Велики проблем!!!

gepard393

Zainteresovan član
Poruka
159
Имам велики проблем. Мој буразер је купио неку веб камеру. Е сад, проблем настаје када убацим инсталациони ЦД. Уместо да крене са инсталацијом оно мени јавља следеће: An error has occurred in the script on this page.
Line: 3
Char: 2
Error: Automation server can't create object
Code: 0
URL: file:///E:/Setup/UI/enu/code.is

Do you want to continue running scripts on this page?

Yes No

После тога било да кликнем јес или ноу, исто ми се вата. Долази питање на ком језику хоћу да се изврши инсталација, али нема никаквих опција доле да се настави, прекине итд.
Зна ли ико у чему може бити проблем. Био бих му много захвалан!
fctd6t7f.jpg

Ma puko ti je windovs , samo ti nisi to do sada primećivao.
Sve u svemu za ovo sam skoro 100% siguran da će se na kraju završi reinstalacijom windovsa.
Нема шансе да је пук'о, форматир'о сам га релативно скоро, пре једно два месеца у вр' главе. Сад скидам неке драјвере, па шта буде!

Е, људи, скинуо сам неке драјвере, и оно ми написало неку грешку, као не може да отвори егзе фајл. Недуго затим су ми комп и фајрфокс полудели. Кад селектујем неки фолдер, оно ми селектује 10 фолдера, двоклик отвара десет истовремено. А у фајрфоксу ми кад год кликнем на нешто, отвара нови прозор, колутић миша неће да ради итд. Под хитно обрисах тај егзе фајл, ал га, зачудо, у канти нема. Но битно је да је проблем нестао. Ако неко зна шта је то било нека јави. А молио бих да ми неко нађе драјвере, јер после овога ја се не усуђујем. Камера се зове: "Logitech webcam C100"

]Нема шансе да је пук'о[/B], форматир'о сам га релативно скоро, пре једно два месеца у вр' главе. Сад скидам неке драјвере, па шта буде!

Е, људи, скинуо сам неке драјвере, и оно ми написало неку грешку, као не може да отвори егзе фајл. Недуго затим су ми комп и фајрфокс полудели. Кад селектујем неки фолдер, оно ми селектује 10 фолдера, двоклик отвара десет истовремено. А у фајрфоксу ми кад год кликнем на нешто, отвара нови прозор, колутић миша неће да ради итд. Под хитно обрисах тај егзе фајл, ал га, зачудо, у канти нема. Но битно је да је проблем нестао. Ако неко зна шта је то било нека јави. А молио бих да ми неко нађе драјвере, јер после овога ја се не усуђујем. Камера се зове: "Logitech webcam C100"
Dete popio si viruščinu da mu para nema.
Ja lepo rekao format c: .

Probaj sa drajverima na Logitech sajtu.

Kod:
http://www.logitech.com/en-au/435/6424?section=downloads&bit=&osid=1

Касно је сад. Док сам ја чекао админе да ми одобре поруке, мој брат је већ отишао и заменио камеру за неку другу, и нема више проблема. Хвала у сваком случају!

Dete popio si viruščinu da mu para nema.
Ja lepo rekao format c: .

На основу чега тврдиш да је вирус засигурно? Форматирао сам комп нема два месеца. Одмах инсталиран најновији Нод32, редовно га допуњујем. Не верујем да би неки вирус могао тако незапажено да прође. А и да јесте вирус, није једини лек поново га форматирати!

A, zašto odmah format?? Format je uvijek zadnja opcija...Od toliko programa za čišćenje virusa ti bi odmah format...
:) da li si video onu prvu sliku?
"Script eror" unutar Internet Eksplorera i to sa java scriptom (ono nije .is već .js)
U prevodu : otišao je main engin koji radi sa java scriptom , tj svi programi koji rade pod javom ili sarađuju sa javom neće raditi ispravno dok se deo koji radi unutar windowsa sa javom ne popravi , inače neće pomoći ni reinstalacija jave , kao ni osvežavanje samoga windovsa (ovo je iz ličnog iskustva).
Jednostavno MORA nov Win.

:) da li si video onu prvu sliku?
"Script eror" unutar Internet Eksplorera i to sa java scriptom (ono nije .is već .js)
U prevodu : otišao je main engin koji radi sa java scriptom , tj svi programi koji rade pod javom ili sarađuju sa javom neće raditi ispravno dok se deo koji radi unutar windowsa sa javom ne popravi , inače neće pomoći ni reinstalacija jave , kao ni osvežavanje samoga windovsa (ovo je iz ličnog iskustva).
Jednostavno MORA nov Win.
А шта је тај мејн енџин и на који начин може да се зезне нешто с њим. И још бих те питао да ли то може да узрокује проблеме и на фајрфоксу, пошто ми некад закочи и прикаже овакву поруку: "A script on this page may be busy, or it may have stopped responding. You can stop the script now, or you can continue to see if the script will complete.". А и кад скидам зип и егзе фајлове, не скине их лепо јер не могу да их отворим после.

neni ono liči na xp bez servis pakova i i sve one animacije poisključivane da bi radio brže , moera da je i sama mašina poprilično stara i slaba , pogotovu za današnje programe.

