Evo me.
Pa, znam jedan par sa tako velikom razlikom i jednu udovicu čiji je muž bio puno stariji, nije to lako.
Dobar deo se vidi i ovde na temi: sve je to zbog interesa, tu je ljubav nemoguća....živeti sa takvim preovlađujućim stavom okoline je teško, čak i kad te boli dupe šta neko misli. Tu okolinu čine i njihove porodice, prijatelji, poznanici....Mlađa žena je uvek optužena da je sa njim samo zbog zbog para, da hoće da ga obrlati pod stare dane, a on je u ludim godinama, juri sopstvenu mladost....blabla...čak i kad se iz aviona vidi da to nije slučaj.
Muškarac iz ovog para koji znam je na kraju svu imovinu prepisao na decu i odselio se kod nje u njen stan, ali njegova deca su i dalje u fazonu da je matori prolupao, a ona to koristi. Da ti pripadne muka.
Drugo, takođe pomenuto, žena mora da se pomiri sa tim da će biti udovica, možda i samohrana majka. Nema garancije, naravno, ali ako ide po redu (a dobro je dok ide po redu, što kaže narod), mora da bude spremna na to. Ova udovica koju znam, obožavala je tog svog starog muža, i on je umro kad je ona imala oko 40 godina. Nisu imali dece, jer je on smatrao da ima previše godina za to. Ona se nikad nije preudala, imala je uvek neke vezice tu i tamo, ali nikad nije došla u fazu da makar sa nekim živi. Sad je i ona već baba, sama živi 20 godina, teško joj je, sve to vreme jako pati za decom, ali sama kaže da je imala divnog čoveka pored sebe i da niko posle nije mogao da ga zameni.
Elem, uglavnom je poenta da te neke stvari koje obični parovi lako rešavaju, lako im ide, parovi sa velikom razlikom moraju da zaginu za to. I što je jača emocija i svi ti udarci više bole, izgleda. A treba ti snaga i za sve ono kroz šta svaki par prolazi i što nema veze sa godinama - prilagođavanje, uobičajeni porblemi, svađe i svađice, promene kroz koje se prolazi vremenom....