VEGE

Zivotinje su nesto poput mesecara. Bica koja nemaju um.
Niti osecaju bol onako kako ga mi osecamo.
Mesecarstvo je najbolja analogija njihovog stanja odsustva razuma. Kao sto mesecar oseca bol, tako i zivotinja to moze osecati. A neko ce mozda reci zasto reicmo svinja skici kada je kolju.? Pa zato da uplasi predatora vikom i pruzi sebi sansu da pobegne. Cist instikt.

Ovo je inace velika tema i tice se pre svega Filozofije i problema tkz.. iracionalnog saznanja" sto jedino epistemologija i imanentni zakoni duha mogu da nam pojasne, ali nemam nameru da sa velikim Salom pretresam vrhunsku filozofiju ovde. Ono koliko znam jeste da zivotinje nemaju osecanja poput nas. Da su one svesni automati.
A oni kvazi moralisti koji bi pre pomogli kucetu na ulici nego coveku, nemaju veze sa vezom a uspeli su da svoja misljenja nemetnu svima.
Danas po gradovima jure copori pasa koji su zasticeniji od ljudi. Totalna besmisao.
pa cula sam izjavu jedne 'aktivistkinje' kako su psi pametniji neggo ljudi:dash:
 
Ozi duso,kad si vec toliko snishodljiv prema Salu ajde molim te napisi nesto iz svoje glave a ne iz glava raznih filozofa. Valjda imas neki svoj stav.. :roll:

Alexana dušo. To je i moj stav. Znati istinu a i pored nje terati neki svoj stav nije bas ....(ne znam kako to da nazovem).
A kada smo vec kod stavova evo sta ja mislim o njima:

Stav ili istina
http://forum.krstarica.com/blog.php?b=9534

Moras dušo ti jos mnogo da ucis, i da se ratosiljas stavova u svom zivotu posle toga.
 
Hvala Ozi,ne sumnjam da bi bas ti trebao biti moj Veliki Ucitelj posto primecujem da se svesrdno trudis istaci svoje znanje kao i svoje tzv. stavove za koje sam ubedjena da ih slabo koristis u rl..***..omaklo ti se juce..zahvaljujuci svojim stavovima tako pogresnim uvek primetim kad se nekom omakne njegovo pravo ja. Nego..o cemu bese ovde..ja ne volim svinjetinu, bljak..
 
Vidim tebe jos muci savest zbog onoga sto si me izvredjala na onoj temi.:) Ako , ako. Mozda se popravis posle toga i postanes bolji karakter.

A sto se tice dece, ti si ta koja ih uzimas kao stit i pravis ih nekom vrstom tabua. A ja se pri tome kao u svakom pitnjau vodim razumom. Deca naravno zasluzuju svu paznju i lubav nas odrasilh ali i svest da ona nisu andjeoska bica pala na zemlju kako se tebi zaslepljenoj materinskim intistiktom cini. Frojdov Eros i Tanatos vlada i njima na cak mnogo ogoljeniji nacin koji se manifestuje u uzivanju u ismevanju debelih vrsnjaka, kidanju muvama krila, seci gusterima repove. Takodje i u pucanju na ljude po ulici u igricima tipa GTA. Toliko vlada njima da je potreban citav sistem vaspitanja i obrazovanja da im nekako stavi brnjicu, ugusi primitivne nagone, preparira svest i napravi "civilizovanim ljudima".

A po tebi to je drustveni tabu koga ne smemo ni da spomenemo.Ma nemoj?
 
Hahahha...
Ozimene, zaista preterujes.Pitam se kako si ti odrastao i kakav ti je to pogled na zivot i na podmladak?

Ti jednoj majci kazes da je "zaslepljena materinskim instinktom"?

Pitaj svoju majku za tu "zaslepljenost"...a ako bog da, a i zelim ti to uprkos svemu, da budes i ti roditelj jednog dana...jer ocito nisi.

Kad budes imao svoje dete zaboravices sve sto si negativno pisao o roditeljstvu.

