Vegetarijanski kutak

Nemam pojma, stavio sam sirce, nije tvrd vec izasao sir za mazanje. Mozda sa limunovim sokom ili kalcijum sulfatom, ako ga uopste i nadjem. Ne smeta, od 600 gr zrna izaslo otprilike 250-300. To je opet dobro ako se uporedi sa kravljim mlekom, njega treba nekoliko litara za kilogram. Bitan je ukus a on je ok. Dao sam i svejedima da probaju cari pravilne ishrane i iznenadili su se, nisu primetili da nije kravlji.

Strasno. A mogu od 2 kilograma soje dobiti kilo sira koji nema kancerogene gljive.

mikotoksini-%20aflatoksin%20AB1%20i%20AM1.jpg

Zapravo, prema doktoru Kempbelu, aflatoksin jeste kancerogen ali nije opasno uz nizak unos proteina biljnog porekla i apsolutno isključivanje animalnih proteina. (China study/kineska studija, ima je na netu za dž u pdf formatu, a ja sam je i kupila štampanu prekjuče u KG ispred KBC. :manikir:)

Pravila sam sinoć ovaj divni krem-sir, doručkovaću grilovane sendviče sa sirom, a večeraću mac'n'cheese: http://veganyumminess.com/creamy-vegan-mac-and-cheese/ Nisam imala nooch pa sam stavila Macrobiotic-ov odgorčeni pivski kvasac zbog B kompleksa i Premia začin za ribu zbog "miomirisa", kombinacija uspela. :lol: Nisam imala cayenne pepper, stavila sam samo običnu alevu. Sam po sebi nije lep, treba mu još skroba i masnoće da bi to bilo to, izgrilovala sam sinoć na brzinu jedan malecki sendvičić namazan margarinom spolja.

Fritata torta

Sastojci:
veganska fritata 2

1 ¾ šolje kuvane smeđe (ili obične) riže
1 zamena za jaje (pomešajte 1 kašiku mlevenog lanenog smenena i 3 kašike vode)
1 žuta paprika, naseckana
1/2 luka naseckanog
4 mlada luka (naseckani i beli i zeleni delovi)
4 čena belog luka, naseckana
3 gljive po izboru, naseckane
100 gr naseckanog raštana
100 gr mladih listova spanaća
Veća šaka listova bosiljka
340 gr čvršćeg tofu sira
2 kašičice senfa
½ kašičice kurkume
2 kašike soja sosa
3 kašike prehrambenog neaktivnog kvasca
2/3 šolje sojinog ili bademovog mleka
3 kašike kukuruznog skroba
1 kašika ulja

Za koru, zagrejte prvo rernu na 190C i nauljite okruglu tepsiju ili kalup. Pomešajte vašu zamenu za jaje sa kuvanom rižom, pa utisnite smesu u dno tepsije. Premažite površinu uljem i stavite u rernu da se peče 10 minuta. Izvadite i ostavite sa strane. Rernu smanjite na 180C.
Zagrejte malo ulja u tavi, pa dinstajte luk, bele delove mladog luka i beli luk dok ne omekšaju. Ubacite papriku i gljive, pa dinstajte još 10 minuta.
Ubacite spanać, raštan, bosiljak i zelene delove mladog luka (jedno po jedno) – dodavajte polako.
Kada listovi “uvenu” smanjite temperaturu na najniže. Sa strane ubacite tofu u multipraktik ili blender sa senfom, kukrkumom, soja sosom, kvascem, sojinim mlekom, kukuruznim skrobom i uljem. Sve izmiksajte dok ne dobijete glatku smesu. Uspite je u dinstano povrće i dobro izmešajte dok se sve ne sjedini. Sada sipajte smesu preko kore od riže i sve pecite u rerni 40 do 50 minuta. Proverite nakon 35 minuta da vidite da li torta fritata prebrzo rumeni.
Kada bude gotovo izvadite je iz rerne i ostavite da odstoji sat vremena. Skinite i stranice kalupa, pa sačekajte da se u potpunosti ohladi. Režite i služite.
veganska_fritata_2.jpg

veganska_fritata_6_700x352.jpg

Liaoning, cita se Ljaoning (kineski: 辽宁省) - je jedna od 23 kineske provincije na severoistoku zemlje - centralni deo nekadasnje Mandzurije.

Nezakoniti aditivi i nesigurni materijali u postupku proizvodnje izazivaju zabrinutost javnosti prethodnih nekoliko godina. Nakon vise skandala sa nedozvoljenim supstancama, Kina uvodi zakon o bezbednosti namirnica 1. oktobra 2009. zamenjujuci prethodni koji je objavljen 1. decembra 2007. Medjutim, iako je zakon donet, samo tokom jeseni 2011. sigurnosna kancelarija "Sangaj Hrana" pronasla je visok nivo antibiotika u osam serija piletine.

