Veliki pad cena nekretnina u Beogradu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne, ne...ovo je "Veliki pad cena nekretnina..." tema a ne "Opisivanje samog sebe"!!!!!!!!!!!!!!!!!!

I, da ne zaboravim....Beograd je metropola....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Covek je najsavrsenije bice na svetu,kojeg svaka budala moze napraviti,ali to ne znaci da ce takav vid razmnozavanja dovesti do enormonog nataliteta,a time i porasta potraznje za matropolskim nekretninama !!!!

ima sve od toga što je napisao i to je ono što hebe naše komarce....
nije mi jasno to stalno predskazivanje cena....kakve su - takve su. ako neko žli da živi ovde, onda to treba da plati.
p.s. a napisala sam onakav komentar zato što se mnogo trudi ni oko čega. mene niko neće ubediti da beograd nije metropola....pa, nije ovo ..ne znam, ne bih nekog da uvredim, ali na primer....doboj.

a da li moze da ovde neko zivi,a da ne plati?.....:).........a ako vec i plati,da li mozda dobija neku svoju zvezdu na nekom plocniku(beogradskom asfaltu)?

pa koga zabole hoce li tebe neko ubediti da Bg nije metropola.........svako valjda cim promoli nos iz svog stancica(koji kosta koliko kosta) u Bg vidi o kakvoj "metropoli" je rec......

zapravo,Bg samo LICI na metropolu.....znaci,ima tu nesto od svih onih odlika koje cine metroplu,ali cim se malo zagrebe po povrsini,vidi se da sve to funkcionise u stilu "rasturene bande"......

ja sam se rodio ovde,i zivim 29 god u Bg,i naravno da ga volim kao rodni grad,ali sada ne mogu da tvrdim nesto sto nije...

inace,dobro si potrefila kada si spomenula DOBOJ......Bg zadnjih godina funkcionise kao neki OGROMNI Doboj.......sve sa stotinama hiljada bosanaca........oni,ljudi,ovde u Bg se valjda osecaju kao da su kod kuce....

to što si netrpeljiv prema bosancima je tvoj lični problem.....znaš li koliko u njujorku ima tako nekih koji su došli sa strane zbog nevolja u domovini (pa i srba, naravno) i kolike su kese za đubre već u 21h na sred brodveja i koliko jurcaju policijska kola i koliko klošara ima svoj karton na ventilaciji metroa i niko neće da kaže da njujork nije metropola...zato što on to jeste.
i šta sad - cene...takve su kakve su. drastično neće pasti (pogledaj od kog je datuma tema, pa - ništa).

Poslednja izmena:
to što si netrpeljiv prema bosancima je tvoj liični problem.....znaš li koliko u njujoruku ima tako nekih koji su došli sa strane zbog nevolja u domovini (pa i srba, naravno) i kolike su kese za đubre već u 21h na sred brodveja i koliko jurcaju policijska kola i koliko klošara ima svoj karton na ventilaciji metroa i niko neće da kaže da njujork nije metropola...zato što on to jeste.
i šta sad - cene...takve su kakve su. drastično neće pasti (pogledaj od kog je datuma tema, pa - ništa).

ja nisam netrpeljiv prema bosancima,samo konstatujem da ih puno ima u Beogradu.....a i konstatujem da se neki bosanac iz npr Doboja koji trenutno zivi u Bg-u,oseca kao kod kuce u Doboju ili gde vec u bosni.......mislim,krece se uglavnom medju svojim bosancima,jer su povezani kao "creva" sto se kaze,na sve strane cuje bosanski naglasak,funkcionise po nekom bosanskom mentalitetu itd,itd........malte ne,ispada da mu je svejedno je li u Doboju ili Beogradu.......

naravno to se moze primeniti i na neke druge narode i narodnosti nase bivse SFRJ(crnogorci)......koji sa sobom u bg donose svoj nacin zivljenja i ponasanja iz svoje otadzbine........

mislim,da ne budem pogresno shvacen,ja nikoga ne mrzim samo konstatujem cinjenicna stanja.....

nego,da li ti to uporedjujes Njujork i Beograd? :)....

naravno da Njujork JESTE metropola.....a naravno da Bg nije metropola......kako sam rekao Bg samo LICI na metropolu....

tek se ocekuje da cene nekretnina padnu.....kada kriza ovde bude uzela pun zamah......verovatno od jeseni pa na dalje....

