoru , i krenem pogledam sve onako vizuelno i sklopim sve deo po deo , karticu po karticu , slot po slot sve vratim , resetujem mu BIOS vađenjem baterije , zašrafim , sklopim celo kućište zakačim deo po deo pozadi i kresnem , uđem u BIOS namestim sat i restart , i ooooooooopppppssss dignem sistem iz prve i sve radi perfektno.
tako da ...

Није то сигурно. Чистим ја комп кад год га отварам, додуше не толико темељно као ти, али ипак...

E buraz, ako ne znaš šta je Clear CMOS, onda ti njega fino na servis. Ako želiš nešto naučiti, nema frke. Mi ćemo ti objasniti neke stvari. Za početak, Clear CMOS se radi tako da potražiš jumper na ploči kod kojeg piše Clear CMOS, on stoji na 2 pina, a na istom mjestu imaju 3 pina. Skineš jumper sa onih pinova na kojima je trenutno i postaviš ga tako da ovaj put stoji na srednjem pinu, i na onom pinu koji je do tad bio slobodan. Nakon 5sec vratiš jumper u prvobitni položaj. Evo ti i video tutorijal:

.

Jumper nije uvijek u blizini baterije, pa ga potraži po ploči. Inače, sličan način je da izvadiš tu bateriju i da je vratiš nakon 5sec.
Što se tiče drajvera za GFX, postoji mogućnost da je bio oštećen od virusa. Kakav je u tebe antivirus. Samo nemoj reći da je avira ili avast.
Takođe bi bilo pametno da računar malo očistiš od prašine, kokica, kikirikija, čipsa, ribica i svih ostalih razbijača za dosadu uz fejs.

Хвала на видеу, али не бих баш да експериментишем ако нема преке потребе. Ако се овај проблем врати некада, можда ћу ово и покушати. А што се тиче антивируса, користим нод!

Back