Veganstvo zdrav zivot !

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Arlington Road

Iskusan
Banovan
Poruka
6.496
Veganstvo podrazumeva zdrav nacin zivota. Konzumiranje proizvoda samo biljnog porekla.Vegani ne konzumiraju ni jaja,mlecne prizvode ni med za razliku od vegetarijanaca.
Jede se voce,povce,zrnevlje,gljive,mahunarke i zitarice. Unosi se u organizam vitamini,minerali,vlakna,proteine bez loseg holesterol i antioksidanti.
Vegani u proseku zive duze u proseku 10.godina,imaju vitak stas,mladolik izgled,poboljsan imunitet i kvalitetniji seksualsni zivot.
Takvim nacinom ishrane se izbegavaju razna oboljenja rak,dijabetes tipa2,morbidna gojaznost gojaznost ,visok pritisak,srcani i mozdani udar,cirevi,impotencija...
Bil Klinton je mogao da bira da izmedju zivota i smrti (jer mu je srce na izdisaju) i postao je vegan. Smrsao je 10.kila i bolje mu je zdravstveno stanje.
http://gawker.com/5644559/bill-clinton-is-a-vegan
:D

veganfoodguide.jpg

vegan-pyramid-800x600.jpg

10 RAZLOGA DA POSTANETE VEGAN

1. Izgubite visak kilograma, a da se pritom odlicno osecate.
2. Spasite zivot oko 100 zivotinja svake godine.
3. Budite zdraviji i srecniji, sprecite rak, dijabetes i srcana oboljenja.
4. Namirnice koje zamenjuju hranu zivotinjskog porekla su ukusne.
5. Meso je odvratno - jer pored opasnih bakterija sadrzi fekalije, krv i druge telesne tecnosti.
6. Smanjite glad u svetu - za proizvodnju 1kg mesa je potrebno 16 kg biljne hrane.
7. Spasite planetu - industrija mesa zagadjuje vise nego svi ostali izvori zagadjenja zajedno.
8. Mnoge poznate licnosti su postale vegetarijanci/vegani.
9. Vegani imaju vise energije i bolji seksualni zivot.
10. Svinje su pametnije od pasa - poseduju inteligenciju 3-godisnjeg deteta... kao i druge zivotinje uzgajane kao hrana...
http://www.peta.org/living/vegetarian-living/Top-10-Reasons-to-Go-Vegetarian-in-2009.aspx

Poslednja izmena:
10. Svinje su pametnije od pasa - poseduju inteligenciju 3-godisnjeg deteta... kao i druge zivotinje uzgajane kao hrana...

Jel ovo znači pod

a) ako već moram, da jedem kučiće
b) svinje znaju da govore (pošto deca od 3 godine umeju)

5. Meso je odvratno - jer pored opasnih bakterija sadrzi fekalije, krv i druge telesne tecnosti.

Ja nalazim da je vrlo ukusno, pogotovo na roštilju ili posluženo kao pečenje. Fekalije takođe nisam našao.

6. Smanjite glad u svetu - za proizvodnju 1kg mesa je potrebno 16 kg biljne hrane.

Smanjite glad svetu - upucajte slučajnog prolaznika. Mrtvi ljudi ne jedu ništa. :D

4. Namirnice koje zamenjuju hranu zivotinjskog porekla su ukusne.
ž

Možda tebi.

3. Budite zdraviji i srecniji, sprecite rak, dijabetes i srcana oboljenja.

Istina. Mada me i nije briga naročito.
7. Spasite planetu - industrija mesa zagadjuje vise nego svi ostali izvori zagadjenja zajedno.

A petrohemijska ne zagađuje nimalo. Pitaj Pančevce da li bi više voleli rafineriju i azotaru ili neku industriju pilća i prasića.
8. Mnoge poznate licnosti su postale vegetarijanci/vegani.

Mnoge poznate linosti su postale i alkoholičari ili narkomani.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

I tako to može da se svede na jedan prost zaključak:

Ako želiš da budeš hipik biljojed, slobodno, niko ti ne brani. Ali ne soli drugima da je to upravo divno krasno i najbolje. Meso sadrži gov*na..... bože gospode, šta sve neću čuti ovde....

Kada se zivotinje ubijaju dolazi do pucanje utrobe, fekalije dolaze u dodir sa mesom i kontaminiraju ga.
Centers for disease control
http://vegancampus.com/2007/09/14/if-you-eat-meat-youre-eating-feces-shit/
Kada se jede rostilj da li se mogu videti bakterije golim okom ? Meso sa rostilja je kancerogeno jer zivotinjska masnoca
izlozena visokim temperaturama izaziva rak.
Ako je meso toliko ukusno zasto se kuva,pece,bari, zacinjava,zasto se jede sa prilozima ? Zasto se ne jede presno bez icega ?
Veganstvo jeste najbolji nacin ishrane jer se duze i zdravije zivi, bez bolesti i tegoba.

...neki ljudi vole meso i nakakvo ubedjivanje tu ne pomaze... moj tata ima visok pritisak ali bez mesa ne bi mogao da zivi, voce i povrce jede na silu a mleko i testa nece ni da proba... ja ne podnosim ukus mesa, toliko ugnjavim sniclu da vise od 3/4 ostane u tanjiru posle seckanja svih onih zilica koje mi se gade ali zato povrce i sve iz mora obozavam ... ladno bih mogla da se odreknem mesa ali ribe i mleka ne :think:

Veganski nacin zivota je bolji i zdraviji nego uobicajena Balkanska ishrana bogata mastima, mesom, obiljem testenina, belih secera.....
Ni jedan nagli prelazak sa jedne ishrane na drugu nije dobar za zdravlje, jer izaziva sok koji moze da ostavi posledice na zdravlje, tako da je uvek bolji umereniji prelazak.

...neki ljudi vole meso i nakakvo ubedjivanje tu ne pomaze... moj tata ima visok pritisak ali bez mesa ne bi mogao da zivi, voce i povrce jede na silu a mleko i testa nece ni da proba... ja ne podnosim ukus mesa, toliko ugnjavim sniclu da vise od 3/4 ostane u tanjiru posle seckanja svih onih zilica koje mi se gade ali zato povrce i sve iz mora obozavam ... ladno bih mogla da se odreknem mesa ali ribe i mleka ne :think:

Postoji zamena za ribu i morske plodove. Za ribu se koristi smrznuti, pa odledjeni tofu cija struktura podseca na tunjevinu. Za racice, na primer, se
koristi palmino srce. Obe zamene su izuzetno ukusne, hranljive i ZDRAVE.
vege_tuna_roll.jpg

Sto se mleka tice, postoje brojne zamene, aromatizovane ili obicne : sojino, bademovo ili pirincano mleko. Za one koji hoce da smanje
unos proteina zivotinjskog porekla, dobro je da pocnu sa aromatizovanim, organskinm cokoladnim sojinim mlekom, na primer.
big_soy_silk_milk.jpg

Postoji zamena za ribu i morske plodove. Za ribu se koristi smrznuti, pa odledjeni tofu cija struktura podseca na tunjevinu. Za racice, na primer, se
koristi palmino srce. Obe zamene su izuzetno ukusne, hranljive i ZDRAVE.
vege_tuna_roll.jpg

Sto se mleka tice, postoje brojne zamene, aromatizovane ili obicne : sojino, bademovo ili pirincano mleko. Za one koji hoce da smanje
unos proteina zivotinjskog porekla, dobro je da pocnu sa aromatizovanim, organskinm cokoladnim sojinim mlekom, na primer.
big_soy_silk_milk.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back