Veliki problem sa brijanjem

• Začetnik teme Začetnik teme Araon
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Araon

Elita
Poruka
18.385
Imam dva problema pri brijanju i posle brijanja...

Prvi: imam bradu oštru kao igle, u prvih 1,2,3 mogu da se obrijem tek ako je brijač nov novcijat inače imam osećaj kao da mi neko zabada i vadi igle iz brade dok se brijem, pogotovo na vratu i centralnom delu brade, probao sam Mach 3 power crveni, zeleni, sad sam uzeo ProGlide, on ima 4 crte, kako će se to pokazati ne znam...

Drugi problem: posle brijanja, sutradan, pojavi mi se kao blagi osip sa obe strane jabučice (samo na tom donjem delu vrata, nije ni bubuljica već samo crvenkaste tačke koje prođu same od sebe (valjda me tu dodiruje odeća)... Probao sam balzame, razne aftershave-ove i uvek isto...

Ako ima neko neki savet bilo bi lepo da napiše. Kapasim se konstantno.

Imao sam prije par godina sličan problem...na vratu desno od jabučice malo crvenila i pokoja sitna bubuljičica...prošlo je kad sam prestao da koristim bilo kakav after shave nakon brijanja...znači 90% vjerovatnoće da ti neka hemikalija iritira kožu,ta sredstva su inače puna hemije...

A da nije do pene,ili sapuna koji koristis za brijanje ?

Ja koristim ovcje mleko (to je u sapunu) ....kada brijem noge, jer najgladje ide sa tim sredstvom.
Ima da se kupi u DM i Lilly parfimerijama...

Gruv, razmišljao sam i o tome, ali me nekako strah da ne stavim after, razmišljam kako ću tek najebati ako to ne uradim...

Pink, razlika je u brijanju ostalih delova tela i brade, bradu brijemo mnoooooogo češće, dlake su oštrije, koža osetljivija...

Gruv, razmišljao sam i o tome, ali me nekako strah da ne stavim after, razmišljam kako ću tek najebati ako to ne uradim...

Pink, razlika je u brijanju ostalih delova tela i brade, bradu brijemo mnoooooogo češće, dlake su oštrije, koža osetljivija...

E tako sam i ja razmišlja,bila mi je frka da se ne pogorša ili proširi ako izbacim bilo kakvu dezinfekciju..bio sam uporan neko vrijeme i ono prođe :lol:
znači slobodno,ali ne očekuj da odmah prođe,treba ipak vremena,ne sjećam se više koliko...

Poslednja izmena:
Probaj pripremu pred brijanje,ima ona fora sa vrelim peškirom valjda,pa onda kažu da ako nanosiš gel ili penu četkicom omekšavaš bradu...

Posle brijanja se umij hladnom vodom,to zatvara pore i smanjuje iritaciju(provereno u vojsci), a balzam moraš sam da nađeš koji ti odgovara. Koža je tvoja i reaguje specifično,nema univerzalne preporuke.

Pa bas zato sto brijes svaki dan, treba proizvod da bude prirodan,
a ne da primas u sebe svakakve hemije.

I ono ce smeksati dlake :aha:

Dala sam ti savet - pa ti ako hoces poslusaj.

Koza zna da bude crvena, i da se pojave tackice nakon depilacije - za to pomaze bebi puder.
Smiri kozu - i ne bude tackica ;)

Razmisli.....

E tako sam i razmišlja,bila mi je frka da se ne pogorša ili proširi ako izbacim bilo kakvu dezinfekciju..bio sam uporan neko vrijeme i ono prođe :lol:
znači slobodno,ali ne očekuj da odmah prođe,treba ipak vremena,ne sjećam se više koliko...

J b g meni treba nešto sad, trpim ovo već godinama...

Probaj pripremu pred brijanje,ima ona fora sa vrelim peškirom valjda,pa onda kažu da ako nanosiš gel ili penu četkicom omekšavaš bradu...

Posle brijanja se umij hladnom vodom,to zatvara pore i smanjuje iritaciju(provereno u vojsci), a balzam moraš sam da nađeš koji ti odgovara. Koža je tvoja i reaguje specifično,nema univerzalne preporuke.

Znaš i sam kakva su brza vremena, nemam pripremu ni za šta, pa, ni za to... Šta da radim... To sa četkicom ću da probam, a hladnom vodom se i umivam uvek.

J b g meni treba nešto sad, trpim ovo već godinama...

Znaš i sam kakva su brza vremena, nemam pripremu ni za šta, pa, ni za to... Šta da radim... To sa četkicom ću da probam, a hladnom vodom se i umivam uvek.
Jbg svi bi htjeli brza rješenja ali ne ide to tako..nemoj se brijati jedno 20-ak dana,mjesec,izduraj nekako...pa se onda obrij,i nakon toga završi sa after šejvovima...evo ja ga ne koristim par godina i nemam problema

Imam dva problema pri brijanju i posle brijanja...