Liaoning kuhinja razvijena je na temelju Shandong kuhinje na koju su kasnije snazno uticali Manchu stil i strana jela, narocito japanska, korejska i ruska hrana. Ona se odlikuje koriscenjem jake arome, soli i ulja. Najpoznatija jela su Shenyang Laobian ravioli (Laobian Jiaozi), bela svinjetina s krvavim crevima (Bai ROU Xue Chang), sape medveda, mongolska pita, hot-pot, dimljena piletina, przeni rezanci (Chao mifen), vruca jaja (Danjiao) i secerne bombone (Hashima). Dominacija mesa.

Jao, strahote! Rimski vojnici su tokom marša jeli uglavnom pšenicu, samo su pred samu borbu dobijali meso, koliko mi je poznato. Meso izaziva ovakve agresivne reakcije, a pritom je termički obrađeno meso puno adiktivne supstance hipoksantina.

Ljudi, ovo je ipak kulinarstvo.

Jeste pravili nekad gvakamole? Ekstra lako, a odličan dodatak, namaz, umak... Dakle, zreli avokado, ima po internetu uputstava kako prepoznati svež, zreo... i beli luk, maslinovo ulje, so i limun ili, još bolje limeta. Nema nekog fiksnog recepta, sve ide na probu otprilike, stvar ukusa, i ne treba čak ni blender ako je avokado stvarno zreo.

Nisam nikad. Sa genima avokada poceli su da se igraju 2003.,
80% upakovane hrane sadrzi DNK-manipulisane sastojke, avokado je hibrid ali nije gmo.

h.D-AV-UNKN-TR.005.jpg

Drvo starosti do godinu i posle 35 pogadja bolest crni strik, crna pruga preko stabla.
Sa njom se lako izlazi na kraj jer je u vecini problem los kvalitet vode. Slaba tacka je cest napad bakterije Dothiorella Rot koja izaziva rak avokada, oraha i ribizle.

Problem je taj sto se u sprecavanju bakterije uz cinkov sulfid i sumpor jos tokom 30 -ih godina proslog veka koristi albumin blood (serum jetre) i kazein (kravlji protein) putem praha ili spreja.

SPRAY PROGRAM DOTHIORELLA ROT

sumpor £ 6
krv 6 unci
voda 100 litara

Postoji organik avokado, kod nas ga nema, ima na zapadu ali je i cena velika. Avokado kupaju supstancama Fosetil i Metalaksil (Metoksiacetil). Maksimalni dozvoljen ostatak za EU/UK - 0.5 mg/kg za narandze i 1.0 mg/kg na jabukama.

I da zanemarimo otrovnost i kontrolu koja je kod nas takva kakva je ako je uopste i ima, mehanizam delovanja mu je stravican.

Izaziva smetnje u metabolizmu crva. Suzbija mitohondrijsku reakciju (inhibicija oksalata reduktaze) i interferenciju glukoze ne samo na jedinki nego i na jajima. Hemijska struktura veze za sebe strukturne proteine tubulina cime sprecava polimerizaciju celija, blokira ih. Posledica blokiranja ove vitalne aktivnosti izaziva nemogucnost usvajanja materije koja treba crvu i varenje hranjivih cestica, razbija mu celijske procese.

Mi stukli keks tortu sa čokoladnim filom, nema veze što niko sem mene ne vegira, porasturali su se. Promocija Konzum robnih marki-K+ posni keks, K+ umesto korica, dve kesice čokoladnog pudinga skuvanog na vodi pa dodato malo mlevenih oraha, jedan margarin i otprilike količina biljnog mleka u prahu.

NOVI SAD - Tetka sestomesecne bebe kojoj je namenjena hrana kaze za "Blic" da je po otvaranju pakovanja primetila da se u hrani nesto migolji, a na njeno zaprepascenje u pitanju je bio veliki, debeli crv bele boje, sa crnom glavom. Porodica je hranu u ambalazi sacuvala, a crva fotografisala. "Ono sto je najgore je sto je beba vec jedan obrok iz ove ambalaze pojela. Crv je jos vidljiv, ali strah nas je od larvi koje se ne mogu videti golim okom", kaze tetka.

PDX Vegan Guide
Vegan Guide - Food Fight!

Dmitry Medvedev becomes a vegetarian
"I decided to become a vegetarian" - a recording left on his Twitter today, Russian Prime Minister Dmitry Medvedev.

Russian Prime Minister Dmitry Medvedev, currently on a Siberian tour, bought three bottles of kvas

376220_10151135030001181_57993970_n.jpg

Back