Večno Vraćanje Ljubavnika

A ne, jednom mora biti kraj...ovako ili onako..
grim-reaper.jpg
 
Nedelja, Božji dan, pa rekoh da otvorim jednu temu od Boga...
Ko nije upoznat sa idejom večnog vraćanja... bolje što niste. Ko jeste... šta da vam kažem, teško je.

Imate li osobu sa kojom se večno vraćate jedno drugom?

Ne mislim na toksičnu odgurni - povuci dinamiku, nego neke ljude koji vam se vraćaju u ciklusima, a vi u međuvremenu tih ciklusa postajete bolja osoba i onda sa tom osobom možete bolje?

Možda ćete se venčati jednog dana, možda nećete, nije bitno, važno da ste bolje osobe kada se vratite jedno drugom, i možda je to što vas život odvoji milost prema vašem detinjom bezobrazluku i činjenice da ne umete da se volite kako treba, pa: hajde ponovo.

Kao u snovima kad padnete sa konja i umrete, pa vas san vrati par kadrova unazad pre nego što se to desilo, da probate ponovo da naučite da zauzdate konja.

I kad se vratite toj osobi, da li već u prvom momentu vraćanja naslućujete rastajanje, a u poslednjim momentima rastajanja neko buduće vraćanje, ili mislite da je taj put zauvek?

I raspišite se poetski, nismo mi na LjiS-u paori (osim Dajane, ona jeste).
Rastajanje nadavek posle prve pedale. Bolji zivot samo na RTSu.
 
Pa da, ali ti u tom momentu ne znaš da će biti vraćanja, ali kad se vrati toj osobi vidiš da je sve u međuvremenu bilo da bi tvoj sopstveni kapacitet za ljubav ojačao, ne samo za tu osobu, nego i za tebe samog, za život uopšte

Nekad smo mladi, nekad glupi, nekad imamo drugačije ambicije

Ultraplastično objašnjenje:

Pre dve godine krenuh ponovo da učim francuski, i stigoh do Je m'apelle Oksana i nisam mogla dalje, stao mi kao kost u grlu
A sada mogu, jednostavno, otvorio mi se mozak

Kao ono kad odjednom shvatiš matematiku

Je l to znači da je bilo nešto loše u odnosu tebe i nepoznatog jezika, tebe i matematike? Ne, samo nisu još uvek postojali neuronski putevi

To je sve.
Ali niko se više ne trudi da razume teme, zato i ne zaslužujete bolje od Moderne Mite
Meni se kapaciteti ljubavi vremenom smanjuju. Izgleda da zelis da se pomiris sa tom osobom. Neki se ne slazu da je pametno vracati se, al si ti odlucila. Uradi to, nema potrebe ubedjivati se u ispravnost.
 
Imam poznanika koji se iz ciste lenjosti uvek vraca istoj ljubavnici. Ona ga uvek doceka sva zaljubljena, jer njihovu vezu dozivljava mnogo drugacije nego on.
Neke ljubavi zaista toliko ostave traga na coveku da uvek pozeli da ih ponovo pokrene, ali nekako mislim da ako vec jednom ili dva puta nije valjalo da tesko da ce od nekih sledecih puta biti bolje.
 

Back
Top