vegani

?,
"patim" od malenih nogu. :D ako se patnjom naziva briga za zivotinje ..
a ako si time podrazumevao total Veganstvo- 4-5 god.
a meso ne jedem poslednjih ko zna koliko- posle jednog klanja za preslavu...tu vise nisam razmisljala...pre toga su me sklanjali a nestanak koze ili prasceta objasnjavali prodajom u drugo selo...
i onako kao mala nista nisam jela... stalno su me nesto varali da me namame da "uzmem griz" rucka, vecere....toliko sam batina dobila da mi se cini da mi zato zadnjica prkosi zemljinoj tezi haha

SKUPO?
kako je skupo? sta je skupo?
skupo je onima koji neznaju... ni da kuvaju posteno a ni da kupe... moras da imas talenat za te stvari... ;)
nista nije komplikovano-

sve je u glavi
mnogo losih navika ostavila sam iza sebe... one bele secere, brasno, ulja bez ijedne upotrebjive tvari u sebi, preradjevine i ostale aditive i anabolike odavno ne uzimam kroz hranu...
Objavljeno je odavno kako i proizvodjaci namerno ubacuju sredstva koja bude zavisnost... sve ce uraditi da zarade na vama...
(od kada sam sve te gluposti i viskove izabcila- moj organizam sve lakse prihvata stanje "nistavila" :-D )
-
mislim, bez tih suvisnih stvari se moze- nece niko ni umreti niti se razboleti od Veganstva, od Veganstva vam samo moze biti bolje... a interesantno je da kada vam je savest cista i vi ste mirniji- (ne pamtim kada sam se posvadjala!!) :D
ma sve je ok- sve dok neko ne pocne da maltretira slabije od sebe- zenu, dete, zivotinju- e to nikako ne tolerisem- tu sam spremna i da se polupam (pokazuju predhodni slucajevi :wink:

ovaj jes da je ovo bajato ali kao ajde mozda neki zaluta. znaci
kojom kolicinom biljne hrane i koje mogu da zamenim jednu prosecnu shniclu...mislim na proteine
znaci koliko kila pasulja soje oraha ..... zasto samo crni pasulj da li to znaci da tetovac nema proteine? a onda ni grasak?
mislim mogu i da jedem samo povrce obicno ali da li je to ok, tako se ni vegani ne hrane zar ne
ne mogu da kopam po sajtovima a i ovako volim ovu intimnu forumsku atmosferu...mada bi na b92 forumu verovatno ranije dobila answer. ali sad sta je tu je mozda i odem i tamo

Back