Velika kriza u Ukrajini: Isključeno 90 odsto kapaciteta termoelektrana!

Тихи

Starosedelac
Banovan
Poruka
186.690

Velika kriza u Ukrajini: Isključeno 90 odsto kapaciteta termoelektrana!​

U Ukrajini je isključeno devedeset odsto kapaciteta termoelektrana koje se nalaze u vlasništvu države, pokazuju podaci kompanije "Ukrenergo".

Foto: Shutterstock/ Menna

Šezdeset odsto kapaciteta, prema informacijama ukrajinske agencija UNIAN, ne funkcioniše jer nema uglja.

Ukupno, kako se navodi, ne radi 14 energoblokova što predstavlja rekord. U toku je remont na još šest. Samo tri od 23 bloka državnih termoelektrana funkcionišu.

Kako podseća Sputnjik, Ukrajina ove jeseni ima velikih problema sa deficitom energenata koji su potrebni, između ostalog, za proizvodnju struje. Jedan od razloga za to je situacija sa naglim porastom cena gasa, kao i nedostatak uglja.

Ranije su zvaničnici samoproglašene Luganske narodne republike saopštili da je zvanični Kijev izrazio želju da kupi ugalj iz Donbasa.

https://www.b92.net/biz/vesti/svet.php?yyyy=2021&mm=11&dd=14&nav_id=2056101

Sta je ovo drugovi NATO-guzzi?!?!

Zasto zapad ne posalje ugalj svojim saveznicima u Ukrajini? Zasto je zapad ostavio svoje saveznike da se smrznu ko gomno na Bjelasnici???

Gde je Amerika??? Gde je Bajden da pomogne?

Zaspao izgleda z:D

04142011-10v.jpg

Velika kriza u Ukrajini: Isključeno 90 odsto kapaciteta termoelektrana!​

U Ukrajini je isključeno devedeset odsto kapaciteta termoelektrana koje se nalaze u vlasništvu države, pokazuju podaci kompanije "Ukrenergo".

Šezdeset odsto kapaciteta, prema informacijama ukrajinske agencija UNIAN, ne funkcioniše jer nema uglja.

Ukupno, kako se navodi, ne radi 14 energoblokova što predstavlja rekord. U toku je remont na još šest. Samo tri od 23 bloka državnih termoelektrana funkcionišu.

Kako podseća Sputnjik, Ukrajina ove jeseni ima velikih problema sa deficitom energenata koji su potrebni, između ostalog, za proizvodnju struje. Jedan od razloga za to je situacija sa naglim porastom cena gasa, kao i nedostatak uglja.

Ranije su zvaničnici samoproglašene Luganske narodne republike saopštili da je zvanični Kijev izrazio želju da kupi ugalj iz Donbasa.

https://www.b92.net/biz/vesti/svet.php?yyyy=2021&mm=11&dd=14&nav_id=2056101

Sta je ovo drugovi NATO-guzzi?!?!

Zasto zapad ne posalje ugalj svojim saveznicima u Ukrajini? Zasto je zapad ostavio svoje saveznike da se smrznu ko gomno na Bjelasnici???

Gde je Amerika??? Gde je Bajden da pomogne?

Zaspao izgleda z:D
Красна судбина чека невернике, издајнике и конвертите. Нека их Сотона огреје ове зиме.

Док не престанемо да ти испоручујемо али може и то да се промени...јеси видео цену огревног дрвета?100 евра кубик багрема...
Ko meni isporucuje secemo nase sume ovde. Kupujem cer iz Ristovace, bagrem iz Bodjana itd.

Lozicemo kukuruz... ;)

Dok ne poskupi na 100 evra meter.... :think:

Е па ето решења,може нека робно робна размена...ко у доба обавезног откупа....мој стриц терао ракију у Срем да прода а за те паре куповао кукуруз-да измири обавезан откуп...

Ne lupeta on covek.
To sto ima u Vojvodini dovoljno je bilo dok se narod grejao na plin.

Lozicemo mi tulaja i ogrizina ko nekad
Pa sta mene briga kako se nekad i kako se greje narod ja pricam za sebe.

Niti sam rekao da ima dovoljno za celu Srbiju ili Vojvodinu ja sam napisao gde ja kupujem drva, to jest dobijam sledovanje itd. Kao i sto pravim drva na terenu.

Pa sta mene briga kako se nekad i kako se greje narod ja pricam za sebe.

Niti sam rekao da ima dovoljno za celu Srbiju ili Vojvodinu ja sam napisao gde ja kupujem drva, to jest dobijam sledovanje itd. Kao i sto pravim drva na terenu.
Ovde je svakako tema ukrajinska kriza koja je tek pocetak energetskih promena u svetu

Back