Gedeon
Veoma poznat
- Poruka
- 14.774
Pre pada dolazi uznositost.Uradio sam to odmah stoga sam ti potrazio dokaze.
Jel imas dokaze ili priznjes da si lazovcina...???
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pre pada dolazi uznositost.Uradio sam to odmah stoga sam ti potrazio dokaze.
Jel imas dokaze ili priznjes da si lazovcina...???
Nino i ovo je katolicki krst, jer on ima taj gornji krak kraci nego ova dva sa strane.
Jel imas dokaze ili priznjes da si lazovcina...???Pre pada dolazi uznositost.
Како ти не досади демонстрација незнања, Велики Петак није дан одмора, већ дан преиспитивања сваког од нас у свјетлу страдања Христовог.Eto vidis da mozes odgovoriti konkretno kad hoces !?
I tako je,ja sam to zaista rekao i stojim iza toga ali kakve veze imaju Hristova stradanja sa jasnim odredbama 4-zapovesti koje nalazu 6-dnevni aktivan rad u toku 6 radnih dana i pocinak ISKLJUCIVO u sedmom ???
Mozda to zarazno,moguce da sam to dobio od neke kolege ovde na forumu...Како ти не досади демонстрација незнања
U redu,onda povlacim rec i sve sto sam rekao u vezi navodnog pokusaja da radni dan proglsite neradnim li zato sve tou paketu slobodno prebacite ZA BILO KOJI drugi dan kojeg nazivate praznikom i ujedno neradnim danom, ukljucujuci i dan uskrsa.Велики Петак није дан одмора,
Jel to jedini dan u kojem se trebamo licno preispitivati,odakle vam to,ko vam je to nalozio / preporucio / zapovedio ?већ дан преиспитивања сваког од нас у свјетлу страдања Христовог.
Kakve bre subote nesreco teoloska,zar je moguce da ne vidis da me zpravo pitas dali je spasenje od zakona ili od Zakonodavca ?Ви сте типично фарисејски заглавили код суботе и ни милиметра напријед, само ми одговори на просто питање да ли је спасење од суботе или од Господа?
Сваки дан се Хришћанин треба преиспитати по смирају тог дана о својим дјелима, али Велики Петак је по црквеној заповијести читав дан посвећен томе, нема пјевања, нема свирања, нити ичег другог што би одвлачило пажњу, строги пост и преиспитивање уз присјећање на Спаситељеву жртву.Jel to jedini dan u kojem se trebamo licno preispitivati,odakle vam to,ko vam je to nalozio / preporucio / zapovedio ?
Tako je,sa ovim se potpuno slzem li onda kazes ovo:Сваки дан се Хришћанин треба преиспитати по смирају тог дана о својим дјелима,
Hjde d pojasnimo - jel se po tebi hriscani ne trebaju preispitivti CITVI DAN u toku citavog zivota ?али Велики Петак је по црквеној заповијести читав дан посвећен томе,
A sto ne bi bilo pevanja,sta fali da zajednicki slavimo i velicamo Boga kroz pesmu ??????нема пјевања, нема свирања, нити ичег другог што би одвлачило пажњу, строги пост и преиспитивање уз присјећање на Спаситељеву жртву.
Ne znam na koga to konkretno mislis ali odkud ti ideja da je to uopste bitno ?Čovek , ovaj forumaš, ne zna kolko ima subota u godini .
Mada je to viša nauka , teško shvatljivo.
Tako je,sa ovim se potpuno slzem li onda kazes ovo:
Hjde d pojasnimo - jel se po tebi hriscani ne trebaju preispitivti CITVI DAN u toku citavog zivota ?
...ili se mozda preispitivaju samo do prepodna,sta ja znam,negde do recimo oko 11.30 minuta ???
...i odkle tio ono CRKVENA ZAPOVEST,nij vljd d vam crkv postala Bog pa vam ona daje i zapovesti ???