@Pričalica

Na osnovu tvojih postova može se zaključiti sledeće,

ili si investitor (a nisi), ili si skoro kupila stan na kredit po astronomskoj ceni ili pokušavaš da prodaš stan po astronomskoj ceni.

Jedino ljudima iz gore navedenih grupa može toliko smetati pad cena nekretnina.

Konkretno meni je svejedno da li će kvadrat otići na 10.000 ili pasti na 500, nit imam nameru da kupujem niti da prodajem bilo šta u skorijoj budućnosti.

@borisbg

U istoj situaciji sam kao i ti, niti kupujem niti prodajem ali nije li normalno pomalo razmišljati o budućnosti.Kuća u kojoj zivim je na placu koji je kupio deda pre mnogih ratova.Već peta generacija stasava u toj kući.
Deda kupio
Otac sredio kako valja
Ja tek po neki ekser udario
Vreme je da se širimo, odvajamo i da svako ima pravo na svoje, na svoj zivot i na svoju zaostavštinu.
Stoga nije nebitno da li su cene astronomske ili nisu.Većina Beograđana je u podređenom stanju u odnosu na ljude koji su se doselili naročito nakon devedesetih.
Nismo imali njive po bivšim republikama, nismo doterali šlepere kojekakvih potrepština i sa njima otvarali prodavnice i stovarišta.....
Stoga nije nevazno koliko vredi kvadrat.Mi samo mozemo da kupimo ili prodamo plodove sopstvenog rada.

@Pričalica

ili si investitor (a nisi), ili si skoro kupila stan na kredit po astronomskoj ceni ili pokušavaš da prodaš stan po astronomskoj ceni.

Konkretno meni je svejedno da li će kvadrat otići na 10.000 ili pasti na 500, nit imam nameru da kupujem niti da prodajem bilo šta u skorijoj budućnosti.
Mislim da si pogresio o tome da nekom smeta pad cena nekretnina.
Poenta vica je da nema nekog drasticnijeg pada cena...sezonske fluktuacije i prilagodjavanje desavanjima u okruzenju nisu smetnja.
Verujem da bi svi mi voleli da cene nekretnina padnu bilo gde pa da mozemo da kupimo stan bez nekih vecih trzavica. Na zalost, stan je jos uvek kapitalna investicija i tako ce verovatno ostati jos dugo. Stanovnistvo na globalnom nivou se povecava a ne smanjuje tako da ce zivotni prostor biti sve veci i veci problem. Samim tim cene nikako ne mogu drasticno da padaju bilo gde. Ali to je vec neko drugo pitanje...

@Pričalica

uopšte nisi pogodio...nisam ništa od toga i ne smeta mi pad cena nekretnina (mada bih volela da padnu cene hrane, benzina i tako to...)
nit' imam potrebe da kupujem, nit' da prodajem, a još manje da gradim...jedino što gradim su kule u pesku i to kad sam na moru.
nego sam, očigledno, malo matorija od svih vas ovde i znam kako je bilo i kako je sad....cene su uvek blago rasle...ponekad stanu, malo padnu, pa opet skoče...i to nikad ne padnu za toliko koliko skoče - uvek skoče mnogo više. trenutno mislim da je neki plafon cena u bgd-u i da se cene neće menjati jedno vreme...
a pošto će opet biti odobreni jeftini krediti za stanove - iha....
mene lično ne interesuje ni kupovina ni prodaja...može mi se da me ne interesuje.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back