Usao si u vode koje ne poznajes.
 
veliki razmak znaci fizicka predstava izmedju coveka i ljudi. to sam tacno hteo da kazem iz razloga sto je to najadekvatniji izraz.veliki razmak u evoluciji.
covek je gori od zivotinje ponekad a to je vrlo cesto postalo i postaje.

sto se tice ocnjaka neki imaju manje drugi vece pa to moze da bude odlika vegea i mesozdera sto bi se reklo kome manji ocnjak on je vege, kome veci on je VAMPIR :hahaha: :hahaha: :hahaha:

isto i osmice..kome ranije niknu znaci da je vege i obrnuto ..kome kasnije on je VAMPIR :rotf: :rotf: :rotf:
 
Ka ne vidim nikakvu misteriju ili natprirodno u ovoj temi.

Stanje je takvo kakvo je, evolucija i njen lanac ishrane.

To sa tom pricom "ne bi voleo da meni to rade" izvoli pred gladnu lavicu u savani, ili gladnu ajkulu u moru.

A mozes to pokusati rastumaciti i nekoj ogromnoj anakondi u amazonskim bespucima.
Uveran sam da ce te svo troje nabrojanih saslusati, razumeti, i preci na livade da pasu sa kravama zajedno travu.

sta bre prirodni lanac..ti mozes da biras a sem toga biljka je hrana za kralja..
mleko izlazi iz krave a i delovi od zivotinje su od zivotinje. kad jedes prase shvati da je to telo od praseta i da joj jedes sa noge i da tu ima koska i vene i krv. to je meni lupalo o glavi sve dok nisam mogao da izgrzim. batalio sam i presao na ishranu koja donosi mir brate.

mir brate Sal
mir sestro milice cobanice
mir brate bosanac
mir brate Parkeriss
mir brate nepoznati
:bye:
 
Vidim tebe jos muci savest zbog onoga sto si me izvredjala na onoj temi.:) Ako , ako. Mozda se popravis posle toga i postanes bolji karakter.

A sto se tice dece, ti si ta koja ih uzimas kao stit i pravis ih nekom vrstom tabua. A ja se pri tome kao u svakom pitnjau vodim razumom. Deca naravno zasluzuju svu paznju i lubav nas odrasilh ali i svest da ona nisu andjeoska bica pala na zemlju kako se tebi zaslepljenoj materinskim intistiktom cini. Frojdov Eros i Tanatos vlada i njima na cak mnogo ogoljeniji nacin koji se manifestuje u uzivanju u ismevanju debelih vrsnjaka, kidanju muvama krila, seci gusterima repove. Takodje i u pucanju na ljude po ulici u igricima tipa GTA. Toliko vlada njima da je potreban citav sistem vaspitanja i obrazovanja da im nekako stavi brnjicu, ugusi primitivne nagone, preparira svest i napravi "civilizovanim ljudima".

A po tebi to je drustveni tabu koga ne smemo ni da spomenemo.Ma nemoj?

Nema mene zasto muciti savest jer ne mislim da sam te vredjala. Ako tebe istina boli to je vec tvoj problem. A sto se dece tice..Da jesu tabu za takve poput tebe. Odakle ti pravo da bilo kome sudis kakav je roditelj a ne znas nista o toj osobi nite cega se sve odrice u zivotu da pruzi detetu najosnovnije. Ja sam samohrana majka Ozi i mani me tvojih pametovanja o roditeljstvu i majcinskom instiktu ok??? I uvek cu kao takva biti osetljiva na to. Sve si iz knjiga lepo naucio ali o stvarnom zivotu ti nemas pojma!!!
 