...u smislu ne drzis zapovesti nema...sta konkretno,mozda spasenja ?![]()
A sto ne bi bilo pevanja,sta fali da zajednicki slavimo i velicamo Boga kroz pesmu ??????
...jel po vama to greh,jel po vama u nekim danima zabranjeno SLAVITI BOGA PESMOM ??????????
..
Tako je,ovo su zaista reci iz Svetog Pisma.18. А и ја теби кажем да си ти Петар, и на томе камену сазидаћу Цркву своју, и врата пакла неће је надвладати.
19. И даћу ти кључеве Царства небескога: и што свежеш на земљи биће свезано на небесима; и што раздријешиш на земљи биће раздријешено на небесима.
Колошанима:
18. И Он је глава тијела, Цркве, који је почетак, Прворођени из мртвих, да у свему Он буде први.
24. Сада се радујем у својим страдањима за вас, и у своме тијелу допуњавам што недостаје Христовим патњама, за тијело његово, које је Црква,
25. Којој ја постадох служитељ по устројству Божијем које ми је дано за вас, да у потпуности објавим ријеч Божију,
26. Тајну сакривену од вијекова и покољења, која се сада јави светима његовим;
Ефесцима 1.:
22. И све покори под ноге његове, и Њега постави изнад свега за главу Цркви,
23. Која је тијело његово, пуноћа Онога који све испуњава у свему.
Ефесцима 4.:
11. И Он даде једне као апостоле, а друге као пророке, једне као јеванђелисте, а друге као пастире и учитеље,
12. За усавршавање светих у дјелу служења, за сазидање тијела Христова;
13. Док не достигнемо сви у јединство вјере и познања Сина Божијега, у човјека савршена, у мјеру раста пуноће Христове;
14. Да не будемо више мала дјеца, коју љуља и заноси сваки вјетар учења, обманом људском, и лукавством ради довођења у заблуду;
Hajde da ga vidimo:Дакле слиједи једноставно питање
Ja sam robivek,dalje:ко си ти
Iz istog razloga iz kojeg su prvi hriscani preispitivali svetog apostola Pavla kada im je propovedao rec Gospodnju,evo dokaza:и одакле долази твој ауторитет да би ти преиспитивао Цркву
Hristos je uspostavio JEDINO ONU zajednicu koja je bila i ostala verna Njemu i koja je drzala Njegove zapovesti do dana danasnjeg.коју је установио сам Христос и који је Сам Глава Цркве?
Iz istog razloga iz kojeg su prvi hriscani preispitivali svetog apostola Pavla kada im je propovedao rec Gospodnju,evo dokaza:
Dela 17,10-12:
"...A braća odmah noću opraviše Pavla i Silu u Veriju. Došavši onamo uđoše u zbornicu Jevrejsku.
Ovi pak bijahu plemenitiji od onijeh što žive u Solunu; oni primiše riječ sa svijem srcem, i svaki dan istraživahu po pismu je li to tako.
Tako vjerovaše mnogi od njih, i od poštenijeh Grčkijeh žena i od ljudi ne malo..."
1. У то време иђаше Исус у суботу кроз усеве; а ученици његови огладњеше и почеше тргати класје и јести. 2. А фарисеји видевши то рекоше му: „Гле, ученици твоји чине што не ваља чинити у суботу.” 3. А он им рече: „Нисте ли читали шта учини Давид кад огладње, он и који беху с њим? 4. Како уђе у дом Божији и хлебове предложења поједе, које није ваљало јести њему ни онима што су били с њим, него само свештеницима. 5. Или нисте читали у Закону како суботом свештеници у храму суботу обесвећују, па нису криви? 6. А ја вам кажем да је овде већи од храма. 7. Кад бисте пак знали шта је то: „Милост хоћу а не жртвоприношење, не бисте осуђивали невине. 8. Јер је Син Човечији господар и суботе.”Tako je,ovo su zaista reci iz Svetog Pisma.
Relevantnost ?
