@zoja
Primećen član
- Poruka
- 590
To po cemu je Lepa postala legenda, nemam nameru da objasnjavam. Svi znaju kakav je pevac Lepa Lukic i koliko je snimaka izvorne muzike snimila za arhiv radio-Beograda, kao i da je interprettor desetina pesama u duhu tradicionalne muzike.
Sve to je nebitno da ti sam nisi poentirao ono sto sam ja rekao.
Ne moras da u datom trenutku imas para, ne moras da imas hitove, da bi bio legenda.
A ako je zaista i usla zbog para, to manje govori o njenom statusu zvezde, a mnogo vise o bolesnom vremenu u kojem zivimo.
Razmisli, da su zivi - njeni ispisnici Silvana i Toma Zdravkovic, od cega bi ziveli u svojoj sedamdesetoj... Morali bi da se ponizavaju na razne nacine kao sto je i ulazenje u uzasne reality programe.... Dobar je primer velikog Sabana Bajramovica, kome se predsednik drzve tek na grob setio da donese penziju istaknutog umetnika.
Ako je i usla zbog para, usla je tamo kao jedno od najvecih imena srpske narodne muzike - pre nje samo gospodje Mara Djordjevic i Ksenija Cicvaric (raspitaj se ko su i kako je ova poslednja zavrsila zivot u bedi), uz nju Vasilija i Silvana, a posle njih samo Merima Njegomir.
I dalje - Lepa je zvezdetina za sve instant zvezdice.
"Velikani" kako ih ti nazivaš su imali mozga pa dok su bili u zenitu slave, lepo se obezbedili za stare dane, a ne kao Lepa prokockali i šta su imali i šta nisu (tako kažu, ma boli me uvo), a Toma Zdravković, čiju sam muziku baš volela, eh, tek taj bi naderao, ali zato što je za života sve profućkao i propio. Šaban Bajramović nije imao mozga da uplaćuje socijalno da mu udovica ima bar neku crkavicu, a isto kao i T.Zdravković trošio na kafane i društvo, pa sad narod treba da izdvaja za nacionalnu penziju nekih takvih.
A kad pominješ Merimu, vidiš kako je žena pametna, ume lepo svoj lep glas da unovči i svoju decu da obezbedi, čisto sumnjam da bi ona ušla u kuću VB.
Ma idi begaj.
Poslednja izmena od moderatora: