Veliki Brat

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo, ako nesto mislim o Mikiju mislim da je za devojke u kuci bolje da ostane Miki u kuci jer je uvek bolje biti u drustvu nekog decka koji je popularan, pametan, nego nekog ko je obican.
Frenetični aplauz
a030.gif

a075.gif

a035.gif

Уосталом, ништа вас не кошта да одете и да чујете мало другу страну, зар не? ;)

Коју "другу страну"? Ликове који су прочитали "1984" и замишљају да у овом Реалити-шоу терају људе да верују да је 2+2=5, иначе их затварају у собу са пацовима и муче електрошковима, па би сад да објашњавају људима колико је то погубно? Подсећа мало на оне бабе које су искрено веровале да од гледања филмова нормални људи постају убице и сл., ако то виде на филму.

Пријатељу, приче о тоталној контроли и опуштено гледање забавног ТВ програма су две потпуно различите ствари. "Велики брат" је једноставно нова форма која у себи спаја форму квиза (такмичари се такмиче за награду), ТВ серије (такмичари живе свој живот и ступају у односе што се нон-стоп снима) и наградне игре (гледаоци гласају, и тиме учествују у наградној игри). Све што си написао о "Великом брату" односи се на телевизију уопште, а баш да видим ко ће од вас "противника" Великог брата да себи запечати телевизор, и себи забрани филмове, серије или забавни интернет-садржај. Када ми неки монах, или обичан свештеник, каже да је "Велики брат" штетан, ја ћу тај став прихватити, јер ми то сигурно не каже лик који пије пивџану гледајући утакмицу, или скрива порњавеле по забаченим фолдерима на харду. А овако, да прича то неко ко и нема ништа против телевизије, него само против ове емисије, то већ нема никаквог смисла. "Велики брат" је само продукт масовне ТВ-културе, и као такав се ни по чему не разликује од било чега осталог, осим једино по томе што је, као концепција, за нас нов.

Узгред, чисто ради опште културе: "Велики брат" нико не гледа 24 сата дневно, нити гледа како неко врши нужду по купатилима, већ погледа једном дневно преглед најинтересантнијих догађаја, који траје 45 минута, и у којем дефинитивно нема инсерата са људима како седе на шољи, док их камера снима.

Ovi novi vade VB.. Nisam mogla da smislim
one stare ukutjane.. i sad ih nekako dozhivljavam
kao chopor, a ne kao grupu ljudi.. Nishta pametno
da se chuje, ili lepo da se vidi, danima.
Pochela sam bila da se preispitujem, da nisam
postala jedna od njih.. ili su oni zaista reprezentativna
grupa - nas. :?

Ma ko god "oni" bili i ma shta god "mi" bili. :?

Oni su slika našeg društva... :) Dosta njih je nalik njima...baš su bili dosadni dok ovi novi nisu ušli...a i Slaviša davi sa njegovim pametovanjem...on će da govori nekome kako se farba stolica!!! :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back