Hajde da ga vidimo:
Ja sam robivek,dalje:
Iz istog razloga iz kojeg su prvi hriscani preispitivali svetog apostola Pavla kada im je propovedao rec Gospodnju,evo dokaza:
Dela 17,10-12:
"...A braća odmah noću opraviše Pavla i Silu u Veriju. Došavši onamo uđoše u zbornicu Jevrejsku.
Ovi pak bijahu plemenitiji od onijeh što žive u Solunu; oni primiše riječ sa svijem srcem, i svaki dan istraživahu po pismu je li to tako.
Tako vjerovaše mnogi od njih, i od poštenijeh Grčkijeh žena i od ljudi ne malo..."
Kao sto se jasno vidi,i pored vec poznate reputacije apostola,prvi hriscani su ipak hteli da svu doktrinu i propovedi proveravju Pismom kako bi tacno znali da su ti ljudi zaista od Boga i da im iznose reci Gospodnje na osnovu kojih su trebli graditi njihovu versku praksu.
Isti princip mora biti u opteku i danas - ukoliko neka verska zajednica propoveda i nalaze versku praksu suprotno od onom sto vidimo u Pismu onda je to otpadnicka zajednica koje se trebamo kloniti i ignorisati njene poruke.
Naravno,vazi i obrnuto.
Bitno je ujedno primetiti da su hriscani koji su proveravli apostola Pismom TOGA RADI bili nazvani PLEMENITIJI od nekih iz Soluna koji to isto mozda nisu radili stoga da skratim - ono sto si me pitao radim jer zelim biti plemenit u kontekst opisa apostola Pavla.
Hristos je uspostavio JEDINO ONU zajednicu koja je bila i ostala verna Njemu i koja je drzala Njegove zapovesti do dana danasnjeg.
Na osnovu ovih parametara nazalost vasa zajednic jednostvno ne ispunjava uslove stoga ne moze po nijednom osnovu biti Hristova crkva.
Ovo je preterivanje. I sam kritikujem adventiste zbog opsednutosti subotom i spisima Elen Vajt, ali ipak veruju u Svetu Trojicu i da je Gospod Isus Hrist/os bogočovek. Soteriologija im je problematična, ali ipak su hrišćani. Moj savjet za njih je: više Biblije, manje Elen Vajt. A ko je u pravu? Oni ili mi koji ih kritikujemo? Neka pitaju Boga kroz molitvu. Ko traži naći će i ko kuca otvoriće mu se, kako kaže sam Gospod.1. У то време иђаше Исус у суботу кроз усеве; а ученици његови огладњеше и почеше тргати класје и јести. 2. А фарисеји видевши то рекоше му: „Гле, ученици твоји чине што не ваља чинити у суботу.” 3. А он им рече: „Нисте ли читали шта учини Давид кад огладње, он и који беху с њим? 4. Како уђе у дом Божији и хлебове предложења поједе, које није ваљало јести њему ни онима што су били с њим, него само свештеницима. 5. Или нисте читали у Закону како суботом свештеници у храму суботу обесвећују, па нису криви? 6. А ја вам кажем да је овде већи од храма. 7. Кад бисте пак знали шта је то: „Милост хоћу а не жртвоприношење, не бисте осуђивали невине. 8. Јер је Син Човечији господар и суботе.”
Зач. 45 9. И отишавши оданде, дође у синагогу њихову. 10. И гле, ту беше човек са руком сухом; и запиташе га говорећи: „Ваља ли суботом лечити?” — да би га оптужили. 11. А Он им рече: „Који је међу вама човек који има овцу једну, па ако она у суботу упадне у јаму, да је неће узети и извадити? 12. А колико ли је човек претежнији од овце? Дакле, ваља суботом добро чинити.” 13. Тада рече човеку: „Пружи руку своју.” И пружи. И постаде здрава као и друга.
