Velike demonstracije protiv zakona o abortusu

Mozda nisam dobro postavila pitanje,hocu da kazem da nemas prava nikome da oduzmes zivot,pa ti se upravo boris protiv toga,drugo ako bi kastrirao zenu presudio bi mozda nekoj buducoj deci koju je mogla roditi,a nije zato sto bi im oduzeo mogucnost radjanja.Ako bi abortus bio jako skup,ako bi pre abortusa zena morala da ide kod psihologa kako bi joj se pomoglo da prihvati nastalu situaciju,ako bi se mladi edukovali,kada bi ziveli u drzavi u kojoj vlada prosperitet,kada bi ljudi dobijali privilegije za drugo,trece...dete(deciji dodaci,letovanja,zimovanja,popusti razni-kod nas toga ili nema ili je jadno) za abortus bi se verovatno odlucivali jedino oni koji imaju neki debeo razlog za tako nesto.

Право казне и диктатура државе над онима који чине свесне злочине према немоћнима је једина могућа јер и комунизам је пуко јер се заснивао на свести

Ne lupaj. Naravno da nije bubreg.
Fetus je neodvojivi deo zene iz prostog razloga sto ne moze samostalno da funkcionise,nije covek,jos uvek,prema tome,zena,jedino ona,ima pravo da odluci sta zeli da uradi sa sobom,svojim telom i svojim zivotom.
Vladane,vreme kad se Crkva pitala za sve i imala udela u svim sferama drustva je ooodavno proslo.

Како прошло,тако ће да се ВРАТИ!!!
И није у питању црква,него Хришћанство као религија и начин живота...

Znaci,ti bi Vladane,zabranio abortus?
Bravo.
I sta bi tacno postigao time?
Da li ti stvarno mislis da bi tako resio problem prekida nezeljenih trudnoca?
Nelegalne klinike bi cvetale jedna za drugom.
Ako je neko resio da ne rodi dete,snacice se.
Pravo resenje je izbaciti veronauku iz shkola i uvesti seksualno vaspitanje,to bi podiglo u vecoj meri svest kod dece i verovatno bi uticalo na smanjenje abortusa jer bi devojcice i decaci bili obavesteni o nacinima kontracepcije.

Ali,cekaj...da...i seks je greh...i kontracepcija.
Ipak apstinencija. Da,to je resenje.

Колико су неку људи плитки...и безобразни....

Nino,ne preteruj!

Ali u jednom si u pravu. Treba tu negde oko 8. razreda (za svaki slucaj) uvesti i seksualno vaspitanje, da bar znaju da se zastite.;):ok:

Ко ће нормалан,дијете у 8. разреду учити такве ствари?
Па то су још дјеца...
А ако су довољно одрасли за такве ствари,онда су вјероватно довољно одрасли да одхране дјецу коју направе!

Па то су још дјеца...
А ако су довољно одрасли за такве ствари,онда су вјероватно довољно одрасли да одхране дјецу коју направе!

kakava fenomenalna...logika

a) to su jos djeca pa ni ne treba nista o seksu da znaju
b) u slucaju da to ipak naprave nek se snadju...kako znaju i umiju....tj. stici ce ih...pravedna kazna...za nesto sto smo im mi propustili objasniti te je, zapravo, nasa pogreska...

ovo mora da je varijacija ne temu "grijehova predaka"?

:zcepanje:

Па то су још дјеца...
Нека родитељи пређу у СИПЦ и нек га уче правим вредностима.А не ''сексуалном образовању''.Односно обезобразовању.

U redu je,Vladane.
Ti ces nekome da kazes sta ce da radi sa svojim telom?
Mozda pre 200 godina.

Ovde nije rec o svom telu,abortus nije samoubistvo.

Ne lupaj. Naravno da nije bubreg.
Fetus je neodvojivi deo zene iz prostog razloga sto ne moze samostalno da funkcionise,nije covek,jos uvek,prema tome,zena,jedino ona,ima pravo da odluci sta zeli da uradi sa sobom,svojim telom i svojim zivotom.
Vladane,vreme kad se Crkva pitala za sve i imala udela u svim sferama drustva je ooodavno proslo.

Hahahaha ovo je vrh shovinizma.......u najboljem slucaju po zene,fetus je njihov 50% kao i ochev....a inace je individualno bice.

Da li se klinke .... sa 12
ili IH NEKO ....