PATRIJARH PAVLE, MOJ DEDA-POPA
GOST VESTI: SNEŽANA MILKOVIĆ, UNUKA POGLAVARA SRPSKE PRAVOSLAVNE CRKVE

• Deci je uvek donosio bombone, ali svakog bi darivao samo sa po jednom. Kad bismo negodovali rekao bi: "Dosta vam je po jedna bombona, da se ne prejedete", seća se Snežana

Patrijarh srpski gospodin Pavle (Gojko Stojčević) napuniće sutra 95 godina. Iako ne mari za rođendane, uvek podsećajući da pravoslavni vernici slave samo rođenje Gospoda Isusa Hrista, Presvete Bogorodice i svetog Jovana Krstitelja, a Srbi i krsnu slavu, patrijarhova najbliža rodbina organizovaće i ove godine skromno posluženje u apartmanu Vojnomedicinske akademije u Beogradu, gde je poglavar Srpske pravoslavne crkve zbrinut od novembra 2007.
- Deda nije nikad slavio rođendan i ne smatra da je dan rođenja važan datum. Mi koji smo u njegovoj blizini skrenemo mu pažnju i eventualno organizujemo malu svečanost, a da bi nama ugodio on se ne protivi - priča za "Vesti" Snežana Milković, unuka patrijarhovog rođenog brata Dušana, jer patrijarh kao monah nema svog potomstva pa su mu najbliži srodnici bratovljevi potomci.
Prošle godine Snežana mu je napravila posni kolač, pošto je 11. septembra praznik posvećen Usekovanju glave svetog Jovana Preteče i postan je dan.

I danas uvek pita za rodbinu

Patrijarhova sinovica Dragica rodila je i podizala kćer Snežanu u kući njegove sestre Agice.
- Tako sam ja sticajem okolnosti imala priliku da često srećem deda-popu, ali to ne znači da druge članove familije on manje voli, iako ih ređe viđa. Sestra i brat moje majke, tetka Nada Knežević i ujak Gojko Stojčević žive u Nemačkoj, ali deda nije propuštao priliku da se vidi sa njima kad god bi dolazili u Beograd. I sad kad mu odem u posetu, u bolnicu, pita kako za mog sina Mihaila, tako i za njih i njihove porodice- kaže gospođa Milković.


- Malo smo se počastili. Bilo je sa nama osoblje klinike koje posvećeno brine o dedi i mislim da bolju negu ne može imati. Biću sa njim i sada. Najavila sam dolazak i deda mi je rekao: "Dobrodošla i Bog te blagoslovio" - kaže gospođa Milković.
Ona je uoči patrijarhovog 95. rođendana bila gost beogradskog dopisništva "Vesti" da bi za naše čitaoce pričala o svom "deda-popi", kako ga od detinjstva oslovljava, ali ne i o srpskom patrijarhu Pavlu. Napominje da nema "ni moralno ni bilo koje drugo pravo" da govori o patrijarhu, jer o tom segmentu dedinog života ne zna gotovo ništa. Ni dok je bio episkop raško-prizrenski ni za sve ovo vreme stolovanja na tronu svetog Save nikad familiji nije govorio o crkvenim stvarima. Tako da oni nisu znali ni za njegove uspehe ni za probleme sa kojima se suočavao.
- Dilemu da li uopšte da o dedi javno govorim razrešila sam tako što sam ga pitala za dozvolu. On je rekao: "Samo nemoj da ispadne da veličaš patrijarha", što sam shvatila kao saglasnost. Odgovorila sam mu da ne bih pričala o patrijarhu već o svom dedi, jer mislim da se do pojedinih saznanja o njegovom životu može doći samo od ljudi koji su sa njim bili u direktnom kontaktu. A ja sam imala sreću da odrastam pored njega i pamtim kako bi se, kad on dođe, običan dan pretvarao u praznični i koliko smo se radovali njegovoj poseti kad bi iz Prizrena, gde je bio episkop, dolazio u Beograd - priča naša sagovornica.

Pomoć porodice

Snežaninu majku Dragicu, ćerku patrijarhovog mlađeg brata Dušana, odgajila je u Beogradu Gojkova (Pavlova) i Dušanova sestra od tetke - Agica. Pošto je Dušan u 25. godini 1942. poginuo u partizanima, ona je prihvatila njegovu najstariju kćer isto onako kao što je mnogo godina ranije Agičina mati Senka prigrlila i podigla siročad svog brata Stevana: Gojka i Dušana. Gojko, koji je rođen 1914. imao je tada tri godine, a Dušan bio novorođenče. NJihov otac Stevan povratnik iz Amerike umro je od tuberkuloze, a mati Ana neko vreme za njim, pa su dečaci rasli uz očevu majku baku Dragu i svoju tetku Senku.


Seća se i njegove mantije koja je vijorila dok bio žurno koračao dvorišnom stazom pored koje su bile divne ruže.
- Tada nije bilo telefona i svaki dedin dolazak je bio iznenađenje. Nama, deci je posvećivao posebnu pažnju i donosio bombone, ali svakog bi darivao samo sa po jednom. Kad bismo negodovali rekao bi: "Dosta vam je po jedna bombona, da se ne prejedete". Imao je strpljenja da priča sa nama, šalio se, bio lepo raspoložen. Nikad nas nije direktno poučavao, već je davao odgovore kroz primere iz žitija svetih, epskih pesama o čojstvu i junaštvu ili iz kineskih narodnih bajki. Kad bih postavila po tri puta jedno isto pitanje rekao bi: "Ama morska glavo čuješ li ti šta ja govorim?" Ili: "Onaj ko ima uši da čuje" - priseća se naša sagovornica.
Baka Agica je, nastavlja Snežana, "tada užurbano spremala đakonije, da njen devet godina mlađi brat nešto bolje pojede, jer je stalno strahovala da se slabo hrani. O velikim praznicima spremala je kolače iz njihovog detinjstva, neobičnih naziva: "kolači iz bunara", "šapice sa medom", "kolači od kuvanih jaja" i poštom ih slala u prizrensku episkopiju.

Popuštao sestri

Snežana se seća da je patrijarh svoju sestru Agicu mnogo voleo i poštovao, popuštao joj u nekim beznačajnim prepirkama kada su prepričavali sećanja iz njihovog detinjstva, rečima:
"Bolje mi je da popustim nego da se sa tobom svađam".
- Bili su to lepi trenuci, videlo se koliko su vezani jedno za drugo. Jer, deda-popu Gojka (patrijarha Pavla) i njegovog mlađeg brata Dušana oca moje majke Dragice, kad su ostali siročad bez oba roditelja, podigla je tetka Senka, sestra njihovog oca Stevana, zajedno sa svojim kćerima Agicom i Anom. Iako je baka Agica deda-popi sestra od tetke, uvek je govorio da mu je ona "više nego rođena sestra". Štitila ga je od najranijeg detinjstva. Nekad i tako što bi u njivi, kada se deda umori, kopala njegov i svoj red, a on sedeo i naglas čitao da i ona čuje - priča naša sagovornica.


- Dešavalo se, na primer, ako baka pravi palačinke da on pojede samo po jednu, a ona onda zamota dve kao jednu računajući da deda to neće primetiti. Ipak, on uzme nož, preseče i pojede pola. Inače, njegov stav o ishrani je: "Jedem da živim, a ne živim da bih jeo". Meso jede u malim količinama samo za Vaskrs da bi se kako on kaže "razlikovali od jeretika". Voli bozu i krempitu, ali vodi računa da pojede i popije ono što smatra da organizmu tog trenutka treba. Nikad neće uzeti svež krastavac ili paradajz usred zime, uz obrazloženje da mu vreme nije. Vrlo se raduje kad na stolu bude raznih đakonija i uvek se zahvali domaćici "na ovako bogatoj trpezi". Striktno, takođe, uvažava princip da hrana ne sme da se baca ni u najmanjim količinama i posle obeda uzme koricu hleba da, kako on kaže, "otare tanjir" - priča patrijarhova unuka.
"Da je deda-popa postao srpski patrijarh" familija je, nastavlja naša sagovornica, "saznala iz sredstava informisanja" i nisu se obradovali.
- Niko od nas nije bio srećan. Baka je danima plakala. Plašila se da će on imati previše obaveza i da neće moći da dolazi kao ranije. Govorila je: "Neka neko drugi bude patrijarh. Meni treba brat". Međutim, ništa se nije promenilo. Što je baka Agica bila starija, češće je dolazio i to gradskim prevozom. Posebno je dugo ostajao na Božić.

