- Poruka
- 200.823
ajde, ajde nije ti zena kanta za isporucivanje deteta..![]()
Upravo tako, ali nije ni kanta iz koje samo izvadiš i baciš dete. A to rade mnoge žene, na žalost. I ne mogu da se složim da je više slučajeva gde muškarci nateraju ženu da radi abortus. Uostalom ako je tako zašto ti, kao žena, podržavaš tu torturu muškaraca nad jadnim ženama?
Naravno da ne mogu ni ja da tvrdim da je više slučajeva gde muškarac, inače otac nerođenog deteta, na zna da je tom detetu oduzeta mogućnost da živi. Mada, za ovakve slučajeve znam, za onde prve ne znam.
Ne znam zašto neki, kao alternativu abortusu, spominju nekakve "masovne" trudnoće? Kao alibi pominju talibane i šiptare sa puno dece. Ako spominjemo 10-ak trudnoće jedne žene, zar onda ne pričamo i o 10-ak abortusa te iste žene? A to je glavni problem. Nije problem neka devojčica koja nije bila obaveštena o zaštiti i koju je zeznuo neki neodgovorni muškarac (mada je pitanje da li ju je on zeznuo ili njeni roditelji, koji je nisu upoznali sa mogućim problemima), već su problem povratnice na abortus. One koje znaju za zaštitu, ali ne žele da je koriste.
Žena koja zatrudni, a neće da rodi, treba da bude svesna odgovornosti koju taj čin nosi. Treba da bude svesna da je to mogla da spreči, i pre i nakon začeća.
A ja sad pitam one koji zastupaju neograničene abortuse, šta kažu kad takva žena prvi put uradi abortus. Pa šta kažu kad se vrati drugi put, pa treći, pa... ko zna koji put. Prvi put, pa eto, desilo se. Nije pazila devojka, zanela se malo. Drugi put, uh, pa i nije baš previše nešto mudra ta devojka. Treći put... a da ona to ne radi namerno, jer joj je država omogućila takvo ponašanje? Valjda joj jeftinije od spirale, femidoma, kondoma, pilule?