Velika Albanija-izbor Crne Gore

• Začetnik teme Začetnik teme a33
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Djordje balasevic - Ne lomite mi bagrenje

Verujem cenjeni sude da dobro poznajes ljude
Vi barem imate posla,
Jer sud je sud, a cud je cud.

Verujem cenjena glavo da si i ucio pravo
Da svakom sudis posteno,
Jer cast je cast, a vlast je vlast.

I sve po zakonu...
Za to sam prvi, ne bi bilo ove krvi
Da je bilo sve po zakonu.

Vlast je vlast, i ja to postujem.
Tu su paragrafi pa zagrabi,
Nek isto je davolu i dakonu,
Pa nek se zna...

Nek su mi gazili njivom, mojom se sladili sljivom.
Uvek je lopova bilo
Jer cuk je cuk, a vuk je vuk.

Nikada zlotvora dosta, susa mi unisti bostan
I led se prospe pred zetvu,
Al' led je led, a red je red.

I prekardasilo.
Im'o sam bagremovu sumu, tamo dole prema drumu,
Pa sam cekao,

Red je red, polako komsije
Ne moze samo da se ude da se rusi tude,
Lepo sam im rekao:

Ne lomite mi bagrenje.
Bez njih ce me vetrovi oduvati

Pustite ih moraju mi cuvati jednu tajnu zlatnu kao dukati.

Ne lomite mi bagrenje.
Pod njima sam je ljubio
Bosonogu i odbeglu od sna.

Ljudi smo cenjeni sude, pa neka bude sto bude.
Zao mi je marama crnih,
Al' plac je plac, a mac je mac.

Ne pitaj sta bi sada bilo, kad bi se ponovo zbilo,
Ne pitaj da li se kajem
Jer jed je jed, a red je red.

I sve po zakonu,
Tu su paragrafi pa zagrabi posteno
I za veru i za neveru

Red je red, sve ja to postujem
Jer vise bilo bi ubica
Nego ptica koje polecu ka severu.

Ne lomite mi bagrenje.
Bez njih ce me vetrovi oduvati
Pustite ih moraju mi cuvati jednu tajnu zlatnu kao dukati.

Ne lomite mi bagrenje.
Pod njima sam je ljubio.

O, zar moram da vam ponovim
Okanite se njih, jer sve cu da vas polomim.

Ulazi gost u kafanu i kaže konobaru
-Konobar daj jednu lozu
Ovaj mu natoči,on to strese onako snogu i kaže pljujući
-Puuu!Kako baba vozi!Konobar daj još jednu!
Ovaj mu ponovo natoči!On ponovo strese lozu i kaže pljujući
Ovaj mu ponovo natoči!On ponovo strese lozu i kaže pljujući
Konobaru to dopizdi i upita ga
-Šta ti je čoveče,ajde što ločeš ali što pljuješ?
-Ma pusti me!Dignem se ujutro i shvatim da kasnim na posao istrčim iz kuće i umjesto na autobus ko i svakog dana ja na autoput da stopiram!
Prođe jedan auto ,drugi auto ,treći....! I već mislim da sam gotov,dobit ću otkaz!Kad ono stane Ferari,ja sav sretan bacam se u sjedalo kad neka babuskara sva olinjala i ofucana za upravljačem!Baba udari po gasu,150-200-250 ,jedan auto drugi auto.....baba skreće sa autoputa na cestu! Kad odjednom kamijon ispred nas kamion i suprotnog smjera, ja se usro u gaće i govorim:" Ako nas sad izvučeš babo polizat ću te!!!!"
Konobar sav zaprepašten :
-I šta je bilo????
PUUUU!Kako baba vozi!!!!!!

bobanap:
.....sela ruga pored puta i svakom se ruga :evil:
i njoj svako 8-)

TI-- a 33......

kakv si ti idiot ??
kakva je ovo tema ??
kakve su ovo gluposti ??

a ti Torrente....ti si takva bitanga ,
na stotine tema sa slicnom temom se otvorilo i ni jednu preskocio nisi :shock:
gde tebe boli , sta ti zamisljas ??
sedis ispred tog kompa 24 sata :shock: i pljujes kako ti sta naidje :shock:
pa da ista vredis ne bi ovde iskaljivao svoje nezadovoljstvo samim sobom .

u Crnoj Gori je identicno stanje kao i u Srbiji.
vlast radi to sto radi.....i tamo i ovamo.
imamo jednak model po kome se uzima jos ovo malo sto je ostalo.
na vlasti su iste barabe kao i u Srbiji.

i nemojte da mi glumite rodoljube, pravednike ...... :evil:
sedite u sobama, beskorisni i nistavni a ovde glumite i pametujete.

i da ne zaboravim ; vi nemate pojma o Istoriji, o Politici....o nicemu
---u protivnom bi znali i kako se ovo sadasnje stanje zove, kako je doslo do ovoga svega i
sta ce tek da se desava.

bobana.