Prvi: imam bradu oštru kao igle, u prvih 1,2,3 mogu da se obrijem tek ako je brijač nov novcijat inače imam osećaj kao da mi neko zabada i vadi igle iz brade dok se brijem, pogotovo na vratu i centralnom delu brade, probao sam Mach 3 power crveni, zeleni, sad sam uzeo ProGlide, on ima 4 crte, kako će se to pokazati ne znam...

Drugi problem: posle brijanja, sutradan, pojavi mi se kao blagi osip sa obe strane jabučice (samo na tom donjem delu vrata, nije ni bubuljica već samo crvenkaste tačke koje prođu same od sebe (valjda me tu dodiruje odeća)... Probao sam balzame, razne aftershave-ove i uvek isto...

Ako ima neko neki savet bilo bi lepo da napiše. Kapasim se konstantno.

Natempiraj da se brijes posle kupanja ili tusiranja. Dlaka je mnogo meksa kada upije vodu. Ili probaj da nekoliko minuta pre brijanja preko lica stavis peskir natopljen toplom vodom.

Jbg svi bi htjeli brza rješenja ali ne ide to tako..nemoj se brijati jedno 20-ak dana,mjesec,izduraj nekako...pa se onda obrij,i nakon toga završi sa after šejvovima...evo ja ga ne koristim par godina i nemam problema

Kad se ne bih obrijao mesec dana odrao bih vrat češanjem, tu sam na matorog mog.

Natempiraj da se brijes posle kupanja ili tusiranja. Dlaka je mnogo meksa kada upije vodu. Ili probaj da nekoliko minuta pre brijanja preko lica stavis peskir natopljen toplom vodom.

Uvek se i brijem posle tuširanja... Ni to znači ne pomaže...

koristi obicnu kremu, nemoj after shejv. naprimer onu plavu niveu, najobicniju a koza ce ti biti ok. i penu ako koristis sa alkoholom, obicno pise mentol na njima, te zaobidji ako imas iritacije. i puno pomaze da omeksas bradu pre brijanja, vlazi malo toplom, ali bas toplom vodom skoro vrelom celo lice

Poslednja izmena:
Pustiš bradu od 10-tak dana, potkraćuješ trimerom br. 2 ili 3 jednom u 10 dana.
I rešio si problem iritacije kože, bubuljica, afteršejeva, crvenila, noževa sa 4 sečiva....i sl.
Kako ovo praktikujem, u poslednjih 4 - 5 god., preporodio sam se.

Mogu da izdržim bradu do 4,5,6 dana, sve preko toga hoću da oderem kožu sa vrata, sve me svrbi..

koristi obicnu kremu, nemoj after shejv. naprimer onu plavu niveu, najobicniju a koza ce ti biti ok. i penu ako koristis sa alkoholom, obicno pise mentol na njima, te zaobidji ako imas iritacije. i puno pomaze da omeksas bradu pre brijanja, vlazi malo toplom, ali bas toplom vodom skoro vrelom celo lice

Stalno omekšavam bradu pre brijanja, gledaću da izbacim pene sa mentolima i tome slično, ali kreme ne mogu, nekako se osećam ljigavo kada namažem kremu a i koliko znam krema zatvara pore, to ove žene blebeću non-stop o tome..

mozda ga iritira sam cin brijanja, ne prija to svakoj kozi (moja daleko bolje reaguje na depilaciju nego na brijac, iako naravno ne radi se o istoj vrsti dlake). nego sto ti rece neko gore, pustaj bradu pa skracuj samo sa vremena na vreme, pa da vidis kako ce da bude. muskarci i onako uglavnom bolje izgledaju sa bradom.

mozda ga iritira sam cin brijanja, ne prija to svakoj kozi (moja daleko bolje reaguje na depilaciju nego na brijac, iako naravno ne radi se o istoj vrsti dlake). nego sto ti rece neko gore, pustaj bradu pa skracuj samo sa vremena na vreme, pa da vidis kako ce da bude. muskarci i onako uglavnom bolje izgledaju sa bradom.

Ne mogu da puštam bradu jer me iritiraju dlake po faci, može dan, dva, tri, posle toga je već ćao... Videću nešto da smislim, ubi me ovo... A i imam malo osetljivu kožu tog dela samu po sebi, ne face nego vrata.

Imao te probleme, i rešio slično što neki već napisaše. kad sam prestao da koristim afteršejvove, a uz njih i razne mečove i druge svemirske brijače, sve izašlo na dobro. Umijem se vrelom vodom, najobičnija krema, malo da odstoji, pa jednokratnim brijačima, i na kraju ispiram ladnom. Uvek čist peškir za brisanje takođe.

Pa pokušaj onda da ne stavljaš after šejv neko vrijeme...i da umjesto pjene koristiš neki sapun dječiji...tako sam ja,i kažem ti prošlo je...

- - - - - - - - - -

Imao te probleme, i rešio slično što neki već napisaše. kad sam prestao da koristim afteršejvove, a uz njih i razne mečove i druge svemirske brijače, sve izašlo na dobro. Umijem se vrelom vodom, najobičnija krema, malo da odstoji, pa jednokratnim brijačima, i na kraju ispiram ladnom. Uvek čist peškir za brisanje takođe.

Ma da,prokleta hemija...prošao isto kroz to...

Back