С обзиром на вашу острашћеност суботом, да Христос није дошао прије двије хиљаде година већ у данашње вријеме, да ли би ти јуче заједно у хору са том заједницом коју помињеш викао распни Га? Добро промисли прије него што одговориш.
Naravno da ne a ocito i ne znas zasto pa evo ti malo materijala da konacno nesto NAUCIS iz Pisma a ne samo da pausalno citiras:1. У то време иђаше Исус у суботу кроз усеве; а ученици његови огладњеше и почеше тргати класје и јести. 2. А фарисеји видевши то рекоше му: „Гле, ученици твоји чине што не ваља чинити у суботу.” 3. А он им рече: „Нисте ли читали шта учини Давид кад огладње, он и који беху с њим? 4. Како уђе у дом Божији и хлебове предложења поједе, које није ваљало јести њему ни онима што су били с њим, него само свештеницима. 5. Или нисте читали у Закону како суботом свештеници у храму суботу обесвећују, па нису криви? 6. А ја вам кажем да је овде већи од храма. 7. Кад бисте пак знали шта је то: „Милост хоћу а не жртвоприношење, не бисте осуђивали невине. 8. Јер је Син Човечији господар и суботе.”
Зач. 45 9. И отишавши оданде, дође у синагогу њихову. 10. И гле, ту беше човек са руком сухом; и запиташе га говорећи: „Ваља ли суботом лечити?” — да би га оптужили. 11. А Он им рече: „Који је међу вама човек који има овцу једну, па ако она у суботу упадне у јаму, да је неће узети и извадити? 12. А колико ли је човек претежнији од овце? Дакле, ваља суботом добро чинити.” 13. Тада рече човеку: „Пружи руку своју.” И пружи. И постаде здрава као и друга.
С обзиром на вашу острашћеност суботом, да Христос није дошао прије двије хиљаде година већ у данашње вријеме, да ли би ти јуче заједно у хору са том заједницом коју помињеш викао распни Га? Добро промисли прије него што одговориш.
Kako je to potvrdio subotu?Naravno da ne a ocito i ne znas zasto pa evo ti malo materijala da konacno nesto NAUCIS iz Pisma a ne samo da pausalno citiras:
4-ta Vozja zapovest definitivno ne brani ubiranje bilo kakvih plodova /rodova za utolivanje gladi vec su to branili fariseji koji su tokom vremena namecali neke njihove obicaje na racun izricitih Bozjih zapovesti.
Iz ovog jasno proizlazi da Isus nije krsio subotu nego ju je potvrdio cak i svojom smrcu i svojim vaskrsenjem u prvi dan s sedmice.
Sledece pitanje ?
A sad Hristovo počivanje u grobu ima veze sa subotom a?Naravno da ne a ocito i ne znas zasto pa evo ti malo materijala da konacno nesto NAUCIS iz Pisma a ne samo da pausalno citiras:
4-ta Vozja zapovest definitivno ne brani ubiranje bilo kakvih plodova /rodova za utolivanje gladi vec su to branili fariseji koji su tokom vremena namecali neke njihove obicaje na racun izricitih Bozjih zapovesti.
Iz ovog jasno proizlazi da Isus nije krsio subotu nego ju je potvrdio cak i svojom smrcu i svojim vaskrsenjem u prvi dan s sedmice.
Sledece pitanje ?
Pocivanje i vaskrsenje svakako ali JEDINO u kontekst toga da je Isus pokazao da je subota i dalje ostaje za Bozji narod a ne kao sto si ti govorio da je subota navodno simbolizirala Hristov prestoj u grobu !!!A sad Hristovo počivanje u grobu ima veze sa subotom a?
Не говорим то ја већ апостол Павле.Pocivanje i vaskrsenje svakako ali JEDINO u kontekst toga da je Isus pokazao da je subota i dalje ostaje za Bozji narod a ne kao sto si ti govorio da je subota navodno simbolizirala Hristov prestoj u grobu !!!
Tako je u Jevr.4 !Не говорим то ја већ апостол Павле.