Cek polako, gde si zapela......
Znamo da nista ne znamo, al cekamo tebe da dodjes da nam kazes... :wink:

22. avgust 2007.
SRPSKA TROBOJKA U CENTRU BUDVE
Aktivisti prosrpskih opozicionih partija u Crnoj Gori posle nedelju dana u gluvo doba noći vratili srpsku zastavu na centralni budvanski trg
BEOGRAD - Srpska trobojka opet se zavijorila na centralnom budvanskom trgu Sunce. Aktivisti prosrpskih opozicionih partija Socijalističke narodne partije, Srpske narodne stranke i Narodne socijalističke stranke vratili su srpsku zastavu ispred zgrade "Montenegroturista", nakon što su je sredinom avgusta nepoznati "srbomrsci" pocepali i skinuli sa postolja.
Pošto su platili sve neophodne takse lokalnom komunalnom preduzeću, članovi opozicionih partija u gluvo doba noći vratili su zastavu na svoje mesto. Ovog puta na glavnom budvanskom trgu vijori se zvanična zastava države Srbije, dok je pre referenduma ispred sedišta ovih stranka bila postavljena trobojka državne zajednice SCG.
Odbornik SNP u SO Budva Miomir Pejović kaže za Kurir da veruje da zastavu više niko neće dirati.
- Ipak, s obzirom na to da se u Crnoj Gori ruše srpske crkve, ne bi bilo nikakvo iznenađenje da isti vandali ponovo pocepaju zastavu. Verujem da će posle svega organi bezbednosti reagovati na isti način kao prilikom dolaska Agima Čekua u zvaničnu posetu - kaže Pejović.
Podsetimo, skidanje zastave državne zajednice SCG od strane nepoznatih osoba izazvalo je lavinu optužbi i i kritika opozicionih partija na račun režima u Crnoj Gori. Policija nije pronašla počinioce, a prema nekim informacijama, zastavu je pocepala grupa mlađih Cetinjana u alkoholisanom stanju.
link: http://www.kurir-info.co.yu/arhiva/2007/avgust/22/V-09-22082007.shtml
p.s.jedna ohrabrujuca vjest sa juga!

porin50:
Ne vjerujem da ce da Albaniziraju grad, a to su koliko znam Albanci katolici i nisu
militantni, mozda je ovo neka propaganda.
Da si rekao za Plav ili Rožaje prije bih povjerovao

U ulcinju zive iskljucivo poislamljeni Albanci, dok oni u Rozaju, Plavu (delimicno), Tutinu i Sjenici (potpuno) su se nakon islamiziranja utopili u muslimanski zivalj slovenskog porijekja. Izuzetak je dio Gusinja i Vusinje u plavskoj kotlini, odnosno Dacici, Plunci, Besnik i jos dva manja sela u Rozaju. Albanci katolici su manje ratoborni i njuh je vecina u Tuzima, dolini Cijevne u Crnoj Gori, tzv. Malisori i na granici sa plemenom albansko-srpskog porijekla (ali govori srpski) KUCI sa sedistem u tvrdjavi medun, kojem i pripada i naselje Bioce na ulazu u Podgoricu. Rozaje i Plav naseljavaju dva mjesovita plemena srpsko-albanska, koji su dolaskom u pomenute kotline morali primiti islam: KUCI (srpski jezik, u 18. vijeku definitivno se odrekli rimokatolicanstva, kada i njihov vodja Lale Drekalov) i KLIMENTE (albanski jezik, prvobitno bili katolici do islamizacije...)
Inace ova dva plemena zive dugo zajedno na potezu od Lijve obale Morace do pola severne Albanije) i postepeno se pretapaju jedni u druge, zenidbom i udajom. :roll:

a33:
22. avgust 2007.
SRPSKA TROBOJKA U CENTRU BUDVE
Aktivisti prosrpskih opozicionih partija u Crnoj Gori posle nedelju dana u gluvo doba noći vratili srpsku zastavu na centralni budvanski trg
BEOGRAD - Srpska trobojka opet se zavijorila na centralnom budvanskom trgu Sunce. Aktivisti prosrpskih opozicionih partija Socijalističke narodne partije, Srpske narodne stranke i Narodne socijalističke stranke vratili su srpsku zastavu ispred zgrade "Montenegroturista", nakon što su je sredinom avgusta nepoznati "srbomrsci" pocepali i skinuli sa postolja.
Pošto su platili sve neophodne takse lokalnom komunalnom preduzeću, članovi opozicionih partija u gluvo doba noći vratili su zastavu na svoje mesto. Ovog puta na glavnom budvanskom trgu vijori se zvanična zastava države Srbije, dok je pre referenduma ispred sedišta ovih stranka bila postavljena trobojka državne zajednice SCG.
Odbornik SNP u SO Budva Miomir Pejović kaže za Kurir da veruje da zastavu više niko neće dirati.
- Ipak, s obzirom na to da se u Crnoj Gori ruše srpske crkve, ne bi bilo nikakvo iznenađenje da isti vandali ponovo pocepaju zastavu. Verujem da će posle svega organi bezbednosti reagovati na isti način kao prilikom dolaska Agima Čekua u zvaničnu posetu - kaže Pejović.
Podsetimo, skidanje zastave državne zajednice SCG od strane nepoznatih osoba izazvalo je lavinu optužbi i i kritika opozicionih partija na račun režima u Crnoj Gori. Policija nije pronašla počinioce, a prema nekim informacijama, zastavu je pocepala grupa mlađih Cetinjana u alkoholisanom stanju.
link: http://www.kurir-info.co.yu/arhiva/2007/avgust/22/V-09-22082007.shtml
p.s.jedna ohrabrujuca vjest sa juga!
pretpostavljam da iste simpatije gajiš i kad bi se u sred Subotice zavijorila šahovnica
kakva beda i licemerje.

Back