Ima rezliek kolega.... velike.:roll:

Jedino ako ih neko siluje ;)

Trudnoća je plod ljubavi izmedju dvoje ljudi... E sad, ljubav sa 14-15-16 godina je jako slepa, tj devoke uglavnom vole kretene pa je bozja kazna ako sa takvim ostane u drugom stanju a jos je kreteni primoraju da rodi ;) Kad se osvesti onda postaje pakao - drugarice oko nje idu na fakultet, izlaze... A ona... Je zavrsila svoj zivot.

Drugo je to kada ona kao zrela devojka sa 25 recimo se zaljubi i ipak trezvenije glave udje u sve to a ne ono kao: " mama stomak mi raste, mora da sam se prejela " :lol:

Ae inkvizicijo i malogradjani, nazad u pećinu 19 veka
:cool:

Hahahaha,brani ubistva a druge naziva inkvizicijom :hahaha:

Mislite malo ljudi.......pre nego sto napisete nesto:hahaha:

fetus uzima hranu preko majke..sasvim prirodno i normalno, a majka nema nikakva prava da unishti zzivot u sebi. ''moje telo'', pa shta? ako nisi zzelela trudnocu, mogla si da koristish kontacepciju, nismo u kamenom dobu, na kraju krajeva, ko ne zzeli decu, ne treba ni da ima sex!

:ok:

Upravo to,niko te ne tera......

@Tema

Abortus je dokazan kao cisto ubistvo,i to iz svih mogucih aspekata.
Drugo,sam taj cin je krshenje svih prava mushkarca,ako se ne zabranjuje abortus kao prvo treba izjednaciti pravo oca da odlucuje o abortusu.

Cinjenica je da je nov zivot ocev isto toliko kao i majchin,prvo da se to izjednaci....:ok:
Ako majka ima pravo da se odluci na abortus,onda mora i otac da ima ista prava......deluje malo surovo da ti neko na silu ubije dete ako vec oces da rodis,A?....pa tako deluje i nekom ocu koji zeli dete.......ionako je u vecini slucajeva otac taj koji sudeluje u ovom cinu.
Ili da ne moze da se izvrsi bez odobrenja OBA nazovi roditelja.

Trece,zabrana ne vezano da li je to ubistvo ili ne(a jeste) moze samo da donese dobro drzavi i narodu koji u njoj zivi,korist bi bila visestruka....znaci,cak i da nije ubistvo,niko normalan ne moze da bude protiv toga........osim naravno ako nije unapred isplanirao/isplanirala da hvata ljude na dete,pa mu/joj ovo dodje kao jedan veliki adut u buducem zivotu......a zivoti?ko ih ebe,da se ja dobro udam:roll::bljak:

• Podržavam
Reactions: Oya
prvo treba izjednaciti pravo oca da odlucuje o abortusu.

Cinjenica je da je nov zivot ocev isto toliko kao i majchin,prvo da se to izjednaci....:ok:
Ako majka ima pravo da se odluci na abortus,onda mora i otac da ima ista prava......deluje malo surovo da ti neko na silu ubije dete ako vec oces da rodis,A?....pa tako deluje i nekom ocu koji zeli dete.......ionako je u vecini slucajeva otac taj koji sudeluje u ovom cinu.
Ili da ne moze da se izvrsi bez odobrenja OBA nazovi roditelja.

Trece,zabrana ne vezano da li je to ubistvo ili ne(a jeste) moze samo da donese dobro drzavi i narodu koji u njoj zivi,korist bi bila visestruka....znaci,cak i da nije ubistvo,niko normalan ne moze da bude protiv toga........osim naravno ako nije unapred isplanirao/isplanirala da hvata ljude na dete,pa mu/joj ovo dodje kao jedan veliki adut u buducem zivotu......a zivoti?ko ih ebe,da se ja dobro udam:roll::bljak:

Samo jedno pitanje...kako tacno mislis da bi ove tvoje,zaista genijalne zamisli,izgledale u praksi?
Kako bi ti,zenu koja zeli da abortira,primorao da to ne uradi,naterao da bude majka,jer potencijalni otac zeli dete?
Da li nam je potrebna neka posebna ustanova gde bi sve te klinke,zene drzali vezane za krevet 9 meseci pod nadzorom strucnjaka?

Samo ti sanjaj :zaljubljena:

Па то су још дјеца...
Ovaj...da li si ti skoro pricala sa nekom devojcicom,6,7,8 razred o sexu,momcima? :lol:
Ja,jesam. Krstila sam se a ateista sam.
Njima je pod hitno potrebno seksualno obrazovanje.
Sada,ranije nego ikada stupaju u seksualne odnose,imaju iskrivljenu sliku o musko zenskim odnosima,bolje da ih vaspita skola na tu temu nego TV.