Јесте хр, али је сервис пак 3, а за анимације си исто погодио. Чуо сам раније да ће комп брже да ради ако се све то погаси, ал, искрено, ја и не видим неко значајније побољшање у том погледу! А машина је из 2004. ако те занима. Тад је била одлична, сад је мало застарела, ал се држи:)))

Poslednja izmena:
А шта је тај мејн енџин и на који начин може да се зезне нешто с њим. И још бих те питао да ли то може да узрокује проблеме и на фајрфоксу, пошто ми некад закочи и прикаже овакву поруку: "A script on this page may be busy, or it may have stopped responding. You can stop the script now, or you can continue to see if the script will complete.". А и кад скидам зип и егзе фајлове, не скине их лепо јер не могу да их отворим после.
Ovako pošto je xp u pitanju , ali i , inače generalno svi internet eksploreri su do srži integrisani u windowse , svaki deo IE i WMP-a je integrisan u windows i služi ne samo za pokretanje IE i WMP nego generalno za rad ceo windowsa.
Moraš da shvatiš da grešku koju tebi izbacuje je posledica oštećene komponente samoga windowsa , ne samo IE-a , zato ima posledice i po ostale programe kao i posledice po rad celoga windowsa što si osetio i na radu windowsa kada si krenuo da "experimentišeš" da te podsetim :
Original postavio gepard393
Е, људи, скинуо сам неке драјвере, и оно ми написало неку грешку, као не може да отвори егзе фајл. Недуго затим су ми комп и фајрфокс полудели. Кад селектујем неки фолдер, оно ми селектује 10 фолдера, двоклик отвара десет истовремено. А у фајрфоксу ми кад год кликнем на нешто, отвара нови прозор, колутић миша неће да ради итд. Под хитно обрисах тај егзе фајл, ал га, зачудо, у канти нема. Но битно је да је проблем нестао. Ако неко зна шта је то било нека јави.
Znači da si negde najverovatnije pokupio neki malware ili neki virus koji je prepisao deo koda unutar pojedinih , osnovnih dll datoteka , od čijih ispravnosti zavisi ispravan rad windowsa , kažem osnovnih jer u pitanju su glavni pokretački programi (main engin) u windowsu (negde unutar system32 foldera pod windowsom).
Nisi prvi sa ovom greškom ako te to teši najverovatnije ni zadnji , jednostavno ne isplati se tražiti kvar i lokalizovati fajl , pa pisati deo koda što je praktično nemoguće jer nemamo osnovni source-kod u kome se piše windows , a i nisam programer da bih to radio. tako da ti ostaje samo ... ono šta sam napisao u prvom postu.

Па, добро ако је тако. Знаш ли онда где бих мог'о на нету наћи неки бутабилни хр у случају да успем да наговорим брата да поново форматирамо комп. И зар је могуће да један нод32, за кога сам чуо да је најбољи антивирусни програм, не може ништа против тог малвера и вируса. Не знам сад више ни да ли треба да се трудим да то допуњујем стално кад не вреди!

Па, добро ако је тако. Знаш ли онда где бих мог'о на нету наћи неки бутабилни хр у случају да успем да наговорим брата да поново форматирамо комп. И зар је могуће да један нод32, за кога сам чуо да је најбољи антивирусни програм, не може ништа против тог малвера и вируса. Не знам сад више ни да ли треба да се трудим да то допуњујем стално кад не вреди!
Slušaj ja lično imam loša iskustva sa NOD-om , neću da zalazim u detal ali ako nemaš originalni antivirusni softver , a taj NOD se plaća koliko ja znam , uzmi i stavi kombinaciju besplatnoga antivirusa ja predlažem Avast - registruješ ga na netu i ne razmišljaš sledećih godinu dana , automatski skida zakrpe više puta dnevno (neko će ti predložiti i druge ali ja neću) i preporučujem program Malwarebytes

Знам за аваст, био ми је на компу пре форматирања, није лош. Ал кад сам форматир'о, одлучио сам се за нод. Јесте то тачно да се нод плаћа, ал ја сам га скин'о са нета, ишчепрк'о однекле серијски број, тако да ме је коштао 0 дин.

Back