Dragon~Reborn
Iskusan
- Poruka
- 5.830

Остаје још фамилија застава са Јунион Џеком у кантону.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Au jes no njih je poveća gomila ko će ih sve sabrati
Остаје још фамилија застава са Јунион Џеком у кантону.

Au jes no njih je poveća gomila ko će ih sve sabratiAli zaista ta familija zastava je i najbrojnija. zapravo je Ujedinjeno Kraljevstvo svojim sistemom zastava imalo najveći uticaj na zastave svijeta što preko svojih kolonija koje su uglavnom preuzele neku od britanskih insignija (pomorske crvena, bijela ili plava), što zbog dopadljivog dizjna.
Ali evo nešto zanimljivo. Zastava ostrva Saint Pierre and Miquelon je po mojoj procjeni najnatrpanija zastava od svih.
Zastava u kasičnom heraldičkom maniru, je plava na kojoj je zlatni jedrenjak sa tri jarbola iraširenim jedrima, na talasastim bijelim linijama. E sad uz koplje (vezanu ivicu) se nalazi uspravna traka na kojoj su prikazana tri grba koja označavaju prve koloniste. U vrhu je heraldička zastava Baskije (na crvenom ispod bijelog zeleni kosi krst), ispod heraldička zastava Bretanje (krzno hermelina) i u dnu heraldička zastava Normandije (na crvenom dva zlatna pantera pasant gvardant a kako je desna šapa iznad ramena trebalo bi dodati rampant). Plava predstavlja okean a zlatni brod je brod Grande Hermine sa kojim je Jacques Cartier zvanično "otkrio" ovo ostrvo u Atlantskom okeanu 1536. godine. Ostvo je inače pod suverenitetom Francuske
![]()
Шта је бре ово изнад грба?
Значи колико сам схватио та поморска круна је важећи хералдички елемент да се тако изразим, хералдика је признаје као такву.Pomorska kruna. teorijski bi trebala da se satoji od prstna na kojem su naizmjenično raspoređene brodske krme i pramci, ali mopže i ovako. Ove krune su, kao i sve druge, proistekle iz antičkog običaja da se pobjednik u ratovimaq ovječa lovorovim vijencem. Na isti način su vojnici koji bi se prvo popeli na zidine utvrđenog grada ovjenćavani zidinskim vjencem odnosno krunom, ili na palisade logora nepriojatelja palisadnom kruunom i slično. To je bila i stimulativna mjera jer pored evidentnog ugleda dobije se i povelika korist budući su te krune pravljene od zlata. E sada kad su u XIV vijeku građani počeli usvajati grbove nije bilo većeg razočarenja za njih nego kad su shvatili da su krune rezervisane za plemstvo i da niukom slučaju ne priopadaju građanima pa koliko god bogati bili. Tad su se oni dośjetili jadu pa iskoristivši antički običaj dodjeljivanja zidinski, palisadnih,... kruna počeli sebi dodavati struče ili zanatlijske krune koje simbolično prikazuju djelatnost kojom se bavi armiger. U carskoj ruskoj heraldici je postojao taj sistem kruna, koji se oživljava u savremenoj ruskoj heraldici, a vidim da ni Amerikanci nijesu ravnodušni i da sve više građana stavlja strukovne krune na svoje grbove kako bi priokazali svoje osvjedočene uspjehe u struci.
Значи колико сам схватио та поморска круна је важећи хералдички елемент да се тако изразим, хералдика је признаје као такву.
Када си нас овако лепо упознао са фамилијама застава ( осим оних насталих по угледу на Јунион Џек како рече колега Dragon~Reborn) онда би могао да нас частиш и са неким забранама везане за заставе, тј. шта се не сме стављати на заставу, наравно ако си упознат са тим.Познато ми је да вексилологија толерише нијансе боја за разлику од хералдике.
Па постоје нека правила, није ваљда све допуштено.Има ли ко је поље важније о неког другог , вероватно оно уз јарбол.Где сме да иде грб на застави ако га има, или може било где?Ne rzumijem u kom smislu "ne smije". Predpostavljam da se ne stavlja predstava grba sa štitom , kaciggom i opstalim elementima mada sam i takve zastave viđao. A ja to više da pokrenem diskusiju. Naravno Veksilologija priznaje bilo koju boju i bilo koju nijansu koja se može opistai nekim standardom, načešće pantone ili RGB a i bilo koji drugi je prihvatljiv.
Па постоје нека правила, није ваљда све допуштено.Има ли ко је поље важније о неког другог , вероватно оно уз јарбол.Где сме да иде грб на застави ако га има, или може било где?
Морала би застава да буде јединствена претпостављам, ко све сме да има заставу ( личне заставе тј. банери или ти стегови и стандарде), какве величине морају да буду.
А ако изузмемо Антартик једина земља која има мапу своје територије на застави је Кипар
A čini mi se i da troguao na zastavi Bosne i Hercegovine sem što simbolično predstavlja 3 naroda, predstavlja i stilizovanu geografsku mapu BiH:
Ништа Космет није држава.A šta ćemo sa Kosovom?
![]()
Па на неки начин и јесте, али с обзиром да представља новокомпоновану склопоцију високог представника и нема утемељење било какво у народу нећемо је узети у обзир.A čini mi se i da troguao na zastavi Bosne i Hercegovine sem što simbolično predstavlja 3 naroda, predstavlja i stilizovanu geografsku mapu BiH:
![]()
Ништа Космет није држава.
Па на неки начин и јесте, али с обзиром да представља новокомпоновану склопоцију високог представника и нема утемељење било какво у народу нећемо је узети у обзир.
Зато сам је и изузео из разматрања.Nije ni Antarktik država, a nema nešto ni stanovnika, pa si ipak zastavu Antarktika uporedio sa zastavom Kipra![]()
Ко год, мада се они троуглови и правоугаоници не поклапају са границама државе, тако да није мапа државе приказана на застави.Pa ipak je realna situacija i zastava realne države ( kakva god da je ) tako da mislim bi trebali![]()

То се деси када ти еуропејци праве заставу, у духу помирења народа наравно, а не знају ни за кога је праве ни да ли је потребна уопште.Pa šta znam i ja mislim da je tako. Ta zastava mi je stvarno previše čudna i veštačka nekako ....
То се деси када ти еуропејци праве заставу, у духу помирења народа наравно, а не знају ни за кога је праве ни да ли је потребна уопште.
Pa šta znam i ja mislim da je tako. Ta zastava mi je stvarno previše čudna i veštačka nekako ....
Pa upravo to, više liči na logo nego na zastavuMada opet kažem kao protektorat stavljeni su na svoje mesto i zastava je sasvim odgovarajuća i po ostalim aspektima.
слажем се. с тим што су некадашње (и садашње) колоније великих сила имале лепша, примеренија и часнија знамења од овог БиХ протектората, у који се сви мешају, а нико неће да преузме одговорност.
да овај што је ово нацртао није у роду са неким Холанђанином.Драгонов закон: количина жуте и плаве боје на заставама држава директно је сразмерна њиховом подаништву Западу.
~~~
А ево и заставе сепаратиста са острва Сулавеси/Целебес.
Pogledajte prilog 284117
Кад сам био мали увек сам волео да цртам заставе. Јадна њихова деца - не могу да нацртају заставу како ваља.