Samo jedno pitanje...kako tacno mislis da bi ove tvoje,zaista genijalne zamisli,izgledale u praksi?

Kako bi ti,zenu koja zeli da abortira,primorao da to ne uradi,naterao da bude majka,jer potencijalni otac zeli dete?

Da li nam je potrebna neka posebna ustanova gde bi sve te klinke,zene drzali vezane za krevet 9 meseci pod nadzorom strucnjaka?

Kao i svaki drugi zakon :roll:..mogu i detaljnije ako me bas ne kapiras.

Kaznom ;).......isto kao i lopove,za to ti se toliko i toliko robija pa ti gledaj da te uhvate ili ne uhvate.

Mislim,kakvo je ovo zadnje pitanje?:roll:

Ovaj...da li si ti skoro pricala sa nekom devojcicom,6,7,8 razred o sexu,momcima? :lol:
Sada,ranije nego ikada stupaju u seksualne odnose,imaju iskrivljenu sliku o musko zenskim odnosima,bolje da ih vaspita skola na tu temu nego TV.

Pa nije tu u pitanju samo seksualno obrazovanje,nego celokupna kultura nacije.

Od tv-a,casopisa,mode itd.

Poslednja izmena:

Какво сексуално образовање?Оно што човек покупи од куће то је оно што пресудно утиче на човека.Породица треба да је православно хришћанска.А таквих готово да нема.

Ја мислим баш црква.И ти Истински Православна је оно чему треба да се врате срби.Па ће све бити у реду.

Какво сексуално образовање?Оно што човек покупи од куће то је оно што пресудно утиче на човека.Породица треба да је православно хришћанска.А таквих готово да нема.

Kad bi slusali Crkvu po pitanju seksualnih odnosa,verovatno ni ti ni ja ne bi sedeli veceras ovde i kucali gluposti.
Sta tacno imas protiv seksualnog obrazovanja?
Ne svidja ti se ideja da ljudi imaju sex uopste ili sta?

Kad bi slusali Crkvu po pitanju seksualnih odnosa,verovatno ni ti ni ja ne bi sedeli veceras ovde i kucali gluposti.
Sta tacno imas protiv seksualnog obrazovanja?
Ne svidja ti se ideja da ljudi imaju sex uopste ili sta?

Kaд би познавала хришћански начин живота не би то писала.Колико векова су људи живели побожно.А ето нас итекако има.

..kako bi sprechio da devojka ne abortira kod nelegalnih doktora?
..na stranu shto u tom sluchaju niko verovatno ne bi ni znao da je bila trudna,
ukljuchujuci i oca deteta?

Ovako......da napomenem da nisam strucnjak,ali evo par stvari.

Zabranis preglede tog tipa privatnim klinikama(kazna-zatvaranje klinike i oduzimanje dozvole za rad,pa ko voli nek izvoli) ;)

Pregledi tog tipa samo u drzavnim ustanovama.

E sada.....kada se u drzavnoj ustanovi utvrdi trudnoca,lepo ime,prezime,svi podaci,i naravno verovatno neki vid pomoci tim roditeljima itd.

Znaci stroga evidencija.......ostaje ti samo da se uopste ne kontrolises,ali kada to ne uradis primetices da si trudna tek kada izraste stomacic......a tada ce i svi drugi primetiti pa ce se chedomorstvo tesko prikriti.......i samo ovom malom procedurom ce se svesti na statisticku gresku.;)

A ko misli da mu se isplati.....neka.....kazna ce odraditi svoje.

Ovako......da napomenem da nisam strucnjak,ali evo par stvari.

Zabranis preglede tog tipa privatnim klinikama(kazna-zatvaranje klinike i oduzimanje dozvole za rad,pa ko voli nek izvoli) ;)

Pregledi tog tipa samo u drzavnim ustanovama.

E sada.....kada se u drzavnoj ustanovi utvrdi trudnoca,lepo ime,prezime,svi podaci,i naravno verovatno neki vid pomoci tim roditeljima itd.

Znaci stroga evidencija.......ostaje ti samo da se uopste ne kontrolises,ali kada to ne uradis primetices da si trudna tek kada izraste stomacic......a tada ce i svi drugi primetiti pa ce se chedomorstvo tesko prikriti.......i samo ovom malom procedurom ce se svesti na statisticku gresku.;)

A ko misli da mu se isplati.....neka.....kazna ce odraditi svoje.

Aha.
i onda,dodje neka klinka,16 godina,trudna,ovaj njen zapalio,sta ce,gde ce...izlaza nema,skoci sa Brankovog.
Recimo.
Ali nema veze,sama je kriva,tako joj i treba.

Back