GasMaska
Iskusan
- Poruka
- 5.593
Moguće.
Lakše je nazvati je pravim imenom, nepostojeća dimenzija.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Moguće.
Lakše je nazvati je pravim imenom, nepostojeća dimenzija.
Imaš li dokaz, da tako nešto ne može postojati?
Pročitaj knjigu "Besmrtnost urođena ili stečena", knjigu ćeš sigurno nači u svojoj mesnoj biblioteci, i videćeš da pisac, inače hrišćanin, na mnogo strana dokazuje da duša ne postoji.Jesi li siguran da duša umire sa telom, imaš li dokaz za takvu tvrdnju?
Opet stara priča: treba ti dokaz da tako nešto ne postoji. Pa valjda treba dokazivati da nešto postoji a ne obrnuto.Imaš li dokaz, da tako nešto ne može postojati?
Opet stara priča: treba ti dokaz da tako nešto ne postoji. Pa valjda treba dokazivati da nešto postoji a ne obrnuto.
Šta je duša?
Pročitaj knjigu "Besmrtnost urođena ili stečena", knjigu ćeš sigurno nači u svojoj mesnoj biblioteci, i videćeš da pisac, inače hrišćanin, na mnogo strana dokazuje da duša ne postoji.
Pa čim nema materije, znači da ne postoji
To kako je ko deklarisan nema veze sa onim što čini, jer deklaracija je jedno, a činjenje je nešto drugo.
Deklaracija je valjana ako je posledica, tj. temelji se na činjenju, u suprotnom je besmislena.
Kao što je besmisleno lepiti etiketu na praznu ambalažu.
Jesi li Ti portparol pomenutog pisca ili možda član njegovog nekakvog udruženja?
Upravo ovo što si rekao. Ako neko tvrdi da postoji duša a ne dokaže, čemu onda dokazivati da ne postoji.Onaj ko tvrdi da nešto postoji, treba da dokaže svoju tvrdnju.
Analogono, ko tvrdi da nešto ne postoji, treba da dokaže svoju tvrdnju.
Dakle, ko god nešto tvrdi, treba da dokaže svoju tvrdnju, u suprotnom je u pitanju vera, kako u slučaju postojanja, tako i u slučaju nepostojanja, bilo čega, u ovom slučaju radi se o postojanju i nepostojanju raja i pakla.
Upravo ovo što si rekao. Ako neko tvrdi da postoji duša a ne dokaže, čemu onda dokazivati da ne postoji.
Ti si tražio neke dokaze a ja ti preporučio knjigu gde ćeš da vidiš te dokaze, a ti sada izvrdavaš. Pročitaj knjigu pa onda komentariši.
Ni jedno ni drugo, samo član mesne biblioteke gde sam pronašao knjigu i pročitao.
Pa još od Platona manipuliše se sa pojmom "duša" i niko nije uspeo da dokaže da postoji, a ti tvrdiš da postoji. Duša ne postoji dok se ne dokaže da postoji. Ti samo veruješ da postoji a ja tvrdim da ne postoji jer nije dokazano da postoji. Tu je razlika. Predugo vremena je prošlo od uvođenja pojma "duša" do danas, a nikakvih dokaza.U redu, ali onda nemoj za sebe govoriti da nisi vernik, jer sve dok tvrdiš nešto bez dokaza, jesi vernik.
Pa još od Platona manipuliše se sa pojmom "duša" i niko nije uspeo da dokaže da postoji, a ti tvrdiš da postoji. Duša ne postoji dok se ne dokaže da postoji. Ti samo veruješ da postoji a ja tvrdim da ne postoji jer nije dokazano da postoji. Tu je razlika. Predugo vremena je prošlo od uvođenja pojma "duša" do danas, a nikakvih dokaza.
A zašto Ti ne bi izneo delić dokaza, koji si pronašao na pomenutom mestu, i tako bar za milimetar približio istinu onima, koji ne znaju?
Rekoh, sve dok ne budeš dokazao ono što tvrdiš, jesi vernik.
O bre čoveče. Pa ti si crnji nego što sam mislio. Ja ti navodim knjigu u kojoj ćeš da vidiš kompletne dokaze sa biblijskim citatima, a ne samo delić dokaza, a ti tražiš da ti ja iznesem deliće. Članarina u biblioteci je 300 din. na godišnjem nivou. Kada se učlaniš ja ću da ti pošaljem tih 300 din.
Evo reći ću i tebi: ja tvrdim da oko tebe lete nevidljivi slonovi. Nemam dokaza za ovu tvrdnju ali ti dokaži da ne lete, inače si samo vernik koji veruje da ne lete.
Pitanje nije bilo kolika je članarina u biblioteci, već da izneseš delić dokaza, ako znaš.
Ako ne znaš, onda razumem zašto se to ne dešava.
Ti bi, čini mi se, dobro prošao na našoj političkoj sceni.Vidi nešto, to je Tvoja tvrdnja, a ne moja, tako da eventualno dokazivanje je Tvoj problem, tj. Tvoja vera.
Što se mene tiče, niti tvrdim to što si pomenuo, niti osporavam, već jednostavno o tome ne želim da razmišljam.
A zašto li se to ne dešava? Mora da sam ja izmislio tu knjigu samo da bih ti kontrirao.
Ma suština je da ti izbegavaš da pročitaš knjigu u kojoj ćeš pronaći nešto što se ne uklapa u tvoje shvatanje.
Ti bi, čini mi se, dobro prošao na našoj političkoj sceni.
Што ви, бездушници, кажете, „нема Бога“? Лажете и сами себи лажно сведочите. Безакоње ваших руку и гад ваших речи нису му по вољи, и, и зато ви говорите да „нема Бога“, да се ослободите од вечите правде која вас свугда притискује, и највише вас тишти кад се спомене име Божије.Boga nema, onda samim tim nema ni bozje ljubavi ni pakla, raja itd.... To znaci druze da je sam naziv teme apsurd.