Posebna pažnja za decu

- Kako je deda-popa uvek posebnu pažnju posvećivao deci i mladima, kada bismo otišli u posetu zajedno mnogo bi više razgovarao sa mojim sinom, a njegovim praunukom Mihailom. Pošto se Mihailo od detinjstva bavi muzikom i danas je pijanista, jednom prilikom kad smo se dedi pohvalili da mu je praunuk osvojio prvu nagradu, deda me je posavetovao: "Majko povedi računa da dete ne poželi da neko drugi bude gori od njega". Meni je to stalno bilo u glavi i mislim da sam u tome uspela. Drugom prilikom na Mihailovo pitanje kako deda u svakoj prilici zna šta treba da kaže, on mu je odgovorio: "Kad budeš imao ovoliko godina znaćeš i ti".


Dođe posle liturgije i bude do večernjeg bogosluženja. Mi mlađi smo se posebno radovali, jer smo mu uvek bili u prvom planu. Pevali smo zajedno "Roždestvo", "Badnjače, badnjače" i druge praznične pesme, pitali ga šta god poželimo. A kad se vraćao u Patrijaršiju odbijao je da ga odvezemo, uvek uz duhovit komentar. Nekad bi rekao: "Lakše mi je da idem gradskim prevozom, jer pri ulasku u automobil moram da se sagnem, dok u trolejbus ulazim uspravno". Ili: " Čuvam dobru volju za drugi put". Odbio je da ga odvezem i kad je zbog štrajka trolejbus 21 išao do Slavije, odakle je peške morao do Patrijaršije, uz obrazloženje da je to ipak bliže nego od naše kuće. Kad bi u veoma retkim slučajevima dozvolio da ga prevezemo to je bilo da nama učini po volji - veli gospođa Milković.
Ona se rado priseća i dana kada je bila studentkinja psihologije i zadužena da svog deda-popu isprati do gradskog prevoza, te kako je morala biti spremna da uhvati korak sa dedom.
- On ide žurnim korakom, ja trčkam za njim. Teško ga je bilo pratiti, a ipak su mi to bili dragi trenuci zato što smo smo tada nasamo pričali, iako su su nas ljudi presretali da uzmu blagoslov, da prozbore koju reč sa patrijarhom. Kad se baka Agica upokojila 1997.godine nastavio je za Božić da dolazi kod mene dok ga noge nisu izdale. Pre nego što je umrla baka mi je rekla da meni ostavlja dedu Pavla da mu se nađem. Da nastavim gde je ona stala, jer je najviše volela njega, pa onda mene - završava priču Snežana Milković .
 
Alex, ohladi.
Ja te znam..i ko god te zna, ima samo reci respekta za tebe.

Zasto ovde iznosis svoj status samohrane majke?
Koji klinac sam ja buudali rekao da sam razveden i imam dva sina?

Da bi on to iskoristio i vredjao na toj osnovi.
Tako ce te ozimen vredjati sto si samohrana majka.

buudalin portparol, kojima nista nije sveto. A i kako bi , kad spominju decu?


Nemaju iz obesti nis drugo, nego to. Buudina skola. Udri gde najtanje.
 
Moje pominjanje dece je bilo u odgovoru na tvoju tvrdnju da sam ja losh roditelj jer ne dajem deci da koriste antibiotike .
Pitao sam te, rekavshi da su moja deca ta koja sude o tome , shta tvoja deca misle o tebi ?Ostalo je samo proizvod tvoje nechiste savesti lazljive prirode koju ocigledno ni tvoji najblizi nisu mogli da podnesu .
Ljuti se kolko otjes i zasluzio si .

