Veliki problem (za mene), ne snalazim se

Ne izdajem ga jos uvek..tek sam usao u njega pre nekoliko dana posto mi ni kljuc nije dao..to je sada jedan brlog kojiprvo moram da sredim pa tek onda da dajem oglas..

Kako god.Ti si vlasnik pa polako.Sredi stan i dovedi ga u stanje za izdavanje.Bice to sve dobro.Kad budes imao dodatni prihod od kirije imaces i vece mogucnosti da ocu priustis dobru negu a sebi jednog dana bolju egzistenciju.Srecno u sredjivanju i pronalazenju dobrih stanara.

Da li iko zna info da li je placanje privatnih ambulantnih kola jedini nacin da se bolesnik preveze iz tacke A do tacke B? I da li za vadjenje krvi i te analize moram da dovodim privatnu ambulantu u dom ili mozda postoji neka usluga vadjenja krvi i dobijanja potrebnih rezultata o drzavnom trosku? Do uputa nij eproblem da dodjem ali da li mi ista znaci? Da li patronazne sluzbe pri domovima zdravlja vrse ovakve usluge i kako se do njih dolazi?

Poslednja izmena:
Danas sam dobila neki prospekt sa cenama laboratorije, ta postoji u većini gradova, izlazak naplaćuju 300 din, a vađenje krvi 90. Onda ti možeš sam odneti to na analizu ako imaš uput. Ako te zanima koja je laboratorija, šaljem ti na pp. I cene su im nešto mnogo niske, kks je 220 din.

Hvala Marge. Da, u privatnom je domu. I izgleda da postoji ta varijanta sto si rekl, da sestra u domu izvadi krv, a da je ja odnesem. I to cu probati sa uputom za laboratoriju u DZ, da je tamo odnesem i onda mi je sve free. Mada, treba mu samo KKS, urea i kreatinin. Najgore mi je sto mu treba snimak pluca. Sve to za konzilijum. Snimanje cemo da odradimo u DZ ali prevoz do DZ nece uopste biti prava sitnica - 5.000din povratna voznja privatnim ambulantnim prevozom. Probacu sa Hitnom pomoci da ga oni voze. Platicu i njima ali su oni bar jeftiniji za 1500din povratno...

Pa mogu da probam. Desna strana tela mu je cudna..to je verovatno posledica operacije tumora na mozgu. Pomera i ruku i nogu u svim pravcima, ali na noge ne moze. Ruku pomera, ali ne moze da drzi olovku u ruci recimo. I njemu je cudno, nista ga ne boli ali tako je. Razmisljao sam da ga ja vozim s obzirom da nije nepokretan potpuno pa da je kao klada..mogu valjda iz kolica da ga prebacim u kola, pomoci ce koliko moze. NE znam da li recimo, na pulmologiji gde ga vodim postoje kolica koja bi mogla da se uzajme? A i moram da doznam da li sa njim takvim mogu da dodjem do ulaza u bolnicu..krug bolnica sa kolima mrzim vise nego ista..

Ako u domu imaju kolica, pozajmi od njih. I ako ti nisu dovoljno velika kola, uzmi taxi ali traži u koja mogu i kolica. Taksisti uglavnom imaju mogućnost da uđu u krug bolnice. To jednostavno dogovoriš sa dispečerom, pa će svakako biti jeftinije nego kola specijalno namenjena za prevoz bolesnika.

Marge, stvarno ti puno hvala na odgovorima, dosta mi pomazes. I sad jos jedno mega giga glupo pitanje - kada ga sa uputom prebacim u DZ za snimanje pluca, kako oni to obavljaju sa nepokretnim bolesnicima? Jel to sve izvodljivo? Prosto se prvi put susrecem sa tako necim i ne umem ni da se postavim niti da se ponasam pa postavljam ovako glupa pitanja..

Ah..verujem da ti je tesko. Ja bas danas otisao u dom kod ovog mog..posmatram ga..pokusavam u sebi da probudim ono nesto ali jok..a kao brine se sto sam, eto uzeo slobodan dan danas zbog njega i sto sam proveo nekoliko sati u domu zdravlja da bih uzeo upute. Zakazao sam mu rtg pluca i konzilijum..odbija da ide..kaze da mu je to mrcvarenje i mene i njega i da kazem tom ko ga salje na plucno da mu kazem da on nece. Eto, jednostavno nece. Nisam mu rekao od cega boluje, doduse. Ali eto, on nece na konzilijum, a u meni uopse nema onog necega da zapnem, da ga ubedjujem..ni sam ne znam..:(

Imam bioloskog oca. Za ovih 25 godina smo u nekom kao kontaktu samo kada mi je pravio raznorazne probleme. Da bih pre izvesnog vremena dobio poruku od njegove sestre (moje, jelte tetke) da je operisan i da je u sok sobi. Iako me to nije doticalo raspitao sam se i saznao od dr da je imao tumor na mozgu, da je maligno i td. Svestan je ali 'psihicki izmenjen', rece doktor. Sada je na mene sve palo jer sada, u ovom stanju svi brisu ruke od njega. Ima penziju. Nekoliko meseci je nije podizao, tako sam cuo. On iz bolnice nema gde sem u dom. I to sam se snasao i nasao odlicnu varijantu. E sad, kako se procenjuje njegova uracunljivost u ovakvoj situaciji? Dakle on mozda NECE u dom, ali smatram da njega niko ne pita sta hoce ili nece jer drugo mesto nema gde da ide. Tu je onda momenat kako doci do njegovog novca kojim bi se dom placao? Koja je procedura? Da li iko od vas mozda zna, samo da prosto znam odakle da krenem? Hvala, ljudi!!!

Misli pozitivno.

Back