PS Taj post josh stoji neobrisan
 
A sta je sa nazivanjem "rendzerki" pichokarama?
Sta je sa "da svim bosancima spoerma iz guzice curi"

Sta je sa popovima koji nasoj deci na veronauci rade svasta?

I na kraju, ponovi zasto je moja zena mene napustila??????

Odgovori.
 
zvanicno buudala se javlja
prepun slobode i dobrog zdravlja

Sal se sprema da uzvtati kukavicki
ali nije jos probo kako da udati mucki

nema brige za buudalu
naci ce on dobru karaulu

sta ce dalje biti videcemo
ovde onde onamo ii tamo
 
ko je kriv a ko cist ko suza
ko laze, ko istinu kaze

ko je nitkov ko je lopov
ko voli laz , ko voli tu draz

ko je nevin a ko krivac
neka sada kaze
al pazi samo da ne slazes
 
biti vegeterijanac..sta mislite o tome?
neki kazu sekta pa me zanima da li je za bozic prase zrtva??
tj da li crkva poziva na post ali ne i na vegetrijanstno?

da li je prase odavezno za to da se bude pravoslavac?

citao sam tekst u nekim dnevnim novinama u vreme bozica i tamo procitao da je prase zrtva sto do sad nisam znao a onda sam trazio i nasao da danas jevreji zrtvuju valjda jare, ali i svi narodi su imali takve obicaje...neki su i ljude zrtvovali mahom mlade lepe zene uglavnom robove..

sta mislite o tome ???
Vege sekta? Oooo žebo :roll:
Ljudi (uglavnom) sami biraju šta će da jedu a i nepristojno je gledati drugome u tanjir.
Neko voli da žvaće a neko voli da pase :lol:
Ja lično nebi mogao da budem vegeterijanac. Volim meso a i bavim se sa dva vrlo zahtevna sporta tako da mi je potrebno mnogo kalorija koje ne mogu da dobijem ako jedem samo travu.
 
pusti traktor pusti zetvu
zar ne vidis da je bitka na vidiku
tu su dva sinja borca
imaju od ista dva sorca
jedan je Sale prodani slani
drugi je buudala budala
ali cekaju cekaju
jos uvek se merkaju
 
Potrazi znacenje rechi "picokara" u recniku:hahaha:
Hrvatska Wikipedija npr:per:

Moze bilo koji dalmatinac da ti kaze:hahaha:
Ovo shto si ti iskonstruisao da sam nekog nazvao pichketinama je tvoj odraz u ogledalu Dorijane :mrgreen:

Pitao sam Milicu SHTA uche ,Chemu uche decu popovi ,IMA LI NEVIDLJIVOG TRANSDIMENZIONALNOG STVORENJA KOJE GOSPODARI UNIVERZUMOM????

Ako da,zashto se onda ruga onima koji isto to kazu na malo drugachiji nacin?

Ona tvoja konstrukcija opet oslikava tvoj izopacheni"KONT":rotf:

Za Bosance rekoh da me cude oni Bosanci medju NAMA koji ne uvidjaju kako su nas stahovito IZYe6ali,al si i to izopachio namernim pogreshnim interpretiranjem.

Da, imam taj post i mogu ga uz saglasnost moda vratiti:per:

I da priznajem nazvao sam te MIKRO SOFTOM kao odgovor na tvoju provokaciju da se zanimam za tvoj ORGAN :mrgreen:#180 i 181 na temi reptoidi vanzemaljci.

Smatram da je bash dobra fora, I superadmini smatraju pa taj post nisu izbrisali.
Pukni neposobnjakovitju:super::rotf::per::hahaha::mrgreen::super::rotf::rotf:
 
Poslednja izmena:
buudala uzvraca sa istinitom desnicom
ali pazi mozda je priikrivena a iznutra sva sija lazju tom

cekamo potez sinjeg Sala da vidimo kakvog keca u rukavu ima
dal je njemu leto ili zima

buudalo gde je taj post???
 

Back
Top